2017. jan 12.

The Rock és a DC Moziverzum

írta: TheRich
The Rock és a DC Moziverzum

Black Adam iránti rajongását már évek óta hallani lehet az ex pankrátornak, azonban ez az első eset, amikor tényleg hírértékű információt tudtunk meg Rocknak köszönhetően a Shazam filmről! Mondom én, hogy lassan már nincs nap DCEU hírek nélkül... :D

rockblackadam-178513.jpg

Érzitek már, hogy mit főzött ki a Szikla? Miután ez a klasszikus Rock idézet magyarul borzalmasan hat, ezért inkább a lényegre térek. Nincs megállás, Dwayne Johnson újfent hivatalossá tette, hogy a DC fan szíve oda húzza, ahol szükség van rá. Így aztán már hivatalos, a DCEU részeként fog működni a Shazam film.

Erre persze nemrég kaptunk már egy enyhe utalást, ugyanakkor meglepő vagy sem, de a szomorú igazság az, hogy semmi sem volt eddig biztos.

15726906_10155074485689384_8893786839201341914_n.jpg

Sajnos az a helyzet, hogy komoly harc folyt már lassan egy éve Shazam csatlakozásáért a DC filmekhez. Szó volt arról, hogy különálló filmként fog működni, ami újfent csak azt mutatta, hogy a Warner eléggé szét volt eddig esve, de azt hiszem ennek már vége. Végül is Geoff Johns érkezése után erőteljes változások történtek. Ezek az állandó forgatókönyv átírások, és rendező váltásoknál is érezhetőek. Erre utaló jel lehet az is, hogy Rock most elég komolyan bejelentette, kiveszi részét a DCEU-ból!

Hogy tudja valaki még a hivatalosabbnál is hivatalosabbá tenni azt, amit eddig tudtunk, vagyis azt, hogy Shazam és Black Adam érkeznek a DC filmek világába? Persze, hogy a közösségi háló segítségével!

Íme a fordítás is, hogy mindenkinek érthető legyen a szitu (szabad fordítás következik):

Nagyon király és stratégikus találkozón vagyunk túl a DC Comics fejeseivel az univerzumukat illetően. Mint egy hardcore DC rajongó, amiket megtudtam a jövő filmjeinek hangulatváltásával és fejlődésével kapcsolatban, azok teljesen felpörgettek. Remény, optimizmus, és VIDÁMSÁG. Izgatottan várom a közös jövőt, és remélhetőleg ti is.

Még akkor is, ha az egyik legkegyetlenebb ellenség/anti-hős életre keltéséről van szó. Készülj DC Univerzum.

Nekem egyébként Rock igen nagy favoritom, még akkor is, ha néha elég bullshit filmekben köt ki. Egy jelenség a fószer, és tudva azt, hogy a kedvenc szuperhőseim világának részévé válik, bevallom kicsit feldobta a DC rajongóként töltött napjaimat. Én személy szerint tényleg kíváncsian várom mit hoz az a bizonyos közös jövő, azt meg már végképp, hogy ki fogja alakítani Shazam-et.

shazam.jpg

Oh és még mielőtt vérszemet kap valaki a VIDÁMSÁG szó miatt, mert a DC-nek sötétnek és borongósnak kell lennie, hiszen ettől különbözik a konkurenciától, csak annyit...DE SZABAD! Ezért is fontos Geoff Johns jelenléte. Ő már kívülről-belülről ismeri ezeket a szuperhősöket és lelki világukat. Tudja, hogy nem leányálom egy szuperhős élete, de azt is tudja, hogy még a legnagyobb sötétségben is ott a fény.

Habár én imádom azt a megközelítést, aminek az alapjait Snyder lefektette, ugyanakkor nem bánom azt, ha kicsit lazítanak a dolgok állásán. Sajnos megértem azokat, akik a BvS-t túl sötétnek és nyomasztónak találták, hiszen ettől a szuperhős mozitól is a "megszokott popcorn filmet" várták, ezzel szemben jó nagy adagban kaptak egy kő kemény Batman filmet a nyakukba (amiről amúgy eddig csak álmodni lehetett).

batmanfights.gif

Ez a Batman mélyebbre csúszott a sötétben, mint kellett volna, és Superman volt az, aki megmutatta neki, hogy nem minden fekete-fehér. Vannak még jó emberek a világban. Pontosan ez az, amit Rock most kifejtett, vagyis ha kilépünk a sötétből a fényre, akkor ott van a remény, optimizmus, és vidámság is a világban.

Flash, Zöld Lámpás és feltehetően sokan mások is ezt a lazább vonalat fogják majd képviselni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy a kellő komolyság így is megmarad, de kell egy kis lazaság is, főleg azért, hogy a DC filmek szélesebb körben is elterjedjenek.

we_got_this.png

Ettől még persze nem kell arra gondolni, hogy mondjuk a következő Batman film kap egy Adam West szerű átalakítást, emiatt egyáltalán nem kell aggódni. Remélhetőleg a Wonder Woman lesz az az első film, ami megmutatja majd a világnak, hogy milyenek is lesznek a jövő DC filmjei. Meglátjuk mit hoz a holnap, de most már egyre biztosabb, a DC filmek csak most lépnek át az aranykorból az ezüstkorba!

Szólj hozzá

film DC Justice League Shazam The Rock Igazság Ligája DCEU Black Adam