2016. dec 02.

Gondolatok a CW-s DC TV Crossoverről

írta: TheRich
Gondolatok a CW-s DC TV Crossoverről

Egy újabb crossover ért véget a mai nappal a CW csatornán. Azt nem mondanám, hogy hátast dobtam, ennek ellenére bizonyos pillanatait olyannyira élveztem, hogy már-már mosolygáson kaptam magam. Nem gondoltam volna, de párszor megdobogtatta DC rajongó szívemet.

cw-dc-crossover-600x400.jpg

Az a helyzet, hogy nem voltak komolyabb elvárásaim a legújabb DC TV-s crossoverrel kapcsolatban, főleg a legutóbbi hasonló nagy találkozás után. Nem lepett meg, hogy a legtöbb eddigi epizódhoz és sorozathoz hasonlóan, úgy itt is maximum inspirálódnak az Invázió! képregényekből, amiben igazam is lett. Bizonyos pontok megegyeztek, ugyanakkor nagyon nem szabadott keresgélni ebben a pár epizódban a képregények eseményeit. Pont ez a szépsége is a CW féle sorozatoknak, hiszen nincs kötve a műsor készítőinek keze, ténylegesen alkotói szabadságot kapnak, amit legtöbbször vagy alul használnak, vagy rosszul használnak ki, nos itt is ez volt a helyzet. Ennek ellenére nem egyszer sikerült meglepniük, hiszen amikor akarták, akkor nagyon telibe találták a dolgokat.

image-the-cw.jpg

Végre megjelent Supergirl az Arrowerzumban, ami ténylegesen nagy dobásnak bizonyult, és akkor jön a DE része a dolgoknak. Sajnos a hősnőt meglehetősen háttérbe szorították, így igazság szerint kb. olyan sorsra jutott a karakter, hogy benne is volt egyes epizódokban, meg nem is. Lényegében azért volt ott, hogy jól mutasson egy S betűs, meg persze piros köpenyes valaki a háttérben. Volt potenciál ebben a lehetőségben, de most úgy éreztem, hogy Supergirl csak azért van ott, mert mért is ne.

000242581-dc-superheroes_612x380.jpg

Habár Supergirlel kapcsolatban a fentiek kissé zavartak, ugyanakkor, ha most valakit valamennyire telibe találtak, az bizony számomra Flash volt. Nagyon meglepődtem, hogy ténylegesen úgy érezhettük végre, hogy Barry a világ leggyorsabb embere. Ami igazán ütős volt, hogy végre a New 52 képregényekből ismert Flash v Supergirl pillanata egy kis időre életre kelt, ráadásul Barry végre magától tudta mit kell tennie egyes esetekben, nem kellett segítség sem neki. Szóval ha egy kis időre is, de úgy éreztem, hogy az én általam megismert Villám futkos a képernyőn!

flashvegreflash.png

Egész egyszerűen, Flash ténylegesen Flashnek érződött, amit én eddig marhára hiányoltam a történetvezetésekből, de sajnos örömöm nem volt felhőtlen, hiszen ezt a kis pozitívumot is meg kellett fejelni a szokásos bullshitel. Megint elsütötték a kb. mindenki tudja a titkos személyazonosságom dolgot, amit ezekben a sorozatokban egyre inkább unok. De mindegy is, így vagy úgy, de bizonyos szempontból egy kisebb győzelemként éltem meg ezt a három epizódot, amit kaptunk.

Ami viszont egyre idegesítőbbé kezd válni, hogy mindenki a Flashpointról dumál. Fontos pillanata ez a képregényeknek, és persze a sorozatnak is, hiszen egy egész univerzum a fejére állt tőle, ugyanakkor a sorozatban nem volt akkora ütőereje számomra a dolognak, mint ahogy azt előadják. Barry a képregényekben is tisztában van azzal, hogy a Flashpoint megtörtént (ahogy Batman is), viszont azt gondolja, hogy az okozott kárt ki tudta javítani, és minden visszatért a normális kerékvágásba. Lényegében a karakter számára a New 52 lett az új valóság, mivel abban a hitben él, hogy ez is volt az eredeti kiindulópont. A sorozatban ennek nyomát se látni. Barry számára olyan természetes a tegnap világának keresése, és állandó felemlegetése, aminek köszönhetően állandóan csak problémákat szül magának. Arról meg már nem is beszélve, hogy egyes karakterek túltolnak bizonyos fölösleges hisztiket, bizony itt Cisco-ra gondolok.

barry-gustin-introduces-cisco-to-kara-benoist-in-supergirl-season-2-ep-8-promo-photos.jpg

Amiben viszont kimondottan kellemesen csalódtam, az a Zöld Íjászra épülő epizód volt. Még mindig érzek egy kis Batman vibe-ot (höh) a karakterisztikáján, ugyanakkor nagyon erőteljes részt hoztak össze a 100. Arrow epizód alkalmából, arról már nem is beszélve, hogy az akciójelenetek, amikben Oliver szerepelt a crossover alatt, koreográfiai szempontból ott voltak a toppon.

Végül pedig eljutottunk a Holnap Legendái epizódjához, amiről nem árt beszélni. Nem gondoltam, hogy a CW egyik legerőteljesebb és leginkább érdekes sorozata lesz ez a szememben. Jó vannak karakterek, akiktől a falra lehet mászni, ugyanakkor itt találkozhatunk olyan hősökkel, akik tényleg a szívünkhöz tudnak nőni, sőt mondok durvábbat, tényleg hősiesnek hatnak.

maxresdefault_10.jpg

A három rész közül, ami végül is a crossover volt, szerintem ez volt a legjobb. Egész egyszerűen minden klappolt. A történetvezetés, a karakterek interakciója, a végső csata. Minden tökéletesen volt kivitelezve. Nem tudom, hogy ki volt a rendező, meg a forgatókönyvíró, de csak annyit üzennék nekik, hogy szép munka volt.

tumblr_oh4k6h508b1qfykn6o1_540.gif

Ha jól tudom, akkor még fog érkezni hasonló crossover, méghozzá jövőre. Ezen persze a nézettségi ráták után nem fogok csodálkozni, hiszen rekord számú közönség volt kíváncsi ezekre az epizódokra. Ugyanakkor nem bánnám, ha kicsit merészebbek lennének. Elkezdtek olyan dolgokra utalni, amik tényleg egy nagyobb kép, és egy hatalmas lépés előjelei voltak (Az igazság csarnoka - második kép a posztban), itt az ideje, hogy ki is játsszák ezt az ütőkártyát. A slusszpoén, hogy Supergirl birtokába került egy olyan eszköz, ami bármikor segíthet neki oda vissza ugrálni a dimenziók között, ajánlom, hogy ki is használják ezt.

Egy dologra leszek most már csak kíváncsi, amennyiben növelik a tétet a következő crossoverben, akkor érkezik-e az a valaki, akit mindenki szívesen látott volna már most is. Szerintem akár egy kisebb Végtelen Világok Krízisét is le tudnának nyomni, ha akarnak. Végül is gondoljunk csak bele, lassan tényleg végtelen mennyiségű alternatív univerzumot bevezettek a sorozatokba. Meg aztán, ajánlom, hogy visszahozzák Supermant! :D

spg202a_0174b.jpg

Ha már szóba jött Superman, ennél az alábbi jelentnél egy pillanatra felröhögtem. Nagyon ütött!

15232310_631328967037141_5370612729206032492_n.jpg

⚡️FLASH FACT⚡️: Nem belekötés, csak érdekesség - Supergirlről kiderült, hogy a Föld-38-ról származik, ami újfent egy kis eltérést jelent a képregényekhez képest. Ebben a világban a DC legnagyobb hősei már 1938 óta tevékenykednek, és normális ütemben öregednek. Hogy ne maradjon hősök nélkül a világ, a stafétát gyermekeik és unokáik viszik folyamatosan tovább, egészen az idők végezetéig. Ezt az infót egyébként John Byrne: The Multiversity Guidebook című könyvéből bármikor kisajtolhatjátok!

Szólj hozzá

sorozat crossover DC Arrow Supergirl Villám CW The Flash Zöld Íjász Legends of tomorrow DCTV Holnap legendáig