2015. máj 14.

A DC Tv Univerzum felemelkedése

írta: TheRich
A DC Tv Univerzum felemelkedése

De jó érzés manapság DC fannak lenni! A DC TV Univerzum folyamatosan bővül, szóval itt az ideje egy csokorba gyűjteni az infókat, és megismerkedni mindazzal ami ránk vár a közeljövőben.

Egyre többen pártolnak el manapság az Arrow (Zöld Íjász) sorozattól, pedig egy dolgot nem szabad elfelejteni, ha nincs akkor nem tartanánk ott ahol most. Vagyis többek között nem lenne Flash. A Villám sorozat kellett ahhoz, hogy a WB és a DC ráismerjen arra, hogy jobb kicsit lazítani és nem kell mindenben a Marvel példáját követni, tehát nem kell mindent kizárólag mozifilmekként piacra dobni. 

flasharrow.jpg

Ennek a megváltozott gondolkodásmódnak köszönhetően, itt is van rögtön a legújabb DC sorozat, a SUPERGIRL bemutatója. Ha megnéztétek még ne menjetek sehova, mert folytatom tovább. Nincs megállás!

Nos, a bemutató alapján a célközönség egyértelműnek tűnhet, ugyanakkor ne feledjük akciósorozatról beszélünk, tehát valószínű, hogy mindenki talál majd benne valamit, ami miatt követni fogja Supergirl kalandjait! De persze mélyre menő következtetéseket majd akkor mondok, ha láttam a kész terméket. Érdekesség egyébként, hogy Superman bár csak említés és néhány homályos kép erejéig jelenik meg a sorozatban, de már ez is előrelépés ahhoz képest, hogy a tv sorozatoknak meg volt tiltva Superman és Batman használata. Talán egyszer eljutunk addig, hogy a nagyfiúk Flash és Arrow mellett állnak majd a tv képernyőkön is!

Ha már Batman, mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanám, Nightwing (Éjszárny) vagyis az első Robin is saját sorozatot kap, méghozzá a haverjaival együtt? Bizony a TITÁNOK sorozat készítői megüzenték (nem a Cartoon Network féle rajzfilmre gondolok) a világnak, hogy köszönik jól vannak. Jelenlegi állás szerint a nyáron már túl lesznek a színészek kiválogatásán és amennyiben minden jól megy rögtön meg is kezdik forgatni a sorozatot! Személy szerint kíváncsian várom, hogy milyen sztorit fognak összehozni, hiszen a mentorát és lényegében apját frissen hátrahagyó Nightwing egy érdekes kiindulópont lenne.


titans.jpg

Most evezzünk szomorúbb vizekre. A Constantine sorozat sajnálatos a süllyesztőbe került az NBC részéről, de nem szabad csüggedni, a vész terv amúgy is már készenlétben volt a WB részéről, hogy megmentse a sorozatot. Ráadásul azt is tudni kell, hogy az NBC több részt is visszatartott, pedig lett volna meglepetés, nem is kevés. Mindenesetre egy biztos, rövid időn belül elválik, hogy ki viszi tovább John Constanine a képregényekhez hihetetlenül hű sorozatát!

constantine.jpg

Azonban minden rosszban van valami jó. Amennyiben nem történik meg a Constantine-nal az ami, nem látnak napvilágot bizonyos "titkok", melyet jó szokásához híven kedvenc Íjászunk kotyogott ki. Stephen Ammell egy interjúban elmondta, hogy közös megegyezések alapján, minden DC-hez tartozó sorozat szereplői, még ha más csatornához is tartoznak egy univerzumot képviselnek. Tehát a karakterek bármikor megjelenhetnek más sorozatokban, még ha csak pár másodperc erejéig is. Én személy szerint megnézném a jelenleg konkrétan a DC TV Univerzum Batmanjeként működő Zöld Íjász, mit szólna ahhoz, ha a "Denevér család" egy tagjával találkozna össze!!

arrow-cw-cameo_nightwing.jpg

Mindeközben Tom Hardy (Bane, Mad Max) is felcsigázta a kedélyeket, hiszen bejelentette, hogy már régóta dolgozik a DC-vel együtt egy sorozaton. A találgatások rögtön megkezdődtek Hardy titokzatos szerepét illetően, és máris összeköttetésbe hozták nevét két készülő DC projekttel. Ezek nem mások, mint a Starman és a Dial H for Hero képregények adaptációi, melyek majd a Machinima YouTube csatornán lesznek majd láthatóak!

Ezzel még mindig nincs vége! Az Igazság Ligája tv-s verziója is születőben van. A Legends of Tomorrow (szabad fordításban a Jövő Legendái) színészgárdája is napról napra növekszik, illetve a Hawkgirl (Sólyomlány) karakterét alakító Ciara Renée egy tweetje szerint a Flash szezonzáró epizódjában össze is áll a nagy csapat! Meglátjuk mi az igazság! Úgyhogy DC fanok, azt hiszem nem fogunk unatkozni!

evt1535showpagelegends-bcd88605-135713.jpg

Az igazi nagy durranást a végére hagytam, mint ahogy a Flash utolsó két percében szokás. Az egész Villám sorozat alatt utalásokat kaptunk egy másik igen nagy kaliberű DC szuperhősre. Ez odáig fajult, hogy a legutóbbi epizódban, már nem csupán a reptér neve lehetett ismerős a rajongóknak, hanem egy ELHANGZOTT mondat, melyben egy eltűnt teszt pilótáról van szó! Bizony Hal Jordan, vagyis a Zöld Lámpás (Green Lantern) megeshet, hogy összefut Flash-el a közeljövőben. Ők mellesleg a képregényekben igen jó haverok. De ez teóriám legyen egy külön poszt témája!

screen-shot-2015-01-09-at-5_00_31-pm.png

 

Források:

TV Line

CBS

Ciara Renée Twitter

Szólj hozzá

sorozat trailer TV Flash DC Green Lantern Tom Hardy Arrow Supergirl Titans Zöld Lámpás Titánok Nightwing