2017. már 29.

A rejtélyes Batman különszám

írta: TheRich
A rejtélyes Batman különszám

Hamarosan érkezik egy újabb Batman különszám a Kingpin kiadótól, ami mellett úgy érzem nehéz lesz csak úgy elsétálni. Azonban a kérdés az, vajon melyik sztorit rejti majd magában a képregény? Mondom a választ!

detective_comics_vol_2_37_textless_sale_variant2.jpg

Rejtélyesen van tálalva számunkra, azonban nem annyira nagy titok, hogy melyik történet érkezik nemsokára az újságárusokhoz. Egy olyan képregényt kapunk most a Kingpin-től, ami annak idején nem máshoz, mint A nevető ember című kötethez volt pár éve "hozzácsatolva" (eredetileg a Detective Comics #784-786 számokban jelent meg), ez volt a Fából faragva (Made of Wood).

alanscottesbatman.jpg

Ebben a történetben nem más a vendégszereplő, mint maga az aranykori Zöld Lámpás, Alan Scott, aki többek között az Justice Society of America (JSA - Amerikai Igazság Szövetsége) egyik alapítótagja is volt. A történetből többek között megtudjuk azt, hogy Batman előtt is volt védelmezője Gothamnek, hiszen egykor még Zöld Lámpás tevékenykedett itt. Így aztán nem csak megismerkedünk egy nálunk még szerintem kevésbé ismert hőssel, hanem egy kis adag DC történelmet is kapunk a nyakunkba. Persze nem kell aggódni, hiszen a maga módján ez is egy vérbeli Batman sztori lesz, amiben fordulatokból és régi sérelmekből nem lesz hiány!

⚡FLASH FACT⚡: Egy villámgyors tényt azért nem árt tudni. Alan Scott nem tagja a Zöld Lámpás Alakulatnak, az ő lámpása egy külön elemként működik, bár később tiszteletbeli taggá avatták. Természetesen a gyengéje is más. Míg a jelenlegi Lámpás Alakulat tagjainak a sárga szín tesz be, addig az aranykori Lámpásnak a fa. Nem olvastátok rosszul, tényleg a fa. Erre utal részben a történet címe is.

Érdekes egy választás ez a darab, hiszen egy kevésbé ismert sztoriról van most szó, aminek mondhatni, hogy kifejezetten megható a vége. Nem kérdés, én tuti lecsapok majd rá áprilisban, amikor megjelenik a képregény!

Ha további infókra is kíváncsiak vagytok a képregénnyel kapcsolatban, például a pontos oldalszámot, akkor ajánlom figyelmetekbe a Kingpin honlapját!

Szólj hozzá

képregény comic aranykor golden age DC Green Lantern Batman Alan Scott Kingpin Jim Gordon