2017. jún 23.

28 éves a Denevérember

írta: TheRich
28 éves a Denevérember

Ismét egy fontos dátumhoz érkeztünk. Egészen pontosan 28 éve történt (1989. június 24.), hogy bemutatták a mozikban a Batman - a Denevérember című képregényfilmet, melyet Michael Keaton és az alakításáért Oscarral jutalmazott Jack Nicholson főszereplésével, Tim Burton rendezett!

batman3.jpg

Azért is gondoltam, hogy külön évfordulós írást kap ez a film, hiszen igen fontos mérföldkő volt Batman életében. A korábbi kissé bohókás verzióját a sötét lovagnak a nagyközönség számára is felváltotta egy sokkal sötétebb, gótikusabb ábrázolás a 89-es Batmannek köszönhetően. Egyaránt megismerte ezáltal a világ Joker kegyetlen oldalát, és Batman hihetetlenül összetett személyiségét.

Nem sokan bíztak anno abban, hogy Keatonnel a főszerepben, és Burtonnel a rendezői székben sikeres lesz a film, azonban gyorsan megszerették az emberek a Denevérembert. Ezért aztán egyenes út vezetett ahhoz, hogy kult klasszikussá váljon (azt hiszem megérdemelten).

Most hasonló érdekességekkel nincs időm szolgálni, mint a Batman Visszatér esetében, de videójátékkal újfent tudok. Szóval most már csak pár év kérdése és 30 lesz a film, amikor is van egy olyan érzésem, hogy valami nagy dobással fog készülni a Warner (remélhetőleg valami gyűjtői Blu-Ray-el, ami itthon is kapható lesz majd)!

Szólj hozzá

1989 évforduló Batman Tim Burton Joker Jack Nicholson Micheal Keaton 28 év