2015. júl 29.

Batman: Arkham Knight képregény

írta: TheRich
Batman: Arkham Knight képregény

Az Arkham videójáték sorozat utolsó darabja előzménytörténetet is kapott. Ennek lehet örülni és nem is egyszerre.

Az Arkham Knight közben azon agyalsz, hogy miképp is alakultak úgy a status quo-k, ahogy? Akkor ne habozz és keressed meg az előzmény képregényeket, amilyen gyorsan csak lehet! Másoknak viszont nagyon nem kell izgulni, ha kihagyják életükből ezt a sorozatot.

A történet közvetlen az Arkham City végső pillanatainál kezdődik, tehát Joker halála után. Batmannek ideje sincs relaxálni, Gotham rosszfiúi továbbra sem pihennek, a bűn elleni harcnak folytatódnia kell. Ráadásul Joker még a sírból is csak bajt csinál. Így indulunk útra Batman társaságában, egészen az Arkham Knight videójáték kezdetéig.

batman-arkham-knight-01-header-124680.jpg

A sztorik, három képregényenként lezáródnak, vagyis ha feladjuk az olvasást (ami sajnos megeshet), sem maradunk le nagy dolgokról. Sajnos azt kell mondjam, nem dobtam hátast ettől a sorozattól eddig. De azért így sem esik nehezemre kiemelni pár pozitívumot.

Az Arkham videojáték sorozat világa igencsak búskomor (érthető okokból), de a képregény alkotói mégiscsak találtak helyet egy kevés humornak és emberségnek. Megismerhetjük belőle Bruce Wayne egy kicsit lazább, családbarátabb oldalát, amit manapság egyre kevésbé láthatunk irányából. Ezek a pillanatok valahogy élettel telibbé teszik, nem csak az egész képregényt, hanem Batman karakterét is.

untitled_2.jpg

De persze ki is lenne Batman, hű társai nélkül? A denevér család szinte minden tagjával találkozhatunk (a videójátékokból), így mindenki kap egy kis rivaldafényt. Szóval nem csak Batman körül forog ez a világ, legalábbis egy kis ideig. A videojátékokból már ismert ellenségek valamilyen módon felbukkannak benne, utalás vagy mini sztorik formájában. Ezek vagy eredet történetek vagy az Arkham City bukása óta eltelt cselekmények bemutatásai, amik sokszor egy kő kemény krimi regényeket is megszégyenítenének. 

Ötletes, hogy néhány olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem túl nagyh angsúlyt az Arkham világban, vagy igencsak keveset találkozhattunk velük. Például a híres-neves Abramovici és a nem túl közismert Tweedledee fivérek is főszerepet kapnak.

untitled2_1.jpg

Amellett, hogy Batmant elkísérhetjük nyomozni, egy teljesen új, és izgalmas fő szál is kezd kirajzolódni a képregényben, feltűnik Arkham Knight.

Megjelenésével új lendületet kap a sztori, és bár már az első képkocka alapján rájöhetünk, hogy ki is van a maszk alatt, de még így is van egyfajta varázsa a karakternek, aki trükkös módon, de beleszól a cselekmények kimenetelébe, hiszen csak ő teheti el láb alól Batmant, senki más. Egyébként Arkham Knight egy külön képregényt is kapott, de arról még nem tudok nyilatkozni, mivel beszerzés előtt áll.

ak.jpg

Na most viszont következzen a dolgok árny oldala, ami sajnos egy igen fontos elem egy képregénynél. A rajzok nem a legjobbak (legalábbis számomra).

Tényleg nem tudom finomítani a dolgot. Nagyon nem jött be a rajz. Egyből a Court of Owls sorozat jutott eszembe. Mindkét esetben adott egy király sztori, amihez olyan rajzot társítottak ami vagy tetszik valakinek, vagy nem. Hozzá lehet szokni, de pl. én mindig is szerettem a kicsit komolyabbra vett karakterábrázolásokat. Részemről emiatt az úgymond apróság miatt, eléggé elveszítette a varázsát a képregény. Ráadásul van amikor részenként új ábrázolással találkozhatunk, tehát mire megszokod az egyiket, jön a másik. Sajnos ez képregényeknél sokszor bevett szokás.

comparison.jpg

Összességében, bár semmi eget rengető nem történt eddig ebben a sorozatban, de az Arkham széria rajongóinak biztosan ajánlom. Időnként unalmassá tud válni, de amilyen rövidek a történetek, észre sem vesszük és már a következő részt lapozzuk.

Kötelező darabnak nem tartom, viszont akik úgy érzik, hogy az Arkham Knight játék elől felállva (eljön a ti időtök is PC-sek), kell egy kis olvasnivaló, azoknak hajrá!

Szólj hozzá

képregény comic DC Batman Arkham Knight