2016. dec 24.

Olvasd el Superman első kalandját (Képregény)

írta: TheRich
Olvasd el Superman első kalandját (Képregény)

avagy BOLDOG KARÁCSONYT! ;)

Itt az idő, hogy elolvassátok a kezdet kezdetét, vagyis Superman első történetét! Sokat agyaltam rajta, hogy mi lenne a legjobb karácsonyi ajándék a részemről, így aztán egy hosszabb ideig tartó kutatás után meg is lett a válasz. Belefutottam egy olyan képregénybe, ami már minden kétséget kizáróan popkultúra és a történelem fontos részét képezi.

action-comics-no-1-super-man-comic-auction.jpg

Az Action Comics #1 volt az a kiadvány, ahol az általunk ismert Superman először tűnt fel a "DC" képregények oldalain. Szerintem nem túlzás, ha azt állítom, hogy a karakter megjelenése egy új korszak kezdetét is jelentette a képregények számára. Valószínűleg nem is tudta Joe Schuster és Jerry Siegel, hogy ennek a szuperhősnek a megalkotásával egyszerre teremtenek meg egy legendát, és egy új képregény műfajt is.

superman.jpg

Az a helyzet, hogy elkezdtem lefordítani a számotokra a képregény, és már elég előrehaladott állapotban voltam a fordítással meg a szerkesztéssel, de egy ponton ráébredtem arra, hogy ez itt most egy olyan darab, amit eredeti formájában érdemes elolvasnotok (ettől függetlenül idővel lehet kidobom magyarul is a blogra).

Az hiszem ennél több mondandó már nem is szükséges, jó olvasást és BOLDOG KARÁCSONYT kívánok! ;)

⚡Flash Fact⚡: Ha kíváncsiak vagytok más DC szuperhősök első kalandjaira is, akkor ajánlom nektek a Secret Origins első számát, amelyben többek között Flash, Zöld Lámpás, Wonder Woman, illetve Batman és Superman első közös kalandját is megismerhetitek! Én a nyári képregénybörzén tettem szert erre a darabra, hátha ti is szerencsével jártok! ;)

wp_20160717_21_24_38_pro.jpg

Szólj hozzá

képregény első comic kaland DC Superman Clark Kent Action Comics Jerry Siegel Joe Shuster