2015. sze 22.

Bill Finger győzelme

írta: TheRich
Bill Finger győzelme

Hosszú évek sora után, egy sokak számára ismerős név fog újfent feltűnni a képernyőkön!

untitled22_1.jpgÚgy néz ki, hogy 76 év után nem csak Bob Kane, hanem, Bill Finger neve is felkerül a stáblistákra, mint Batman egyik megalkotója. A leges legelső posztomban, ahol Batman történelméről írtam, szóba került már a két jómadár neve, azonban közülük mindig csak Bob Kane vihette el igazán a pálmát a hírhedt detektív megalkotásáért. Viszont úgy néz ki, hogy ez a felállás változni fog, mivel a DC és Finger családja megegyezésre jutott. A Hollywood Reporterben a következő közleményt lehetett olvasni:

"A DC Entetainment és Bill FInger családja nagy örömmel tudatja, hogy végre megegyezésre jutottak abban, hogy Bill Finger kulcsfontosságú hozzájárulást nyújtott a Batman család karakterei létrehozásában. "Bill Finger hatalmas segítség volt az egyes kreatív elemek kifejlesztésében amik a Batman univerzumot gyarapítják, és alig várjuk, hogy tovább építkezhessünk a jelentős elismerésre a DC Comics történelmében. A kontribúciók elismerése részeként, nagy örömmel jelentem be, hogy mától Bill Finger, a Warner Bros. tv sorozatban, a Gotham-ben, és a hamarosan mozikba kerülő Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmben is megkapja jutalmát, vagyis, feltüntetjük nevét a stáblistákban." - mondta Diane Nelson, a DC Entertainment Elnöke. 

Azt hiszem jól jártunk azzal, hogy Finger besegített egykori barátjának, Bob Kane-nek, mert igencsak más karakterisztikával ismertük volna meg a Denevérembert, ha nincsen Bill. Figyelem a következő kép a nyugalom megzavarására is alkalmas lehet!!

2457815-kane_arlen2.jpg

Már csak ránézésre is azt kell mondanom, hogy Bill Finger tényleg nagyot alkotott, mikor elkezdte teljes mértékben megreformálni a feljebb látható karaktert! Sokszor nem csak külsőleg, hanem belsőleg is, vagyis Batman személyiségének kialakításában is hatalmas szerepet játszott. Szóval nélküle nem kaptuk volna meg a mindenki által ismert és szeretett karakterábrázolást!

detective-comics-27-header-152157.jpg

Finger nevéhez olyan szuperhősök is kötődnek, mint Superman és a Zöld Lámpás (Alan Scott az aranykori hős, nem Hal Jordan), ráadásul nélküle Joker, Macskanő, sőt még Robin se létezne. Elég szomorúnak tartom, hogy ilyen sokáig tartott elrendezni a közte és Kane között kialakult vitás helyzetet. Úgy néz ki, hogy ez megint tipikusan egy olyan eset, mikor elmondhatjuk a szokásos szöveget, miszerint az idő mindenen segít, na meg persze egy jó ügyvéd sem árt néha

Forrás:

Hollywood Reporter

Szólj hozzá

DC Batman Bob Kane Bill Finger