2017. jún 06.

A Wonder Woman film titkai

írta: TheRich
A Wonder Woman film titkai

Easter egg vadászatra felkészülni!

Utalások, utalások mindenhol. A DC rajongók sok esetben mosolyoghattak a Csodanő alatt, hiszen jó párszor célozgattak, vagy éppen egy az egyben átemeltek jeleneteket a DC képregényekből és filmekből. Ezért aztán úgy gondoltam, hogy ideje összegyűjtenem párat a film titkai közül. FIGYELEM SPOILER VESZÉLYES ÖVEZET!

ww_titkai.jpg

A következőkben megpróbálom időrendi sorrendben bemutatni a fontosabb easter eggeket, titkokat és utalásokat a filmből, de nem árt szem előtt tartanotok azt, hogy csak azokról írok, amiket én magam szúrtam ki. Szóval, ha valakinek feltűnt valami, ami nekem nem, akkor nyugodtan jelezzétek a kommentekben.

Batman

Hiányoltátok Batmant a filmből? Pedig benne van, csak fülelni kell. Ahogy Megjelenik a Wayne emblémás autó, szinte azonnal felcsendül a legújabb Batman téma. Csak egy pillanatig hallani, de eltéveszthetetlen.

the_batman.jpg

A rendszám

Érdekes rendszáma van annak az autónak, ami a Wayne által küldött fényképet szállította. Mintha utalni akartak volna egy jövőbeli csapatra ezzel a JL dologgal... :D

wonderwomanwayne-nagytva.jpg

Diana munkája

Nem csoda, hogy ha egyeseknek ismerős volt Diana Prince filmben látott munkája, mivel a 90-es években a képregényekben is hasonló foglalkozása volt. Igaz, hogy nem a Louvreban dolgozott, mint a filmben, hanem egy kisebb múzeumban, de ugyanúgy az antikvitások voltak a szakterülete a hősnőnek, érthető okokból.

gateway_city.jpg

⚡FLASH FACT⚡: WONDER WOMAN ENNEK A MUNKÁJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN TALÁLKOZOTT A KÉPREGÉNYEKBEN A KÉSŐBBI WONDER GIRLEL, CASSIE SANDSMARKAL.

Az eredetek

Mivel erről a Rivaldafényben: Wonder Woman posztban már írtam, ezért most rövid leszek. A filmben a hősnő mindkét ismert eredetét bemutatták, vagyis az aranykorból ismert agyagból formált, és a modern kori, Zeusz lánya történetet egyaránt.

regen_es_most.jpg

Az istenölő

Az isten ölő a képregényekben is létezik, ráadásul nemrég még az egyik legveszélyesebb ember tulajdonát is képezte a képregényekben. Deathstroke elvállalta egy isten megölését, amihez persze egy valamire való fegyver is dukált, itt jött az istenölő nevű kard a képbe.

8f58d00ed1f5482232ccb3bf898ca692acb414c0_hq.jpg

A lasszó és Steve

Nem meglepő módon a Wonder Woman filmet megihlette a 2009-es Wonder Woman rajzfilm is. Ez többek között az alábbi összehasonlításon is látszik:

hesztia_lasszoja.jpg

Az öltözködés

Ez megint csak egy olyan dolog, amit már írtam a Wonder Woman előzetes titkainál, de nem árt feleleveníteni. A DC filmek már a kezdetek óta imádják azt, mikor hőseink megszerzik öltözeteiket, a Csodanő filmje se volt kivétel ez alól.

14976765_1232101643516646_2752957096259976944_o.jpg

Dr Méreg

Kevés szerepe volt a filmben, de szerintem ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy ármányosságát bemutassák nekünk. A méregkészítő tulajdonképpen egy klasszikus Wonder Woman főellenség, aki eredetileg az aranykorban mutatkozott be a képregények oldalain, de manapság is könnyen találkozhattok vele, ha beleolvastok a megfelelő füzetekbe.

wonder-woman-trailer-elena-anaya-doctor-poison.jpg

Erich Ludendorff

Nem mindenki volt kitalált személy a filmben. Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff egy létező német tábornok volt az első világháború idején.

ludendorff-and-doctor-poison-in-wonder-woman.jpg

Etta Candy

Ahogy Dr. Méreg, úgy Etta Candy szerepe se volt túl nagy a filmben, de legalább így ezt az aranykori karaktert is bemutatták a nagyközönség számára. Talán a jövőben látjuk még használni az ökleit is, hiszen nem egy kalandra kísérte el Wonder Womant a karakter.

ettacandy.jpg

Superman

Patty Jenkins többször is kijelentette, hogy rajong a Christopher Reeve féle Superman film iránt, és lássatok csodát, nem volt rest ezt a filmben is megmutatni. Habár erről már írtam a trailer elemzésnél, de nem árt mindezt itt újból megemlíteni.

14910389_1413139912031327_388637195372185673_n.jpg

Rosie Riveter

Az amerikai propaganda egyik leghíresebb szimbóluma nem más, mint Rosie the Riveter, a nő, akinek nincs lehetetlen az életben. Nem csoda, hogy a rendező tett róla, hogy ez a jelkép is feltűnjön a filmben egy pillanat erejéig, hiszen a feminizmus kulcsfiguráinak nevezhető Rosie és Wonder Woman is.

rosie_ww.jpg

A titkárnő és a szemüveg

Nem véletlen lett a filmben Diana Prince titkárnő. A 70-es évek Wonder Woman sorozatában is úgy lett bemutatva az emberek számára, mint Steve Trevor titkárnője. Maradjunk annyiban, enyhe utalás volt ez.

gal_es_lynda.jpg

A szemüveg, mint kiegészítő használata is a sorozathoz köthető. Steve Trevor azért adta a filmben és a sorozatban egyaránt a szemüveget, hogy ezzel valamennyire elrejtse Diana szépségét. Természetesen ez egy esetben se sikerült, de ez más lapra tartozik.

A fagylalt

Az a bizonyos fagylalt jelenet is sokak számára ismerős lehetett, méghozzá az Igazság Ligája: Eredet NEW 52 című képregényből (vagy az Igazság Ligája: Háború című filmből).

ww_fagylalt.jpg

Nananananana...Wonder Woman!

Nem csak Batman, Wonder Woman is szeret teátrális módon ablakokat betörni:

source.gif

A hó

Eddig minden DCEU filmbe bizonyos módon elhelyeztek havas jeleneteket. Ez alól persze a Wonder Woman sem kivétel. A havazások utáni jelenetsorokat általában vagy tragédia, vagy a fényesebb jövő felvázolása követi. Egy biztos, nem lepődnék meg azon, ha a soron következő DC filmekben is látnánk pár hópelyhet.

tumblr_static_flight.gif

Lynda Carter öltözéke

Nem csak a titkárnő és a szemüveg utalás volt az, amivel a Lynda Carter féle sorozatra akartak visszaemlékezni a Wonder Woman filmben. Egy pillanat erejéig a Diana által a bálban viselt öltözet is ismerős lehetett a hardcore fanoknak, és ez nem véletlen van így:

5c9d8f9a80af378ef4de9f585d2d8ffe.jpg

Az acélember

Nincsen manapság DC film Acélember utalás nélkül. Jelen esetben a világ végítéletéről szóló jelent kelt újra életre a Wonder Womanben, igaz ez esetben Árész tett is arról, hogy komolyabban manipulálja ellenségét. Zod tanulhatott volna pár dolgot a háború istenétől.

vlcsnap-2016-01-27-02h05m55s298-1024x427.png

Injustice Árész

Árész bizonyos támadásait egy az egyben az Injustice videójátékból vették ki. Viszont így is sok spoilert írtam már, szóval legalább a háború istenének pár ütősebb pillanata maradjon meglepetés.

ares_intro.png

BDSM

Eddig kerültem, hogy erről írjak, de most már nincs mit tenni. A fenti címet nem olvastátok rosszul. A Wonder Woman képregények egy fontos eleme a 40-es években az volt, hogy a Csodanőt állandó jelleggel lekötözték. Mondanám, hogy ebbe most ne gondoljatok bele többet, de a helyzet az, hogy ez részben azért is volt, mert a karakter megalkotója nagyjából így élte ki bizonyos vágyait, ha úgy tetszik fétiseit. Habár nem szexuális töltettel, de a filmben is láthattunk egy jelenetet, amikor úgymond lekötözte őt Árész, de hatalmas erejének köszönhetően gyorsan kitört a fogságból a hősnő.

wwupanel4ww13.jpg

Alex Ross

Természetesen DCEU filmről beszélünk, így aztán nem meglepő, hogy egy újabb Alex Ross kép kelt életre a vásznon:

ww_tank.jpg 

Boom

Arra vártatok, hogy valamilyen módon utaljanak az Igazság Ligájára a filmben? Ugyanis az a helyzet, hogy ez meg is történt, méghozzá a lezárásnál, mikor is egy hangrobbanást hallottunk. Hogy mi lehetett ez a hang? Elég egyértelmű, ha egy kicsit beleássuk magunkat a DC mítoszba (vagy csak megnézzük a JL: Háború c. filmet). A lényeg annyi, hogy megnyílhatott az első kapu Apokalipszis (Darkseid világa) és a Föld között, ami a a jövőben egy aprócska inváziót eredményez:

dc-comics-parademons-161621.jpg

Szólj hozzá

film titkok titok easter egg utalás húsvéti tojás DC Justice League Wonder Woman Superman Csodanő Acélember Chris Pine Gal Gadot Batman v Superman Igazság Ligája DCEU Steve Trevor