2017. jún 07.

DC képregénygyűjtemény: Krízis a láthatáron!

írta: TheRich
DC képregénygyűjtemény: Krízis a láthatáron!

Végre megkaptuk az első bejelentést arról, hogy melyik lesz az Eaglemoss által kiadott első különkiadás! Mondjuk nem az lesz, amit a többség a Facebookon megszavazott, de azt hiszem így sem lesz panasz. A DC egyik kulcsfontosságú történetét tudhatjuk hamarosan magunkénak, méghozzá egy 368 oldalas kötet formájában.

groupshot.png

A Végtelen Világok Krízise egy különleges történet, ami nem csupán a DC Univerzum egy új fejezetének kezdete volt, hanem a képregények bronz korának a végét is jelentette. Az olvasóknak a 80-as évek végére már egyre nehezebb volt követni a különböző világokat és szuperhősöket, ezért úgy döntött a kiadó, hogy eljött az idő, tiszta vizet kell önteni a pohárba.

A képregény történetének központjában egy Anti-Monitor nevezetű, ha úgy vesszük világ pusztító lény áll, aki kegyetlen módon és válogatás nélkül írtja ki sorról sorra a DC Multiverzum világait. Persze nem kell megijedni, hiszen szuperhősökről beszélünk, szóval kedvenceink együttes erővel néznek szembe ezzel az entitással, akihez hasonlóval még soha nem találkoztak. Világok válnak eggyé ebben a történetben, és hősök buknak el, szóval nem kérdés, kihagyhatatlan darab.

crisis-on-infinite-earths-12.jpg

Azt mondjuk ne feledjük, hogy egy ilyen kaliberű kötetnek azért ára is van. A Végtelen Világok Krízisét 7990 Ft-ért fogják piacra dobni (az előfizetőknek kissé problémásan, de kedvezményt is adnak). Ez elsőre soknak tűnhet, és én is azt hittem, hogy első különkiadásnál nem fognak hasonló pénzeket elkérni, de végül is 368 oldalról beszélünk, szóval mondhatni reális a kötet ára.

Azt mondjuk el kell ismerni, hogy végül is részben átvertek minket, és fölöslegesen kérdeztek minket arról, hogy mi legyen az első különkiadás. Nagyon örültem, mikor megláttam a Zöld Lámpás: Legsötétebb Éjent a lehetőségek között, nem is haboztam, hogy szavazzak, de hát hiába. Végül is a Wikipedia szerint csak előfizetői különkiadás ez a pár kötet, szóval gondolhattam volna, hogy nálunk se lesz ez másképp.

gl_blackest_night.png

Egy dolog biztos, egyáltalán nem jártunk rosszul. A Végtelen Világok Krízise a képregény történelem egyik legfontosabb darabja. Igaz, hogy húzós az ára, és nem is túl könnyű olvasmány, de ha valaki rajongó, akkor az előbbiek semmiségnek tűnnek majd!

crisis-on-infinite-earths-alex-ross-cover_2.jpg

Szólj hozzá

képregény comic collection gyűjtemény különkiadás DC Eaglemoss Crisis on Infinite Earths Végtelen Világok Krízise