2016. nov 02.

Az eddigi legjobb DC REBIRTH pillanatok

írta: TheRich
Az eddigi legjobb DC REBIRTH pillanatok

Minden képregényben vannak emlékezetes pillanat, így aztán a Rebirth sorozatban is várt már ránk pár meglepetés. Megtudhattuk, hogy valami nagyon nem stimmel a DC Univezumban, és hogy a Flashpoint csak egy parasztvakítás volt, hiszen nem is Barry tehet arról, hogy megváltozott a világ. Habár még friss a sorozat, de már most elég erőteljesnek és izgalmasnak ígérkezik mindaz, ami kialakulóban van.

Nem követek minden egyes Rebirth képregényt, mert azért picit válogatós vagyok, de még így is elmondhatom, hogy lett pár olyan kedvenc pillanatom, amit úgy éreztem érdemes posztba foglalni. Itt hangsúlyozom, hogy ezek az ÉN KEDVENC PILLANATAIM, amikből most egy kis válogatást láthattok, szóval ne lepődjetek meg, mivel lesz néhány Flash közöttük. :D

Watchmen, az őrzők

watched.jpg

Nem gondoltam, hogy valaha egy DC képregényben ennyire erőteljes utalást kapuk arra, hogy érkeznek a képregényekbe a Watchmen karakterek. Bár már itt-ott éreztették velünk mindezt, de azért enyhén meglepő volt, amikor szembetalálkoztam ezzel a képpel a DC Rebirth első számában. Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből, ha már ekkora bombát dobtak a nyakunkba.

Egy madár, egy repülő..nope ez csak az eredeti Superman

superman_visszater2.jpg

Ha olvastátok az előző Rebirth posztomat, vagy úgy általában a képregényt, akkor tudjátok, hogy az a Superman, akit mi is megismertünk az évek során, visszatért közénk. Személy szerint nem bánom ezt a váltást, jó látni, hogy visszahozták közénk az úgymond eredeti Clarkot. Szerencsére arra sem kellett sokat várni, hogy ismét magára öltse az ikonikus jelmezt a hősünk, így amikor ez megtörtént, a DC képregények egy új időszámításba léphettek.

Az igazi Doomsday visszatér!

doomsday.png

Miután a New 52 Superman holt lazán kettétépte a New 52 Doomsdayt (erről ITT írtam is), ezért kellett egy komolyabb kihívás az újonnan visszatérő, mondjuk úgy, hogy eredeti Kal-El számára. Így aztán nem is csoda, hogy az eredeti Doomsday tűnt fel a színen, aki korábban a hősünket konkrétan a halálba pofozta. Nem meglepő módon, az acélember azonnal akcióba lépett, mikor a fenti pillanatkép várt rá, ami szerintem egy egész erőteljes nyitányt eredményezett az Action Comics számára.

Wonder Woman a megmentő

ww_es_superman.jpg

Első körben egyedül kellett szembenéznie Supermannek a gyilkológéppel, de a Rebirth világában fordult a kocka. Maradjunk annyiban, ütős volt a bemutatkozása Wonder Womannek ebben a sztoriban.

Flash és Flash újra együtt

flash_es_flash.jpg

Bár kissé átvezető rész volt a The Flash legutóbbi száma, de még így is lehetett benne találni némi szépséget, főleg egy rajongó szemével. Elég megható pillanat volt, mikor Barrynek köszönhetően visszatért Wally a DC képregények világába, de még inkább jó volt látni, és persze tudni, hogy újfent egymás oldalán futhatnak a Villámok!

A Titánok

titanok.jpg

Miután Villám bemutatkozott a New 52 világban, csak idő kérdése volt, hogy mikor mutatkoznak meg újfent egymás oldalán a "harcmezőn" a Titánok. Mikor ez megtörtént, hát az nem volt éppen egy csodálatos bemutatkozás a számukra, de az biztos, hogy impozáns látványt nyújtottak együtt a srácok.

Constantine terve

constantine.jpg

Nem csak a szuperhősöké a világ, hiszen az egoizmusáról és seggfejségéről ismert Constantine is elég erőteljesen tért vissza a Rebirth képregények oldalain. Természetesen az új sorozatban való bemutatkozása során sem finomítottak a karakter stílusán, mivel holt lazán képes lett volna feláldozni London teljes lakosságát azért, hogy mentse a sajt bőrét. Persze mindez csak Constantine egy elborult tervének a része volt, ami szokás szerint most is sikerrel járt.

Flash és Batman közös nyomozása

flash_es_batman2.jpg

Igazából ehhez sok mindent nem kell hozzáfűznöm, hiszen két kedvenc DC hősöm fog együtt dolgozni azért, hogy megfejtsék a New 52 világának a titkát. Volt egyfajta Bátor és Vakmerő feelingje ennek a pillanatnak, szóval egyértelmű volt, hogy felkerül ide a listámra. :D

Jay Garrick

jaygarrick.jpg

Nem gondoltam, hogy az igazi Wally után, még az igazi Jay Garrick is visszatérhet közénk, szóval kellemes meglepetés volt, mikor a semmiből egy ismerős sisak bukkant fel a The Flash legutóbbi számának utolsó oldalán.

Bónusz

Batman vs Deathstroke

A Rebirth képregények egyik legnagyobb meglepetése a szememben, a legújabb Deathstroke sorozat volt (legalábbis eddig). Meglehetősen ötletes, már-már kriminek is elmegy, ráadásul a kezdet kezdetén elsütötték a várva várt konfrontációt, vagyis Batman és Deathstroke találkozását.

batmanvdeathstroke.jpg

Most ne gondoljatok kő kemény bunyóra a két karakter között, ugyanis egészen más konfrontációra kell számítani, méghozzá filozófiai és taktikai értelemben. Olyan hihetetlenül összetett és ötletes elmejáték kezdődött a detektív és a bérgyilkos között, amire rohadtul nem számítana az ember. Éppen ezért nem csak egy pillanatot, hanem két teljes képregényt emelek ki bónuszként (Deathstroke Rebirth #4 és #5), ami szerintem jó pár DC rajongó arcára mosolyt tud csalni. Remélem Ben Affleck vesz egy kis inspirációt a Deathstroke Rebirth legutóbbi számaiból!

Íme egy kis ízelítő:

Szólj hozzá

képregény comic Flash DC Batman Doomsday Wonder Woman Wally West Superman Újjászületés Deathstroke Barry Allen Jay Garrick John Constantine Rebirth