2016. feb 07.

Superman evolúciója

írta: TheRich
Superman evolúciója

A DC legelső szuperhőse, vagyis Superman jó pár változáson átesett már az évek során. Mivel közeledik a Batman v Superman premierje, ezért gondoltam ideje pár percet rászánni arra, hogy megtudjuk miből lesz a cserebogár, vagyis ebben az esetben, hogy miképp változott Superman ábrázolása az évtizedek során. Ahogy az evolúciós sorozat többi darabjánál, úgy itt is hangsúlyozom, hogy hiányzik pár darab a felsorolásból, de a lényegesebb pontokat Superman "életében" így is felöleli az alábbi poszt. Na most kezdődjön is a töri lecke!

supes.gif

A következő rövidfilm majdnem minden lényegesebb inkarnációját átveszi az Acélembernek, de végül is ez a minimum, ha már a DC egyik legnagyobb hőséről van szó. Lesz itt a képregényektől kezdve a filmeken át minden, szóval dőljetek hátra és élvezzétek a Superman 75. születésnapjára készült videót (aztán pedig folytatjuk infografikával a posztot):

Amennyiben túl vagytok az audiovizuális részén a posztnak, akkor következhet is az infografika. Mivel a videó kihagyott pár darabot Superman képregényekben való megjelenéséből, ezért a következőekben erre a világra fektetjük igazán a hangsúlyt. Habár ez a darab is Henry Cavill verziójával zárja a sort, ami nem is csoda, hiszen már őt is megörökítették képregények oldalain (többek között ITT is), de ettől még tényleg ott van minden az Elseworlds sztoriktól kezdve Alex Ross klasszikus ábrázolásáig:

man_of_steel_man_of_ages_by_bongzberry-d5s7d0p.jpg

Nem Superman az első, akit a karakterek közül az "evolúciós" sorozat keretein belül bemutatok, hiszen volt már szó Flashről, Wonder Womanről és Harley Quinnről is, azonban az Acélember mégiscsak egy olyan pontja a képregény történelemnek, akinek érdemes a különböző variációit megismerni!

 

Forrás:

bongzberry deviantart

DC Entertainment YoutTube

Szólj hozzá

evolúció DC Superman Henry Cavill Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala