2017. már 19.

Kalandok a 2814-es szektorban: A tavaszi képregénybörze

írta: TheRich
Kalandok a 2814-es szektorban: A tavaszi képregénybörze

Az hiszem, hogy az eddigi legjobb börzét tudhatjuk a mai nappal a hátunk mögött. Tele volt meglepetésekkel, és a hatalmas tömeg ellenére is sikerült olyan kincsekre bukkannom, amik azt hiszem egész mutatós darabjai lesznek a DC gyűjteményemnek.

wp_20170319_19_11_35_pro.jpg

Ahogy eddig, úgy most sem ártott a korán kelés, és persze a türelem, legalábbis ha az ember be akart jutni a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház ajtaján. Volt, aki feladta a várakozást, meg persze voltak olyanok is, akik vaciláltak azon, hogy lépjenek-e vagy sem, de személy szerint azt mondom (főleg a mai nap után), hogy bizony a türelem rózsát terem.

Tény és való, gigászi volt a sor, ugyanakkor most látszódott meg igazán az, hogy milyen széles körben kezdett el embereket érdekelni a képregények világa. Már nem csak a megszokott arcokat láthatta az ember, mivel az új generáció is komoly mértékben képviseltette magát, az anyukák és apukák hatalmas örömére.

Miután bejutott az ember a börzére, akkor egyaránt találkozhatott emberi árakkal, és olyanokkal is, amik a csillagos eget verték. Például az Arkham Elmegyógyintézetet több mint 20 000 Ft-ért árulták, ami engem picit mellbe vágott. Imádom ezt a sztorit, de nem tudom megérteni, hogy miért ment fel így az ára. Ráadásul egy valamit azért ne felejtsünk el, ezen az áron már Omnibust vesz az ember, ha akar (és az ugye nem egy sztorit tartalmaz)!!

deathandreturnofsupermanomnibus.jpg

Lassan ott tartunk, hogy kötet árban mozognak a sima füzetek is. Például a DC Rebirth darabokat már nem is néztem, mivel egyszerűen drágállottam őket. Arról már nem is beszélve, hogy a régi SEMIC képregények ára is elkezdett emelkedni az elmúlt időben. 1000 Ft-ot még csak-csak kiadtam értük, hogy pótoljam a gyűjteményemet, de most úgy érzem eljutottam oda, hogy már tuti nem akarom lecserélni a sérült darabokat és ezzel hibátlanná és teljessé tenni a Superman/Batman soromat. Arról meg már nem is beszélve, hogy úgy ámblokk a képregény füzeteket is jól megnézem, mielőtt megveszem őket azokon az árakon, amiken némelyik ki van rakva.

Picit nevettem magamban azon is, hogy egyes eladók mennyire bevásároltak az Eaglemoss DC képregénygyűjtemény kötetekből, hogy majd később jó áron megválnak tőle. Volt egy stand, ahol már rendesen könyörgött az eladó, hogy vigyék őket, komoly mennyiség állt egy rakáson, de az embereket természetesen más darabok érdekelték. Jó, hogy van nekünk ez a sorozat, de azt azért be kell látni, hogy valószínűleg nem ebből fogunk meggazdagodni a közeljövőben. Mondjuk legalább jól néznek ki, és jól mutatnak a polcon.

Oh és ha már Eaglemoss, volt egy stand, ahol nagyot nevettem. Remélem csak poénból, de 150 000ért árulták a képregénygyűjtemény első csomagjához járó, Action Comics #1-t. De komolyan, én ezen hatalmasat nevettem, szóval köszi annak, akié a stand volt! :D

wp_20170123_14_04_50_pro_4.jpg

Na de ha már vásárlás, mondanám, hogy harcolni kellett a képregényekért, de ez egyáltalán nem lenne igaz. Ha céltudatos az ember, és tudja, hogy kihez menjen elsőként (na meg, hogy mit akar), akkor tuti, hogy kincsekre bukkanhatunk.

Én például tudtam, hogy van egy árus, aki feltehetőleg Barry Allen sztorikkal érkezett most a börzére, arra viszont nem számítottam, hogy máshol is hozzá lehet majd férni hasonló darabokhoz. Így aztán a következő darabokat gyorsan meg is vettem:

wp_20170319_16_28_04_pro.jpg

Habár ezek főképp retro darabok (76 és 82 közöttiek), ugyanakkor király, hogy egyáltalán hozzájuk lehetett férni. Imádom Barry Allen karakterét (nem a sorozat miatt), szóval örültem, hogy végre a gyűjteményemben tudhatok pár darabot egy már lassan elfeledett korból. Ezek a sztorik igazából nem nyomnak sokat a latban a karakter történelme szempontjából, viszont birtokomba került a Flash #300 is, ami végül is egy jubileumi kiadvány, és azt hiszem ez jól mutat majd a gyűjteményemben.

wp_20170319_17_38_35_pro.jpg

Az idei volt az első év, amikor végre találtam olyan kötetet is, ami tényleg érdekelt. Egyszer csak szembe találkoztam egy Batman: a rajzfilmsorozat kötettel, ami nem kevés nosztalgiával és emlékkel töltött el pár pillanat alatt, ezért aztán nem haboztam, és azonnal meg is vettem. Annyira megtetszett ez nekem, hogy lehet későbbiekben megszerzem a többi részét is, de egyelőre ez is megteszi!

wp_20170319_16_29_12_pro.jpg

Most pedig következzen a börze csúcspontja (legalábbis számomra). Találkoztam Doomsday-el, és nem is akármilyen formában. Lehet csak rohadt nagy mázlim volt, de az is lehet, hogy a sors akarta így, a lényeg az, hogy megvettem Doomsday első felbukkanását (Superman 1992 #18). Nem újranyomat, és bár sajnos nem is first print, hanem second, de azt hiszem így sem panaszkodhatok, hogy ez a birtokomba került. De komolyan, nekem ez volt a nap meglepetése, hiszen csak véletlenül szúrtam ki egy dobozban, miközben haverom (egyik CE-s író társam) pörgette át a tasak nélküli darabokat:

wp_20170319_17_05_30_pro.jpg

Én azt mondom, hogy ott volt a szeren ez a börze. Ez többek között a szerzeményeimnek is köszönhető. Azt azért hozzá teszem, hogy most már egy picit kezdem úgy érezni, hogy próbálnak minél többet lehúzni egyes standok a képregény rajongókról, de szerencsére azért bőven akadnak olyanok is, akik normál árakon adják az egyes darabokat. Ezen felül nagyjából tökéletes volt most a börze, szinte nem is lehet panasz, talán csak egy dologra.

Nem zavar, hogy állandóan változik a helyszín, nem zavar, ha a világ végére kell kimenni, de egy dolgon nagyon nem ártana alakítani, méghozzá a beléptetési rendszeren. Valahogy meg kellene oldani, hogy ne kelljen 1 órát várakozni a bejutásért, illetve, hogy a gyalogosoknak ne az úttestre kelljen lelépniük a tömeg miatt KMO-nál (ment is a dudálás), de ha ez meg lesz oldva, akkor azt hiszem sok panasz nem lesz már, hiszen most még a Kingpintől is el lehetett férni az ajtóban!

 

Omnibus kép forrása:

Science Fiction and Fantasy 

Szólj hozzá

képregény comic börze DC Batman Doomsday Superman Villám The Flash