2017. júl 24.

Az Igazság Ligája Comic Con előzetes titkai

írta: TheRich
Az Igazság Ligája Comic Con előzetes titkai

Az Igazság Ligája legújabb előzetese is rejtett pár meglepetést. Ez persze nem újdonság, hiszen a képregényfilmek híresek arról, hogy így vagy úgy, de easter eggeket, utalásokat és titkokat foglaljanak magukba, amiknek köszönhetően fejest ugorhatunk a DC Univerzumba.

jl_comic_con_titok2.jpg

A következőkben olyan pontjait emelem ki a Comic Con-on kiadott előzetesnek, amiket én magam ismertem fel, szóval megeshet, hogy kihagyok egy-két dolgot. De ha esetleg ti kiszúrtatok valamit, amit én nem, akkor szívesen fogadom a kommentekben az észrevételeiteket.

Hív a kötelesség

A Wonder Woman film vége nagyon úgy néz ki, hogy az Igazság Ligája eleje lesz. Mikor a csengetést hallottuk a Csodanő utolsó pár percében, akkor az valószínűleg annak a banknak a riasztója volt, ami Justice League előzetes első pillanataiban látható/hallható.

wonder-woman.gif

Breaking news

Feltehetőleg egy tv adás részletét hallani az előzetes hátterében, ami Batman eltűnéséről beszél. Ez természetesen arra az időszakra utalhat, mikor Superman halála után a denevér elindult, hogy összeszedje a Liga leendő tagjait.

justiceleague56.jpg

Fény az éjszakában és a vízköpő

Talán nincs is ikonikusabb pillanat a DC képregényekben, mint mikor Batman jele felvillan Gotham egén, vagy mikor a denevér egy vízköpőről kémleli Gotham városát. A film előzetesében már rögtön megkapjuk mindkét pillanatot, aminek köszönhetően a képregény ismét életre kel!

giphy_13.gif

Érdekesség, hogy maga a vízköpő is easter egg, ugyanis szinte pontosan ilyet láthattunk a Detective Comics #682 borítóján is.

fb466c468339ee9c-600x400.jpg

Amazonok doboza

Nem tudhatták az amazonok, hogy milyen relikviát őriznek. Megeshet, hogy ezt nevezik majd a DC filmekben Pandora szelencéjének. Végül is elég nagy csapás szabadul az emberiségre ennek a doboznak köszönhetően.

_12.jpg

Nézz az ég felé

Cyborg egy okból néz kifelé egy kitört ablakon. Silas Stonet elrabolják a paradémonok (ezt az előző előzetesől tudhattuk meg) és mivel mégiscsak az apjáról van szó, így aztán nem csoda, ha nyomozni kezd.

_17.jpg

Nincsenek Lámpások

Ez volt az a pillanat, amikor majdnem hátast dobtam. Habár utalást már a BvS-ben a Lámpásokra, azonban ennyire nyíltan még nem beszéltek a DC filmekben ezekről a karakterekről. Ugyanakkor felmerül a kérdés, vajon mi történt ebben a világban a Zöld Lámpásokkal? Megeshet, hogy egy lázadás, esetleg nem várt háború kitörése egy időre rákényszerítette az Alakulat tagjait arra, hogy kényszerpihenőt tartsanak? Végül is ilyesmi a képregényekben sem lenne újdonság.

hal-jordan-green-lantern-corps-18-header-990038-1280x0.jpg

Nincsen Kriptoni

Bruce láthatóan Superman hologramját vizsgálja. Megeshet, hogy mindez egy komplikáltabb projekt része, hiszen elég valószínű, hogy a denevér komoly szerepet fog játszani Superman regenerálódási folyamatában. Ezért is lehetnek fontosak Bruce szavai a BvS-ben. Eleget tesz ígéretének, és holtában nem hagyja cserben a remény bajnokát, az Acélembert.

_18.jpg

Ez a világ is elbukik, mint a többi...

Ez természetesen több dologra is utalhat. Első sorban arra, hogy Darkseid képes a különböző alternatív világokban felbukkanni (erről nemsokára mesélek egy új rivaldafényben posztban). Másodsorban pedig arra, hogy volt már Föld, amit elfoglalt, ilyen például a Knightmare néven megismert világ is, amit a BvS-ben láthatunk.

amed5yq.jpg

Iris West

Jó látni, hogy Barry milyen gyors, de nem árt megnézni azt sem, hogy ki áll a háttérben! Úgy néz ki, mintha Kiersey Clemons színésznő állna a gyorslábú hősünk mögött, aki nem mást, mint Iris West-et alakítja.

iris.jpg

Darkseid tábornoka és az Új 52

Ez az első alkalom, mikor végre "élő egyenesben" megmutatták nekünk Darkseid nagybátyját és tábornokát, Steppenwolf-ot, aki feltehetőleg elég keményen meg fogja izzasztani a Ligát látottak alapján. A karakter dizájnja egyébként a New 52 képregényekből lett véve, és maradjunk annyiban, hogy egész jól lett adaptálva.

steppenwolf.jpg

A felhúzható robbanó pingvinek

Ki gondolta volna, hogy egy ilyen easter egget is kapunk, méghozzá egy olyan korból, mikor robbanó pingvinek voltak Batman legnagyobb problémái. Vajon kire utalhattak ezzel az előzetesben..

penguin-brainiac-fan-casting-the-villains-of-the-dc-cinematic-universe-pt-2-527611.jpg

Apokalipszis kapui

Ez az alábbi pillanat csak egy dolgot jelenthet. Steppenwolfnak sikerül utat nyitnia a föld felé, kezdetét veszi a háború.

_24.jpg

Egységben az erő

Mikor Wonder Woman azt mondja, hogy ne kezdjünk egyedül harcolni, akkor az a pillanat akár egy utalásnak is vehető, ami az első JL sztorira vezethető vissza. Habár egyenként is győzedelmeskedtek Starro harcosai ellen a hősök, de mégis együttes erejük kellett ahhoz, hogy az óriás tengeri csillagot lenyomják. Végül is csapatban szép az élet.

jla-chron-v1-tpb-580_545a8d817746f5_96665824.jpg

Azt se felejtsük el, hogy a Brave and the Bold #28-ban (Igazság Ligája első megjelenése) Starro ellen 5-en indultak harcba hőseink, akárcsak most a filmben Steppenwolf ellen.

Cyborg a hacker

Félig ember, de javarészt gép. Cyborg nem meglepő módon bármilyen gépezet fölött képes átvenni az uralmat, ha szükséges. Ezúttal a Knightcrawleren, Batman járművén a sor.

_33.jpg

Steppenwolf fegyvere

Tudom, nem illik azt mondani, hogy megmondtam, de már az első hivatalos előzetes elemzésnél megmondtam. Aquaman Steppenwolf fejszéje elől tér ki, ami azt jelenti, hogy Darkseid tábornoka Atlantiszt is meglátogatja a film egy pontján, hogy feltehetőleg megszerezze az egyik dobozt.

steppenwolfjl.jpg

Wonder Woman vs Steppenwolf

Nem a film lesz az első alkalom, mikor Wonder Woman és Steppenwolf harcolnak egymással. A New 52 sorozatban kiadott Föld-2 történetekben elég csúnya véget ért a két karakter találkozása, de szerencsére a filmekben ez a veszély egyelőre nem áll fenn.

steppenwolf_2.jpg

Vörös égbolt

A DC képregényekben a vörös égbolt csak egy dolgot jelenthet, krízis van a láthatáron. Szerencsére odafigyeltek erre is a filmben.

jl-comic-con-trailer-screencaps-135.jpeg

Egy madár? Egy repülő?

Aquaman elég szkeptikus a küldetésüket illetően az előzetes első felében, azonban van egy pillanat, amikor megváltozik a hangneme. Csak nem lát valakit, aki ad neki egy kis reményt?

_46.jpg

Batman a vezér

Hogy mit csinálhatnak hőseink Superman emlékhelyén? Elég valószínű, hogy Batman tart nekik egy beszédet arról, miért is kell azt tenni, amit. Végül is csatába indulnak, nem árt egy lelkesítő beszéd.

giphyjusticeleague.gif

Az ember teremtése

Nem is lenne teljes egy Snyder film a jól megszokott vallási utalások nélkül.

_56.jpg

Egyenesen az Új 52-ből

Ismét egy nyársalós Aquaman pillanat, melyet a New 52 képregények rajongói ismerősnek tarthatnak, és ez nem véletlen van így.

aquaman_vs_parademon.jpg

Az eltűnés művészete

Klasszikus Batman jellemvonás, mikor a sötét lovag egy beszélgetés közepén szó nélkül lelép. Nem csoda, hogy ezt a jelenetet finoman ki is parodizálták a filmben.

giphy_14.gif

Superman visszatér

Az emberek Zöld Lámpásokra utaló jelekre mutatnak rá, Supergirlről beszélnek meg ilyenek, holott erről biztosan szó sincs. Elég egyértelmű jelet kapunk arra, hogy bizony nem más, mint Superman fog ismét megjelenni a vásznon (micsoda meglepetés).

superman_visszater.jpg

Az egész előzetes arról szólt, hogy a remény vissza kell térjen a világba. A DCEU-ban jelenleg Superman a remény képviselője, nem más. A trailer végén Acélembert látni, de természetesen nem mutatták meg őt teljes mértékben nekünk, aminek köszönhetően megmaradt a meglepetés ereje, még akkor is, ha tudjuk, hogy a csapat része Superman.

13738113_1089658654461281_1197924703386326124_o.jpg

Bónusz

Alex Ross

Ha DC, akkor nem kérdés, hogy így vagy úgy, de Alex Ross képi világa is üdvözletét teszi valamilyen módon a DC filmekben. Ahogy Wonder Woman esetében többször is, úgy most is egy poszter, illetve banner formájában mutatkozott meg a hírhedt képregény rajzoló, már-már művész egyik munkássága:

20245385_1918388061712920_2841349523295288308_n.jpg

Szólj hozzá

előzetes film trailer titkok titok easter egg Flash DC Batman Steppenwolf Justice League Aquaman Wonder Woman Superman Cyborg Zöld Lámpás Comic Con Igazság Ligája DCEU