2017. nov 17.

25 éve halt meg Superman

írta: TheRich
25 éve halt meg Superman

Jó pár évvel ezelőtt ezen a napon egy olyan esemény történt, ami sokkolta a képregény világot!

3147856-banner.jpg

Ma van 25 éve, hogy a Superman #75. számában megtörtént a lehetetlen, és a világ legnagyobb hőse életét vesztette egy csatában az egyik legveszedelmesebb lény, Doomsday ellen, aki valaha megjelent a képregények oldalain.

28-doomsday-lede_w710_h473_2x.jpg

Szerencsére ehhez a történethez a 90-es években a Semicnek, a közelmúltban pedig az Eaglemossnak köszönhetően mindannyian hozzáférhettünk az országban, szóval talán már nem kell bemutatnom senkinek azt, hogy milyen fontos esemény ez a képregények történelmében.

Elég, ha annyit mondok, Superman halála volt az első eset, mikor egy olyan kaliberű szuperhős, mint az Acélember életét veszítette. Az emberek persze sejtették, hogy ez nem tart sokáig, ugyanakkor nem hitték volna, hogy ez megtörténhet. A média is felkapta a sztorit, és nem meglepő módon hatalmas érdeklődés tört ki a Superman képregények iránt az eset után, ami részben célja is volt a DC-nek.

Mindezek után nem csoda, hogy erről az eseményről a mai napig sokan megemlékeznek. Ugyanakkor ez a dátum már nem csak a hős halálához, hanem egy csapat megszületéséhez is köthető, mind a televízió, mind a mozifilmek világában.

Hihetetlen vagy sem, de 2001. november 17-én, vagyis 16 éve ezen a napon debütált a tv-ben az Igazság Ligája rajzfilm is, ami részben Bruce Timm keze munkája. Akkoriban még tudta a Batman - a rajzfilmsorozat alkotója, hogy miképp kell nagyot alkotni, így aztán nem csoda, hogy fontos részévé vált a DC történelmének a ligáról készült sorozat is.

060612-justice-league.jpeg

Tovább tetőzöm a dolgokat azzal, hogy ma debütált a világ nagy részén a DC első nagy csapatfilmje, az Igazság Ligája. Minden bizonnyal tudatosan választották ezt a dátumot, ami nem véletlenül már a pontos időpont bejelentésekor sokaknak feltűnt.

Kellett pár évtizedet várni arra, hogy az Igazság Ligája végre egy mozifilmben szerepeljen együtt a vásznon, de szerencsére a várakozásnak már vége! Szóval, ha kíváncsiak vagytok a nagy csapat első közös szereplésére, akkor irány a mozi. Én például vasárnap fogom megnézni másodszor, hiszen erre a darabra vártam már gyerekkorom óta.

13738113_1089658654461281_1197924703386326124_o.jpg

Szóval van módja annak, hogy ezen a napon egy kis időre a DC-vel foglalkozzunk. Ha valaki olvasni szeretne, akkor adva van melyik képregényt vegye elő, ha pedig egy laza mozizásra, vagy sorozatolásra vágyunk, akkor már szerencsére arra is van megoldás.

Szólj hozzá

sorozat film képregény évforduló 25 halála DC Justice League Superman Bruce Timm Igazság Ligája DCEU