2015. máj 24.

Villám hét #5: A Villám paradoxon

írta: TheRich
Villám hét #5: A Villám paradoxon

flashpoint-vol-2-1-595808_large.pngA héten elég sokat emlegettem a Villám paradoxon (Flashpoint) történetet, szóval úgy éreztem ideje mesélni is róla egy keveset. Úgyhogy rövidre fogom, és megpróbálom csak a lényeges pillanatokat leírni, de így is fel kell tüntessem, hogy SPOILER veszélyes övezet következik.

kubertjohns_flashpoint1.JPGA Villám paradoxon Barry Allen egy kétségbeesett lépését meséli el, mikor kedvenc hősünk úgy dönt, hogy visszamegy a múltba és megállítja Thawnet édesanyja megölésében. Ennek előzménye egyébként a Villám: Újjászületésben található, ahol Thawne szembesíti Barryt azzal, hogy ő az anyja gyilkosa. Azonban arra nem számít, hogy ez a lépése egy világ összeomlásához vezet majd.

Visszautazik az időben és mikor feleszmél az időutazás után, rájön, hogy erejét elveszítette és nem is igazán érti mi történik maga körül. Azonban minden problémáját elfelejti, mikor találkozik édesanyjával. Megható pillanat ez, hiszen gyerekkori álma vált valóra, megtette hát, amire eddig nem volt képes, sikerült megmentenie az anyját. Örömre azonban nem tarthat sokáig, rá kell ismernie, hogy nagyobb a baj, mint gondolta. Barátai háborúban állnak egymással (Aquaman vs Wonder Woman), a hősök mindegyike meghalt, fogságban van vagy próbálja menteni a menthetőt. A világnak szüksége van Villámra.

1806715-thomas_wayne001.jpgÖssze kell szedje a gondolatait, tudja is kihez kell fordulnia ennek érdekében. Egy embert ismer akiben bízhat és aki segítségére lehet, viszont Bruce Wayne-t sehol sem találja. Helyette egy számára addig ismeretlen Batman áll szemben vele. Az álarcot ezúttal nem más, mint Thomas Wayne viseli. Bruce halott és apja lett ennek az alternatív világnak a sötét lovagja. Megismerkedésünk nem kezdődik valami barátian, de végül Thomas igen nagy segítségnek számít, mivel ráismer arra, hogy a Villám a kulcs ennek az általa ismert pokolnak a rendbe hozására. Így a végsőkig elmennek, hogy rekreálják a Villámot létrehozó balesetet, kisebb nagyobb sikerrel.

Batmannel karöltve együtt dolgoznak a közelgő világvége megakadályozásában, melyet Aquaman és Wonder Woman háborúja váltott ki. Csatlakoznak egy ellenálló csapathoz is amit Cyborg vezet. De az elszabadulni készülő poklot megállítani, még a föld legnagyobb hőseinek is nehézkes lesz.
screen-shot-2011-09-03-at-102.pngFeltűnik a színen Eobard Thawne(Professor Zoom/Reverse Flash), Barry nemezise, aki szembesíti Villámot azzal, hogy bizony ő neki semmi dolga nem volt ezzel az egésszel. Villám az aki tönkretett mindent és a pusztulás szélére sodorta a világot. Csak azért történik minden, mert Barry önző volt és meg akarta változtatni a múltat. Thawne csak hátra dőlt és várt arra, hogy miképp is válik pokollá a földi élet. Ezzel meg is kezdődik a végső csata, melynek kimenetele, egy új világot tár elénk. Megszületik a DC New 52 sorozata, és nem is akárhogy, Batman könnyeivel. batman-crying-bruce-wayne-flashpoint-5-five.jpg

Tehát ennek a történetnek köszönhetjük azt, hogy tiszta lappal indított a DC. Villám már csak ilyen, akarata ellenére univerzumokat olvaszt egybe és még Batmant is sikerül meglepnie, nem is akárhogy. Lényegében Barry nem akármilyen postás, azt meg kell hagyni. Én személy szerint örülök ennek. Könnyebb követni a jelenlegi DC kiadványokat és a Villám egy kifejezetten eltalált képregény sorozat lett.

flash_thomas_04_0.jpgAz öt részből álló, Villám paradoxon című képregényt, animációs filmként, még magyarul is megtekinthetitek, de előre szólok, vannak benne eltérések a forrásanyaghoz képest. Mondjuk ezt a részét jobb már magatoknak felfedezni. Egy igen jól összeállított történetet ismerhettek meg, ami megmondom őszintén mozifilmként is bőven megállná a helyét. Sőt őszintén szólva, életem egyik legjobb animációs filmjeként tartom számon, még ha az animáció kicsit fura is benne.

future-flash-barry-allen-stops-present-flash-barry-allen-from-saving-his-mom-nora-allen.jpgA Villám tv sorozat szezonzárójában volt egy kulcsfontosságú pillanat, mikor a Barry akit mi ismerünk, szembe találkozik jövőbeli önmagával, aki megálljt parancsolt neki anyja megmentésében. Szerintem ez a verziója Barrynek átélte mindazt a poklot amit a Villám paradoxonból ismerhetünk meg. Ha csak egy utalás is akart lenni erre, nekem átjött a dolog, mondjuk nekem egyszerű a dolgom, mert követem a DC történeteit, viszont ezért sajnálom, hogy nálunk ezek a történetek már nem jelentek meg. Barry nem buta, tudta, hogy megvan az oka annak , hogy jövőbeli önmaga ezt teszi, pedig minden megváltozhatott volna egy szempillantás alatt.

Ahogy a DC-nek, úgy nekem is egy választópont lesz a Villám paradoxon. Át kellett értékelnem a blogot. Mostantól főleg a DC világával fogok foglalkozni. Lehet néha kitérek más kiadókra is, legyen az európai vagy akár más amerikai nagyágyú, de a hangsúlyt mindenképpen a DC fogja kapni. Mindig is közelebb álltak hozzám ennek a kiadónak a történetei és hősei. Persze MARVEL térről is vannak kedvencek, de úgy érzem jobban ismerem a DC-t. Így többek között esélyem lesz arra, hogy még a nagy DC filmek megjelenése előtt bevezesselek titeket valamennyire ebbe az univerzumba is.

Szólj hozzá

film képregény editorial DC Villám The Flash