2016. nov 06.

A Wonder Woman trailer titkai

írta: TheRich
A Wonder Woman trailer titkai

Egy csodálatos trailer, megannyi utalással. Nagyjából így lehetne leírni legegyszerűbben a Wonder Woman film legújabb előzetesét. Habár kimondott Easter Egg-et ezúttal nem igen találtam, viszont titkot és utalást rengeteget.

wwtrailertitok1.png

Az alábbiakban csak pár dolgot emelek majd ki, mivel nem szeretnék túl sok mindent elárulni a filmről. A most kapott előzetes elég erőteljesen sztori bemutatónak nevezhető, szóval nem meglepő módon, a poszt SPOILERT TARTALMAZHAT!

A Sötét Lovag ajándéka

Vajon ki lehet az a rejtélyes szamaritánus, aki visszaküldi Wonder Womennek, amit a BvS-ben annyira vissza akart szerezni...hát persze, hogy Bruce.

wayne.png

A fentebbi kép egyébként azt is megválaszolja, hogy kinek mesélheti el hősnőnk a történetét. Nem véletlen kaphatták lencsevégre Batflecket Párizsban, méghozzá pont a Wonder Woman forgatása idején!

Az eredet és Steve Trevor

Mint minden szuperhős első saját filmje, úgy ez is tartalmazni fog egy kis eredettörténetet. Jelen esetben lesznek kisebb változtatások, de az biztos, hogy az alapok nagy része képregényekből származik. A látottak az aranykori, vagyis eredeti történetre és részben DC Bombshells sztorikra építkezhetnek. Utóbbiból főleg Themyscira megtámadását, Steve Trevor meghallgatását, illetve megszöktetését vehették át.

Az eredeti Wonder Woman jel

Hyppolita, vagyis Diana anyja, egy igen ismerős díszt visel a páncélján. Az alábbi jel kissé modernizálva, szóval kisebb ráncfelvarráson esett át a film számára, ugyanakkor felismerhetőek rajta vonulatok, amik igencsak az aranykori Wonder Woman jelvényre emlékeztetnek engem. Ezzel az ábrázolással egyébként a 90-es években is gyakran lehetett találkozni.

untitled3.jpg

Az öltözet

Ha már páncél, úgy néz ki, hogy minden DC filmben lesz egy pillanat, amikor hősünk szembe néz az öltözetével. 

14976765_1232101643516646_2752957096259976944_o.jpg

Dr Poison alias Dr Méreg

Sokáig nem lehetett pontosan tudni, hogy ki ez a titokzatos álarcos nő az előzetesekben, azonban a második bemutató után a legtöbb Wonder Woman fan együtt kiáltott fel, hogy Dr Poision.

wonder-woman-trailer-elena-anaya-doctor-poison.jpg

Röviden róla elég annyit tudni, hogy a karakter, aki egyébként Maru Hercegnő néven is ismert, már mondhatni ősrégi ellensége a hősnőnknek. Különleges képessége nincsen, azonban komoly mértékben ért különböző mérgek előállításához, amit nem egy esetben fegyverként használt fel Wonder Woman ellen.

Emlékezzünk a klasszikusra

Ki gondolta volna, hogy egyszer újból életre kel a Richard Donner által megálmodott sikátor jelenet az első Superman filmből...jó mondjuk kicsit megváltoztak a szerepkörök, de akkor is poén.

14910389_1413139912031327_388637195372185673_n.jpg

FLASH FACTNem véletlen ez az egybeesés, hiszen Patty Jenkins rendező és Geoff Johns író mindketten nagyon nagy, Superman a mozifilm rajongók, olyannyira, hogy Johns egy ideig még Donner asszisztense is volt.

A háború szörnyűségei

Nem mondanám, hogy nagy titok, hiszen elég erőteljesen a képünkbe tolják, de azért érdemes kiemelni, hogy mi adja majd meg a DC-től megszokott sötét hangulatot.

katonkvoltunk.jpg

Valószínűleg ez lesz az, ami Dianat arra készteti, hogy kiálljon a hadszíntérre, és egy kis reményt adjon az embereknek azzal kapcsolatban, hogy a háborúnak igen is véget lehet vetni.

A csodák ideje

Előző "titokból" következik egy újabb. Minden háborúban szükség van csodákra, ezt érezteti velünk a film is. Biztosan libabőrös pillanat lesz, mikor Wonder Woman felülkerekedik a kezdeti sokkon, hogy milyen is a háborúban álló világ, és se szós se beszéd, kiáll az emberiségért, hogy véget vessen a szörnyűségnek:

giphy.gif

Nanananananana...Batman...akarom mondani Wonder Woman!

Ehhez most sokat nem fűznék hozzá, csekkoljátok a gif-et. :D

source.gif

Háborúra felkészülni

Most őszintén, kinek állna szándékában megdumálni katonákat és vezetőket azzal kapcsolatban, hogy a háborút meg tudják nyerni? Hát persze, hogy egy bizonyos istennek, aki esetlegesen pár pofont is el tudna viselni Wonder Womantől. Bizony, most Árészra gondolok. Szóval nem kérdés, hogy ki is lesz a főgonosz a filmben.

ares.jpg

Viszlát láthatatlan repülő

Azt hiszem megkaptuk a választ, hogy miképp kerül Batman elé Wonder Woman, mikor Doomsday éppen készülni kivégezni a sötét lovagot. Bocs láthatatlan repülő, de a kedvenc hősnőnk úgy nézem maga is elboldogul, ha repülésről van szó!

source_1.gif

Etta Candy

Ha olvastátok a Rivaldafényben: Wonder Woman posztomat, akkor Etta Candy kiléte nem is lehet túl nagy meglepetés a számotokra. Talán a filmben is kap akkora szerepet, mint anno a képregényekben. Sőt talán még látjuk öklözni is őt..ki tudja!

ettacandy.jpg

Bónusz

Alex Ross

Most nem az előzetesről, hanem a filmhez kiadott három új poszter egyikéről lesz szó, hiszen itt is találkozhatunk egy kisebb meglepetéssel. Azt hiszem, hogy az egyik kedvenc illusztrátorom, vagyis Alex Ross alkotása megihletett valakit a Wonder Woman csapatából:

wwalexross.jpg

Szólj hozzá

előzetes film trailer titok easter egg DC Wonder Woman Csodanő Alex Ross Gal Gadot DCEU