2015. aug 16.

Röviden tömören: 100 Bullets

írta: TheRich
Röviden tömören: 100 Bullets

Egyszer már meséltem ebben a posztomban is megírtam, hogy Tom Hardy egy közös most már nem annyira titkos projektre készül a DC-vel. Igaz, az első hírekkel ellentétben, nem a TV világát, hanem a mozivásznat veszik be, együttes erővel. 

Egyébként a 100 Bulets képregénynek van történelme a tv és a videójátékok világában egyaránt. Erről kicsit bővebben a képre kattintva olvashattok:

100bullets_hardy.jpg

Magáról a képregényről előjáróban annyit, hogy biztos meg van az oka annak, hogy többször elnyerte az Eisner díjat (amerikai képregények díja). Viszont annyit bevallok, hogy bár a Vertigo pár sorozatát (pl, természetesen Hellblazer) követtem, de ezzel a képregénnyel hadilábon állok, szóval kellett egy kis segítség a netről!

A képregény kvázi főszereplője Philip Graves ügynök, akit bár halottnak hisznek, ennek ellenére nagyon is jól van! Az állítólagos halálát követően hősünk hozzáférést nyer az úgynevezett attasé táskákhoz, amiknek tartalma nem más, mint 100 lenyomozhatatlan töltény és immunitás a törvényvégrehajtás bármilyen formájával szemben. Ezekkel járja a világot és keres fel olyan embereket, akik bármire képesek a bosszú érdekében. Nekik ajánlja fel a visszautasíthatatlan lehetőséget, hogy a táska tartalmának köszönhetően, tegyék rendbe a dolgaikat.

Graves egyébként egy kifejezetten aprólékos és számító karakternek van leírva, aki ráadásképpen elég érzelemmentes is. Ennek ellenére vannak karakterek akik iránt mutat néha némi érdeklődést emberi szinten.

Mindazok után, amit olvastam a karakterről, el tudom képzelni, hogy egy fiatalított verzióját alakítaná Hardy a Gravesnek majd a filmben. Hiszen a leírtak alapján kifejezetten az ő stílusa.

Nos röviden összefoglalva ez a 100 Bullets története, főbb és mellék szereplők természetesen vannak a sorozatban, azonban úgy éreztem, hogy elég csak az alapokról mesélni. A többit majd megteszi a film, vagy egy kis olvasás részetekről! ;)

Szólj hozzá

DC Tom Hardy Vertigo 100 Bullets