2017. jún 15.

Danny Elfman lett az Igazság Ligája zeneszerzője

írta: TheRich
Danny Elfman lett az Igazság Ligája zeneszerzője

Joss Whedon már meg is kezdte az átalakításokat az Igazság Ligájánál. A semmiből jött a hír, hogy a JL helyettes rendezője lecserélte az eddigi zeneszerzőt, vagyis Junkie XL-t (Tom Holkenborg), kinek a helyére egy már-már DC-s ikon került.

elfmanjl.jpg

Tartsatok régimódinak, de én személy szerint örülök ennek a változtatásnak. Danny Elfman zenéit mindig is imádtam. Egyszerre sötétek, groteszkek, mégis tudnak hősiesnek hatni, ráadásul maradandóak is, ami manapság nem megszokott a mozifilmek zenéjénél. Végül is ő tipikusan az a zeneszerző, aki még hisz a klasszikusabb hangzások erejében.

Azzal, hogy Elfman elvállalta az Igazság Ligáját, esélyt kapott arra, hogy újra a DC világában tevékenykedjen. Végül is párszor már alkotott nekünk ikonikus és feledhetetlen témákat, például a 89-es Tim Burton féle Batmannél, de ott van még a 90-es Flash sorozat zenéje is. Akár azt is mondhatnánk, hogy régi ismerősökkel találkozik hamarosan újra Elfman, igaz kivételesen modernebb kivitelben.

Természetesen azért Junkie XL-t sem kell leírni (vagy félteni). Részben már neki is köszönhetünk pár gyönyörű zenét a DC világában, és már kapott másik ajánlatot is, hiszen ő komponálja majd a Tomb Raider reboot zenéjét.

Szólj hozzá

zene Flash Joss Whedon Batman Danny Elfman Justice League Junkie XL Igazság Ligája