2017. aug 05.

Fény derül egy újabb titokra a Rebirth képregényekben

írta: TheRich
Fény derül egy újabb titokra a Rebirth képregényekben

A DC akarva-akaratlanul elárulta nekünk, ki is lehet valójában a rejtélyes MR. Oz, ki már egy ideje figyeli a föld legnagyobb hősét, Supermant.

oz.jpg

Még mielőtt a Kitűző minisorozatban beharangozott Végítélet órája (Doomsday Clock) kezdetét venné a Supermanről szóló képregényekben, addig a DC egy újabb rejtélyről rántja le nekünk a leplet. Mr Oz kilétét hamarosan felfedik számunkra, és ez nem kevés meglepetéssel fog járni a legtöbb olvasó számára!

Az a nagy helyzet (és ez most lehet kisebb spoiler lesz), hogy Oz valószínűleg nem a Watchmen képregényekből megismert Ozymandias, hanem egy Clarkhoz közelebb álló személy, Jor-El lesz. Ezzel egyébként kezd összeállni a kép, hiszen itt-ott el volt szórva utalás erre:

015-copy.jpg

Arra, hogy Jor-El lehet Mr Oz, nem csak a fenti kép (többek között), hanem egy két részből álló történetág beharangozója is utal, ami hamarosan kezdetét veszi az Action Comics képregényekben. Mindezt nem mások, mint Dan Jurgens, Ryan Sook és Viktor Bogdanovic tálalják majd elénk szeptemberben.

A két részes, The Oz Effect című történetről már egy kevés infót is kaptunk:

ACTION COMICS #987
Írta - DAN JURGENS
Rajzolta - VIKTOR BOGDANOVIC
Lentikuláris borító - NICK BRADSHAW
Variáns borító - MIKEL JANIN
“THE OZ EFFECT” első rész! A titokzatos Mr. Oz ügynökei mozgolódni kezdenek, mikor az Acélember azon dolgozik, hogy megakadályozza az általuk Metropolisban és a világban okozott káoszt. De mikor Oz előlép a sötétből, hogy felfedje valódi kilétét, Kripton utolsó fia megrendül. A történet, ami a DC Rebirth #1-ban kezdetét, itt végződik!

action-comics-987_gif_jpg-anim.gif

ACTION COMICS #988
Írta - DAN JURGENS
Rajzolta - VIKTOR BOGDANOVIC
Lentikuláris borító - NICK BRADSHAW
Variáns borító - MIKEL JANIN
“THE OZ EFFECT” második rész! Miközben Superman próbálja feldolgozni azt, hogy megtudta Mr Oz valódi kilétét, a rejtélyes karakter eredete és útja Superman küszöbéig kirajzolódik mindenki számára.

action-comics-988_gif_jpg-anim.gif

Flash Fact: Hamarosan elérkezünk az Action Comics képregények 1000. számához, sőt Superman 80. születésnapja is a nyakunkon van! Kíváncsian várom mivel lepnek meg minket.

Mindezzel kezd biztossá válni az is, hogy nem a teljes Watchmen gárda fog felbukkanni a képregényekben (ez sokak számára megnyugvás lehet), annak ellenére sem, hogy erre elég erőteljes utalásokat kaptunk a közelmúltban. Egyelőre azt látom valószínűnek, hogy végül egyedül Dr Manhattan lesz az, ki feltűnik a DC szuperhősök univerzumában.

dc-rebirth-doctor-manhattan-button.jpg

Szólj hozzá

képregény comic DC Superman Watchmen Action Comics Ozymandias Rebirth Jor El