2015. aug 12.

A kincs, ami nincs #2: Batman Beyond

írta: TheRich
A kincs, ami nincs #2: Batman Beyond

Réges régen, mikor még a DC a rajzfilmeivel uralta a tv képernyőket, volt egy Batman sorozat, ami mindenél menőbb volt. Ez a Batman of the Future, vagyis a Batman: Beyond.

batman_beyond_103_colouronly85_by_colouronly85-d5vqxvl.jpgMiközben írtam a Justice League Mortal-ról előkerült képekről, eszembe jutott a film, amiről már régóta szerettem volna írni. Ez nem más, mint a Batman of the Future (legalábbis Európában) Végül is gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilm sorozatát szerették volna vászonra vinni, szóval igencsak sokkot kaptam, mikor pár éve felfedeztem, hogy elég komolyan kidolgozás alatt állt a film változat.

A Batman Beyond története annak idején és ma is képes magával ragadni. Egy olyan Gotham-et ismerhettünk meg a sorozatban, ahol Batman már nincsen, vagyis pontosabban visszavonult. A bűnözés természetesen újra megszaporodott, hisz nem volt kitől féljenek már rosszfiúk. Itt jött a képbe a tinédzser Terry Mcginnis, aki apja halála és az öreg Wayne-el való találkozás után felveszi Batman modernizált jelmezét.Tudjátok, hogy van ez Wayne-el és a tinédzserekkel, egyszerűen nem tud ellenállni annak, hogy bűnüldözésre oktassa őket. Szóval így lett végül Terry-ből az új Batman és ezzel Gotham city sötét lovagja

A Batman Forever után a Warner Brosnak nem volt ötlete, hogy hogyan folytassa a Batman franchiset, ezért akitől csak tudott ötleteket várt. Ekkor került bele a leosztásba Boaz Yakon (Emlékezz a titánokra) rendező egy nem mindennapi ötlettel. Szerette volna filmre vinni a jövőben játszódó Batman világát. Ebben a sorozat készítői, Paul Dini és Alan Burnett azonnal a segítségére siettek.

Yakon egyébként nemrégiben nyilatkozott a soha el sem készült filmről:

Akkoriban úgy éreztem, hogy nem vagyok a helyzet magaslatán, az őrületbe kergetett a dolog. Nem volt még hozzá helyén a szívem, és időm se volt igazán, ki is hátráltam az első draft után. Úgy voltam vele, hogy nem fog menni.

"Kicsinálhatta volna a karrierem. Szóval fogtam magam, leültem és megírtam életem legjobb forgatókönyvét, amiből végül semmi sem lett. Az életem egy olyan időszaka volt ez amikor úgy éreztem, hogy nagyon meg akarom csinálni ezt, aztán rájöttem, hogy mégsem és valamiért a mai napig ott van az IMDB oldalamon, hogy kísértsen engem."

Amit tudni lehet még a filmről, hogy a rajzfilmhez hasonlóan épült volna fel. Tehát a kiöregedett Bruce szárnyai alá veszi az ifjú Terry-t, hogy ő lehessen az új Batman. Nos ezzel sokat nem árultak el nekünk, de az biztos, hogy vizuálisan kifejezetten egyedülálló látvány lett volna Batmant egy futurisztikus cyber punk világban látni a 2000-res évek környékén. Meg aztán kíváncsi lettem volna, hogy miképp is nézett volna ki a filmvásznon Batman Beyond. Ki tudja, lehet egyszer még megélem, hogy lássam.
batman-beyond-reboot.jpg

Mostanában, sőt már a Sötét Lovag trilógia végével felmerült újfent a Batman Beyond film lehetősége. Mindenesetre a Ben Affleck féle Batman filmek után, főleg olyan sok kiöregedett színésszel, a leginkább kézenfekvő irány lenne a DC szuperhősök számára a jövő feltérképezése.

Forrás:

Den of Geek

IGN

Szólj hozzá

film DC Batman Beyond