2016. aug 03.

Rivaldafényben #7: Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

írta: TheRich
Rivaldafényben #7: Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

Eljött a rosszfiúk kora! Mivel hamarosan a mozikba kerül a DC legújabb mozifilmje, ezért itt az ideje beszélni azokról a karakterekről is, akik nemsokára életünk részét fogják képezni!

suicide-squad-together.jpg

Előre szólok, hogy a következő leírások igen le lesznek egyszerűsítve, sőt egyáltalán nem megyek bele a karakterek kő kemény történelmébe, pedig lehetne. Egy elég általános csapat és karakter ismertető következik (sajnos most csak erre volt időm, szóval nem támadólag nyugodtan egészítsétek ki a dolgokat a komment szekcióban):

A Task Force X, vagyis a Suicide Squad története egészen a második világháborúig nyúlik vissza. Az amerikai kormány egy olyan csapatot akart létrehozni, akik viszonylag titokban, a legveszélyesebb feladatokat hajtják majd végre egy nem mindennapi helyen (a Dinó Sziget..hosszú sztori :D). A csapat élére az idősebb Rick Flag-et jelölik ki vezetőnek, akinek segítségével igen gyorsan sikeressé válik az eddig elég szedett-vedett alakulat. Persze ennek komoly oka és ára van.

suicide-squad-squadron-dc-comics-war-time-forgot-h8.jpg

A csapat a Suicide Squad gúnynevet nem véletlen kapta, hiszen a tagjai úgy hullottak az akciók során, mint a legyek. Idővel sajnos magát Flag-et sem kerülte el a halál.

Jó pár év, és Amanda Waller kellett ahhoz, hogy a Suicide Squad, mint titkos alakulat újfent szóba kerüljön. Waller megszerzi a világháborús dokumentumokat az egykori csapatról, megihletődik, és tesz is arról, hogy terve egy új osztag létrehozásáról valósággá váljon.

who-s-who-suicide-squad-cast-meet-the-joker-harley-quinn-more-1987-1992-the-origin-348075.jpg

Mivel katonák helyett bűnözőket alkalmaz, ezért óvintézkedéseket is tesz. A Task Force X minden tajgának nyakába egy robbanó töltetet ültetnek be, amiket azonnal aktiválnak, ha Waller parancsának valamilyen módon ellenszegülnek.

Az évek során jó pár tagja volt már a Sucide Squadnak, például a félelmetes King Shark is, akit a The Flash tv sorozatban nagy meglepetésemre bemutattak. A csapat felállása komolyan a 2016-os évben a Rebirth sorozattal módosult, mikor is a filmhez igazították a tagokat.

Na de most, hogy átvettük a történelmi részét a dolgoknak, itt az ideje, hogy rátérjünk a Suicide Squad azon tagjaira, akik a filmben is felbukkannak majd.

Harley Quinn

clac5pdwyaadpxo.jpgMindenkiben lakozik egy kisördög, ez Harleen Quinzelre is igaznak bizonyult. Az egykor Arkhamban gyakorlaton lévő pszichiátert egy nem mindennapi feladattal bízták meg a karrierje kezdetén, kezelje Jokert. A terápiák során, a bűn bohóc hercege szépen fokozatosan az ujjai köré csavarta a fiatal lányt, aminek végül az eredménye egy "közösen" (höh) megtervezett szökés lesz. Viszont olyan dolog történik, amire Joker sem számított, az ő sajátos módján, ha úgy vesszük beleszeret a Harleenba, ezért egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki.

A szökésben való segítségért cserébe egy új világ, egy új élet kapuit tárja ki a lány előtt, ami tetszik vagy sem, de el fog fogadni. Ugyan azon vegyületbe löki a lányt, ami az ő állapotát is eredményezte, és mikor újból felbukkan, már nem Harleen, hanem Harley Quinn áll a világ előtt.

Ja meg egyébként marha jó szertornász is a csaj, szóval meg ne lepődjetek, hogy mire képes.

Deadshot

tumblr_o933fs7nxu1rov369o4_1280.jpgAz egykori katona, Floyd Lawton, miután hátra hagyta a sereget próbált értelmet találni életének. Nem túl nagy meglepetésére a bérgyilkos életmódban találta meg a számára tökéletes hivatást. Deadshotként komoly hírnévre tett szert, hiszen Lawton lövései mindig célba találtak. Életmódja azonban nem kevés veszéllyel is párosul, de ez őt egyáltalán nem izgatja.

Nem véletlen, hogy Deadshot a Squad része lesz, mivel egyetlen célja az, hogy bevetés közben veszítse életet, ami szemében igazi hősi halál lenni, és a hősi halál ugyebár önmaga jutalma.

Bumeráng

squad-boomerang-186611.jpgAz Ausztrálok büszkesége, Digger Harkness piti bűnözőként, bankrablóként éli mindennapjait. Különleges ismertetőjele a tudományosan kifejlesztett bumerángok, amiket közelharcban, de akár távoli ellenfelei kiiktatására is egyaránt használ. Bumeráng már jó pár csapatnak volt a tagja, egyik ezek közül az egyik a hírhedt Rogues is, melyet Fagy Kapitány, Flash egyik "ősi" nemezise vezet.

Egyébként ő az egyik ebből a filmes csapatból, aki nem Batman ellensége, ergo lehet egy bizonyos Villám is felbukkanhat a filmben.

Killer Croc

suicide-squad-character-posters-5-600x875.jpgWaylon Jones egy nem mindennapi testi rendellenességtől, ha úgy tetszik genetikai mutációtól szenved, aminek köszönhetően hüllőkhöz hasonló megjelenésre tett szert. Nem kellett sok idő ahhoz sem, hogy külseje a belsőjére is kihasson. Egyre inkább állati módon kezdett el viselkedni (főleg amiatt, ahogy az emberek viselkedtek vele), kegyetlen és brutális lett, az értelmes emberi gondolatoknak pedig szép lassan nyoma se maradt. Ja és nem veti meg az emberhúst sem, gondolom a fentiek után ez már leesett.

Érdekesség, hogy első megjelenésekor Jones csak egy piti gengszter volt, aki kegyetlensége miatt kapta a Killer Croc nevet, de persze az évek múlásával tett róla a DC, hogy a karakter egyre inkább hű legyen a nevéhez.

Rick Flag

cladqbrwiaei-kz.jpgAhogy azt már a történelmi bevezetőnél olvashattátok, Rick apja vezette az eredeti Suicide Squad-ot, még a második világháborúban. Nem is csoda, hogy azonnal ugrott a lehetőségre, mikor felajánlották neki a csapat vezetését.

Persze nem tudhatta mi vár rá, hiszen nem könnyű kordában tartani ennyi őrültet. Mindenesetre, ha Waller azt mondja, hogy az ember a Suicide Squad felügyelő tisztje lesz, akkor az ember a Suicide Squad felügyelő tisztje lesz.

⚡Flash Fact: Rick Flag volt az a karakter, akit eredetileg Tom Hardy játszott volna, de mind tudjuk, hogy ő már a 100 Bullets feldolgozásán melózik.

Katana

tumblr_o933fs7nxu1rov369o9_1280.jpgFélreértés ne essék, Katana egyáltalán nem a rosszfiúk táborát erősíti. Tatsu Yamashiro egy kifejezetten jó közelharcos és kardforgató, aki nem önszántából, hanem megbízásképpen kerül be a csapatba. Egyetlen feladata Rick védelme.

Most sokan feltehetitek a kérdést, hogy vajon mit tud Katana, ami miatt félni kell tőle? Nos a válasz erre egyszerű. Nem csak a harcművészeti tudásától, hanem kardjától, a Lélekrablótól kell igazán rettegni. A nevéhez híven áldozatai lelkét tartja foglyul a kard, többek között a férje lelke is ott sínylődik abban a pengében.

El Diablo

diablo-suicide-squad-poster.jpgKatana után egy újabb kakukktojás következik. Chato Santana, alias El Diablo nem mondanám, hogy rosszfiú, bár hős sem túlzottan. Chato egy gengszter, akinek piromán képességei is vannak, vagyis tüzet tud gyújtani. Sajnos egy napon ennek az adottságának a használata tragédiába torkollott, mikor véletlen felgyújtott egy házat, ahol gyerekek és nők égtek benn.

Ezek után folyamatosan kereste a módot arra, hogy vezekeljen, és végül is a Suicide Squad-hoz való csatlakozásban lát meg egy lehetőséget erre. Meglátjuk jól döntött-e.

Slipknot

suicide-squad-movie-new-character-poster-6.jpg

Szóval Slipknot, vagyis Christopher Weiss is belekerült a csapatba (vajon miért). Bumeráng után ő a második, akinek nem mindennapi fegyverzete van, kötelek. Bizony Slipknot tudományosan tökéeltesített köteleket használ arra, hogy végezzen ellenfeleivel. Hát igen, kemény karakter. :D

Egyébként eredetileg Firestorm ellenfele, de legalább tényleg a Suicide Squad tagja volt a képregényekben is.

 

Enchantress

tumblr_o933fs7nxu1rov369o5_1280_1.jpgEnchantress egy hihetetlenül erős varázslónő, ha úgy tetszik boszorkány, aki nem mindig tudja teljes mértékben kiaknázni képességeit. Útjába June Moone, vagyis a gazdateste áll, aminek a varázsló nagyon, de nagyon nem örül. Mindent elkövet azért, hogy végre átvegye a hatalmat a lány elméje felett, vagyis szabad legyen.

Lényegében Enchantress és June két külön személyiség, ami nem kevés probléma forrása is lehet, főleg egy filmben. Meglátjuk, hogy mit hoznak ki belőle. Egyébként a képregényekben azért jóval visszafogottabban, több ruhában ábrázolják a karaktert. :D

The Wall

squad-waller-186620.jpgSquad legkeményebb és legfélelmetesebb tagját, magát az alapítót hagytam a poszt végére. Amanda "The Wall" Waller a legnagyobb fejesek egyike a DC univerzumban, és ahogy hallani lehetett a Comic Con alatt, ez a filmben is meg fog mutatkozni.

Nem véletlen ez a fajta keménység, amit Waller tanúsít. Megküzdött azért, hogy komoly pozíciót és befolyást szerezzen az amerikai kormányzatban. Bármire képes volt a hatalom megszerzése érdekében. Ez a fajta düh, és eltökéltség egy tragédia miatt alakult ki benne, hiszen még mielőtt karrierista életmódba kezdett, boldog családanya volt. Azonban a DC univerzumban már nagyjából tudjátok, hogy mi történik az ilyen idilli életet élő karaktereknél. Sajnálatos módon Waller szemtanúja volt annak, ahogy megölik férjét és a lányát, ezek után teljesen megtört benne valami. Hát igen, kemény az élet a DC világában.

Mára ennyi elég is a osztagról, talán majd a film ad még egy kis alapot és kedvet nektek ahhoz, hogy jobban utána nézzetek a karaktereknek, mivel tényleg gazdag történelemmel rendelkeznek.

world_war_ii_suicide_squad_001.jpg

Egyébként hamarosan újabb Rivaldafényben poszt érkezik, ami szintén ugyanilyen rövidke lesz, de talán még így is tartogat majd egyeseknek újdonságot!

gallerycomics_1920x1080_20150114_fls_v4-reverse-cv_54909347acdfe8_66211941.jpg

 

Források:

Write Ups

DC Comics

Secret Origins Vol 2 #14: The Secret Origin of the Suicide Squad

Szólj hozzá

Bumeráng Katana Harley Quinn Deadshot Suicide Squad Bumeráng Kapitány Öngyilkos osztag rivaldafényben Amanda Waller Rick Flag