2015. okt 08.

Gondolatok a Flash új részéről

írta: TheRich
Gondolatok a Flash új részéről

Elstartolt a The Flash legújabb évada, gondoltam jobb lenne beszélni róla! SPOILER VESZÉLY!!!

Végre úgy kezdődött a sorozat, ahogy alapból indulnia kellett volna, legalábbis szerintem. Flash vagyis a Villám egyedül "dolgozott". Ez többek között azért is van így, hiszen a Thawne elleni harcban és a szingularitás kialakulása következtében, több barátja is meghalt. Elvesztésüket hősünk igencsak nehezen dolgozta fel, mivel felelősnek érezte magát a halálukért. A történtek után megpróbált mindenkit kizárni az életéből. Tudta, hogy szüksége lenne a barátaira, de most először Barry azt tette, amit a képregényekben is szokott, a magányt választotta, hogy ezzel is védje azokat akiket szeret.

the-flash-season-2-645x370.jpg

DC hősök sokszor isteneknek tűnnek, leginkább képességeik miatt. Egyszerűen túl erősek, intelligensebbek, mint az átlag hős, ráadásul már-már legyőzhetetlenek is néha. Ezért kiadó és az írók mindig fontosnak tartották azt, hogy amennyiben hőseink elszállnának maguktól, túl magabiztossá válnának, akkor valamilyen módon azonnal visszarántják őket a földre, vissza a realitásba. Ebben a részben is ez történt. Barry úgy hitte, hogy már eléggé ismeri képességeit ahhoz, hogy lenyomjon bárkit, de egy "pofontól" hősünk gyorsan észbe kap, hogy egyedül nem megy. Bevallom kár érte, ugyanakkor nem is baj, hogy a csapatos úton haladnak tovább a sorozatban. Villám ezen reinkarnációjánál jobb, ha áll mögötte valaki a harcban.

Egyébként érdekes választás volt Atom-Smasher, mint ellenség. A helyzet az, hogy a karakter az Igazság Ligájának egyik tagja. Nem nagy név a DC univerzumban (bocs ha valakit megbántok), de azért nem kell mindjárt gonoszként beállítani. Mondjuk meg lett válaszolva ha úgy vesszük ez a változtatás a forrásanyaghoz képest, szóval kíváncsi leszek, hogy még ki lesz az, aki Zoom miatt rossz útra tér!

negsahhrcvlgjj_2_b.jpg

Durva vagy sem, hihetetlen módon örültem annak a lépésnek a forgatókönyvírók részéről, hogy Barry egyedül akart "dolgozni". Végre itt volt a lehetőség arra, hogy a sorozatban megismert Villám, megmutassa miképp venné fel a kesztyűt egymaga az ellenségeivel, akárcsak a képregényekben! Nem volt hosszú életű a dolog, de ez más kérdés. Barry egy igen intelligens srác, és a gyorsasági erő segítségével gyorsan átlátja azt, hogy mi is lenne a legjobb megoldás egy-egy rosszfiú legyőzéséhez. A sorozatban láthattuk már a nyomát annak, hogy néha sikerül rákapcsolódnia a gyorsasági erőre Villámnak (villámok a szemében), de még közel sem olyan mértékben, mint ahogy kellene. Remélhetőleg a Föld-2 alternatív univerzumból érkező mentor segíteni fog a srácnak az ereje teljes kiaknázásában.

teddy-sears-as-jay-garrick-in-the-flash-season-2-episode-2-headshot.jpg

Bizony, Jay Garrick (ITT olvashattok róla), a Föld-2 hőse is a sorozat része lesz. Ráadásul azt kell mondanom, le a "sisakkal" a készítők előtt, hiszen nagyon ügyes módon szembesítettek minket az alternatív univerzumok létezésével. Nem belenyomták a képünkbe, hogy ilyenek is vannak, hanem egy teljes évadon át szépen építkezve készültek az új világok bemutatására. Végül az első évad utolsó részében meg is lépték amit kellett, láthattuk berepülni Jay Garrick sisakját a képernyőre. Azt hittem dobok egy hátast, amikor megláttam. Időutazás? Az semmiség, az alternatív univerzumok kellenek nekünk! Az képregények aranykorából származó Villám, vagyis Jay lesz az a bizonyos mentor, akire Barrynek igencsak szüksége van, főleg a dolgok jelenlegi állása szerint. Még közel sem az a szuperhős, akit például én ismerek a képregényekből, de legalább már közelít hozzá!

Végképp tetszett, hogy végre megmutatják magukat a hősök a világnak, nincs több rejtőzködés, hülyébbnél hülyébb kódnevek. Itt az ideje tényleg szuperhősökként viselkedni, vagyis kiállni az emberek elé, hogy érezzék, igen is biztonságban vannak, mert hősök veszik őket körbe! Még eleinte az Arrowban elfogadtam, hogy nem akart magának nagy hírverést, de nem ártott, hogy Zöld Íjász megjelenjen és változtasson a dolgok állásán. Mindenesetre a Flash Napot megkaptuk, már csak a Flash Múzeum kell, illetve Zöld Lámpás megjelenése, és már jók is leszünk!

flash-day-730x363.png

Bár az előző évadra sem volt panasz, de azt hiszem, hogy kísérletezései után most végre tényleg erőteljesen fognak a továbbiakban is meríteni a forrásanyagból, vagyis a képregényekből. Ez egy fontos lépés, mivel az Arrow annak idején a realitás talajába helyezte a szuperhősökről szóló műsorokat, ezért kellett egy erős versenyző ahhoz, hogy bebizonyítsa nem kell félni a fantasy elemektől!

Egyébként azt hiszem Gotham perelni fog! :D

the_flash_sign.jpg

 

Szólj hozzá

DC Villám CW The Flash Barry Allen Jay Garrick