2017. nov 06.

Batman vs Hasfelmetsző Jack - Érkezik a Gotham by Gaslight rajzfilm

írta: TheRich
Batman vs Hasfelmetsző Jack - Érkezik a Gotham by Gaslight rajzfilm

A DC animációs osztálya hamarosan egy utazásra invitál bennünket "steampunk Batman" világába.

gotham-by-gaslight-bats.jpg

Amik eddig pletykák voltak, azok most már valósággá válnak. Hallani lehetett olyan híreket, hogy a DC hosszú idő után elkezdi komolyabban kihasználni a multiverzum adta lehetőségeket és ezzel különös, és néha akár aberált történeteket meséljen nekünk, persze csak rajzfilmek formájában. Az igazi meglepetés azonban akkor érte a rajongókat, mikor az álom valósággá vált, és az egyik comic con-on bejelentették egy fan favorit történet feldolgozását.

A DC és a Warner ezen döntésének köszönhetően történt meg az a csoda, hogy hamarosan (2018-ban), egy olyan filmet tekinthetünk meg, ami az egyik legjobb és hihetetlen vagy sem, de végül is legelső másvilági történetet meséli el a nagyközönség számára.

batman-gotham-by-gaslight-sneak-peek-feat.jpg

A Gotham by Gaslight egy viktoriánus érában játszódó Batman sztori, ahol a titokzatos sötét lovag egy méltó ellenfélre talál Gotham utcáin, méghozzá Hasfelmetsző Jack személyében. Hősünk nyomozását nehezíti, hogy a rendőrség Bruce Waynet gyanúsítja a gyilkosságokkal, szóval a lényeg, izgalmakból nem lesz hiány:

Talán egy picit húzni fogják most páran a szájukat, mert tudni kell, hogy lesz pár változtatás az eredeti Gotham by Gaslight képregény történetéhez képest, ráadásul Bruce Timmnek ismét köze van filmhez (producerként), ami nem biztos, hogy jót jelent. Természetesen most sokan elég furán nézhetnek az előző sort olvasva, hogy a Batman rajzfilmsorozat megteremtőjéről kissé negatív hangvételben írok, de az a helyzet, hogy mostanában teljesen elveszítette a jó öreg Timm a varázsát. Erre bizonyíték többek között a Gyilkos tréfa, és a Batman és Harley Quinn is. Mondjuk ettől még nem szabad leírni ezt az újabb alkotást, hiszen ki tudja, lehet, hogy most telitalálatnak bizonyul ez a feldolgozás.

Na de egyelőre jobb félretenni a negativitást, és kivárni, hogy mit hoznak ki a Gotham by Gaslightból, amihez egyébként nemrégiben egy így készült videót is kaptunk:

Szólj hozzá

film animáció rajzfilm DC Batman Bruce Wayne Catwoman Hasfelmetsző Jack Selina Kyle Alfred Pennyworth Elseworld Másvilág