2018. jan 24.

Visszatér a piros alsónadrág - 1000. számát ünnepli Superman

írta: TheRich
Visszatér a piros alsónadrág - 1000. számát ünnepli Superman

Elérkezett a pillanat, mikor Superman, ha csak egy kiadvány erejéig is, de újra magára húzza a legendás piros alsónadrágját.

superman_1.jpg

Jó pár évtized kellett ahhoz, hogy búcsút intsünk Superman klasszikus ábrázolásának, így aztán 2011-ben eltüntették a rajzolók a szuperhős egyik ikonikus kiegészítőjét, vagyis a kívül hordott piros alsónadrágot. Voltak olyanok, kiknek ez fájó pont volt, de sokan belátták azt is, hogy most már ideje volt egy hasonló változtatást végrehajtani a Föld egyik legnagyobb hősén, vagyis Supermanen.

superman-new-52-wallpapers-phone-is-cool-wallpapers.jpg

Ebben a változtatásban többek között az Acélember című film is segítségére volt a DC-nek, hiszen a mozivásznon is hanyagolták ezt az aprócskának tűnő, de a rajongók szemében mégis fontos dizájn elemet. Az alsónadrág hiánya aztán részben el is lett felejtve, egészen a 2018-as évig.

Az idén megjelenő Action Comics #1000 számában a DC egyik legismertebb rajzolója, a legendás Jim Lee, tett róla, hogy az elfeledettnek hitt apróság is visszatérjen az olvasók életébe:

action1000_leecvr2_full.jpg

A fentiekről Jim Lee a következőket mondta:

"Az Action Comics #1000 a képregény történelem egy fontos állomása, méghozzá szórakoztatóipari, irodalmi és pop kultúra szempontjából egyaránt. Nincs is jobb módja annak, hogy megünnepeljük a Superman iránti töretlen rajongást, minthogy visszaadjuk a hősnek azt a külsőt, amit már ikonikusan klasszikus dizájnnak is nevezhetünk."

Az Action Comics #1000 borítójának folyamatát a rajzoló lépésről- lépésre dokumentálta, így aztán van lehetőségünk belesni a kulisszák mögé:

Az 1938-ban megjelent Action Comics #1 komoly mértékben megváltoztatta a pop kultúrát és a világot. Superman karaktere tette azzá a szuperhősök világát, ahogy manapság is ismerjük. Akár azt is mondhatnánk, hogy nélküle maga a szuperhős kifejezés sem igazán létezne. Jerry Siegel és Joe Shuster agyszüleménye nagyobb bombaként robbant, mint azt eredetileg gondolták volna, így aztán nem csoda, hogy a trend teremtő szuperhős már generációk óta közöttünk van és még marad is egy jó darabig.

Kíváncsian várom, hogy mivel rukkolnak elő az Action Comics #1000 képregényhez, ha úgy tetszik, hiszen Superman esetében van pár ezer dolog, amivel ezt a kiadványt nem csak tartalmassá, hanem feledhetetlenné is teheti a kiadó. Ezt már csak azért is merem ilyen bátran kijelenteni, hiszen egy igen komoly csapat dolgozik az ezredik számon. Richard Donner, Geoff Johns, Dan Jurgens, Paul Dini, Tom King, Jim Lee, Patrick Gleason, Peter J. Tomasi, Scott Snyder és Brian Michael Bendis is nevét adja a képregényhez, ami maradjunk annyiban, csak jót jelenthet a számunkra.

A legszebb az egészben, hogy mindez pedig csak a jéghegy csúcsa, de erről majd kicsit később! ;)

Szólj hozzá

képregény évforduló comic 1000 DC Superman Action Comics Jerry Siegel Joe Shuster