2017. aug 14.

Marston Professzor és a Csodanők - Egy film Wonder Woman születéséről

írta: TheRich
Marston Professzor és a Csodanők - Egy film Wonder Woman születéséről

Egy egész estés film lát hamarosan napvilágot, ami nem kimondottan egy szuperhős életéről, hanem a karakter alkotójának korántsem átlagos életéről szól majd.

professorm.jpg

Dokumentumfilmet kaptunk már párat arról (pl.: Batman és Bill), hogy miképp alakult ki és született meg egy szuperhős személyisége és karakterisztikája, azonban nagyjátékfilmből már sokkal kevesebb van hasonló témakörben. Ezért is meglepetés a maga módján az alábbi, William Moulton Marstonról szóló életrajzi film:

A fentiek alapján már leeshetett, hogy ez nem egy átlagos "hogyan készült" film lesz. Sőt mi több, William Moulton Marston élete semmiképp nem mondható átlagosnak. Így elsőre is látni, hogy bár Wonder Woman megalkotása, főhősünk kapcsolata azzal a két nővel aki a karaktert ihlette, és a harc azért, hogy az amazon ikonná váljon is fontos pontja ennek a mozinak, de mindez még csak a jéghegy csúcsa.

A blogon csak egy két esetben tértem ki eddig Marstonra, de maradjunk annyiban, hogy a hazugságvizsgáló feltalálója finoman szólva is egy érdekes ember volt, már ha a mindennapjait vesszük figyelembe. Egyaránt volt híve a poligámiának, a BDSM-nek (kikötözős "játék"- a WW képregényekben is többször meglátszódott) és a nemek egyenjogúságnak (ez leginkább a két feminista nő miatt volt életében). Mindezen dolgok együttese egy elég érdekes narratívát alkothat, hiszen itt már nem csak egy karakter megszületése, hanem egy nem éppen elfogadó társadalomban és korban élő, deviáns viselkedésű feltaláló élete kerül majd rivaldafénybe.

Az Angela Robinson által írt és rendezett, Luke Evans, Rebecca Hall és Bella Heathcote főszereplésével készülő film idén októberben jelenik meg Amerikában, hazai megjelenésről pedig sajnos egyelőre nem tudok. Persze ha lesz valami hír ezzel kapcsolatban, akkor azonnal jelzem egy poszt keretein belül. Végül is érdekes filmnek ígérkezik a Marston Professzor és a Csodanők, ami a témája miatt lehet, hogy itthon is ki lesz adva.

professor-marston-and-the-wonder-women-comic-book.jpg

Szólj hozzá

film életrajz Luke Evans DC Wonder Woman Csodanő Rebecca Hall Bella Heathcote William Moulton Marston