2017. már 03.

Aquaman harcba indul - Egy titkokkal teli videó az Igazáság Ligájából

írta: TheRich
Aquaman harcba indul - Egy titkokkal teli videó az Igazáság Ligájából

Nem kérdés, hogy pár hónap, és megtörténik a legdrasztikusabb átalakítás, amin szuperhős valaha átesett. Egész egyszerűen ezt nem lehet másképp megfogalmazni, Aquaman a nevetség tárgyából igen gyorsan szuperhőssé eszkalálódott. Természetesen erre Zack Snyder most újfent felhívta figyelmünket, mikor egy egész lenyűgöző videót tett ki az internet népe számára a hősről az egyik közösségi oldalán:

Nem meglepő módon, ez a rövid videó többet elárulhatott most Aquaman filmbeli történetéről, mint azt gondolnánk. Valószínűleg ennél a jelenetnél válik, Arthur Curry egy teljesen új emberré, vagyis Aquamanné.

A videóban láthatóan egy páncél, és persze szigony felé úszik a hősünk, ami ugyebár az Igazság Ligája képek után igencsak emlékeztet arra az öltözetre és fegyverzetre, amit majd a filmben is hordani fog.

yu6k9wr.gif

Nem árt megnézni azt sem, hogy ki ülhet a trónon, akitől kölcsönveszi a páncélt. Úgy tűnik, hogy egy király sírhelyéhez érkezhetett meg hősünk, kinek páncélja már jó pár éve "porosodhat", de természetesen az atlantiszi fegyverzeten nem fog az idő.

Feltehetőleg ezzel a karakterrel találkozhatunk az Igazság Ligája ízelítő elején is (ezt leginkább a korona árulja el nekünk), ahol éppen ősi atlantisziak ássák el az Apokalipszisből származó anyadobozok egyikét.

justice-league-trailer-ancient-kings-burying.jpg

De ez még mind semmi! Egy karakterből sem válik egyik pillanatról a másikra szuperhős. Valaminek történnie kell, vagy valakinek meg kell jelennie ahhoz, hogy az eléggé lázadó, ráadásul kívülálló életmódot folytató, Arthur Curry átértékelje életét, és végül csatlakozzon a Bruce Wayne által frissen összeállított Ligához. Én úgy érzem, hogy itt jön majd képbe a varázslónő, Mera (de Vulko, Aquaman mentorán se lepődnék meg).

mera-first-look-final-photo.jpg

Lényegében ezzel az Aquamanről készült kis videóval betekintést nyertünk abba, ahogy miképp születik meg Atlantisz királya, sőt ez alapokat adhat a saját filmjének is, hiszen féltestvére, Orm (Ocean Master), tuti nem fog örülni annak, hogy megjelenik a semmiből egy trónbitorló. Mint mondtam, rövid videó, de nem kevés titkot és meglepetést rejt.

A fentiek egyébként egyre biztosabbá teszik azt, amit eddig is sejteni lehetett. Az Igazság Ligája film (meg úgy általában a DCEU) elég komoly mértékben merít a New 52 képregényekből, meg valószínűleg az animációs filmek világából is (erről ITT is írtam).

Nem csodálkozok azon, hogy a modernizált eredetekhez nyúltak hozzá alapként, hiszen egyszerre maradtak ezek a történetek klasszikusak, mégis sikerült beléjük csempészni egy keveset a modern világból. Ez Aquaman esetében is igaz, kinek New 52 eredetét az alábbi videóban, akár meg is nézhetitek (egy kis angol tudás nem árt):

Az a helyzet, hogy miután felfedeztem mennyi mindent rejt ez a kis videó, elkezdtem visszanézni minden egyes eddig megjelent képet, és videót, amit csak találni lehetett eddig a filmből. Nem meglepő módon, minden, amit kaptunk komoly SPOILER veszélyeket tartalmaz, de erre majd később visszatérek.

Szólj hozzá

film DC Justice League Aquaman Amber Heard Zack Snyder Jason Momoa New 52 Igazság Ligája DCEU Mera