2017. sze 05.

25 éves a Batman rajzfilmsorozat!

írta: TheRich
25 éves a Batman rajzfilmsorozat!

Ma ünnepli 25. évfordulóját a legendás Batman: A rajzfilmsorozat!

spgouhv.gif

25 év hosszú idő, még egy sorozatnak is, melyen úgy látszik nem fog a kor. A Batman: A rajzfilmsorozat olyan szinten van ott mai napig a toppon, hogy még mindig megállja a helyét a mai sorozatokkal, sőt néha a filmekkel szemben is. Egyszerre misztikus, sötét, gótikus és noir, szóval minden benne van, ami Batmanre és világára jellemző!

Nem véletlenül van az sem, hogy a Bruce Timm rendező által megálmodott világ sokszor a rajzfilm képi és zenei világa is inspirálta a maga módján a filmeket, például legutóbb a Batman Superman ellent, hiszen mondhatni, hogy minden perce arany ennek a sorozatnak, még akkor is, ha csak a főcímről beszélünk:

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy abban a korban nőttem fel, mikor ez a sorozat már futott magyarul is a TV-ben. Nem volt olyan rész, amit kihagytam volna belőle gyerekkoromban. Lehet, hogy sötét és sokszor nyomasztó hangulatú epizódok voltak a képernyőn, ugyanakkor olyan módon tálalták mindezt számunkra, hogy az szó szerint felejthetetlenné vált.

Nekem például örök kedvencem a sorozat megannyi rész közül a Szürke Szellemet bemutató epizód, ahol amellett, hogy Adam West hangját is hallhatjuk (ha angolul nézzük a részt), még Bruce Wayne egy olyan oldalát is megismerhetjük, amivel azt hiszem sokan együtt tudunk érezni, mivel megmutatkozik hősünkben a fanboy.

tumblr_mrc4nc1j4d1rsafdqo9_1280.png

A Batman: A rajzfilmsorozat évfordulóját több módon is megünnepelhetjük. Habár a legegyszerűbb, ha elkezdjük ezerrel nézni a kedvenc epizódjainkat a sorozatból, de ez kissé időigényes lehet sokak számára. De nem kell megijedni, van még megoldás!

Nemrég posztoltam egyik kedvenc Super Nintendo játékomat, melynek címe nem más, mint a The Adventures of Batman és Robin. Egy igazán szórakoztató és jó feldolgozás ez a játék, amit nem mellesleg részben egy magyar honfitársunknak is köszönhetünk (erről többet ITT). A játékkal az alábbi képre kattintva játszhattok:

2363119-snes_adventuresofbatmanandrobin.jpg

Végül és nem utolsó sorban van egy egyszerűbb módja is az ünneplésnek, Batman: A rém álarca. Azt kell mondjam, hogy szerintem ez az első igazán vérbeli Batman film, amit én eddig láttam, és kihagyhatatlan darabnak tartom. Szóval, ha a sorozathoz vagy a játékhoz éppen nincs kedvetek, akkor legalább a filmet ne hagyjátok ki!

batman-mask-of-the-phantasm-wallpaper.jpg

Szólj hozzá

sorozat rajzfilm évforduló év 25 DC Batman Mark Hamill Kevin Conroy Bruce Timm Paul Dini DCTV Batman & Robin