2015. nov 23.

Zöld Lámpás hét #1: 75 éve ragyog Zöld Lámpás fénye

írta: TheRich
Zöld Lámpás hét #1: 75 éve ragyog Zöld Lámpás fénye

A DC úgy néz ki, hogy kicsit csúszásban van a "születésnapokat" illetően, de én elnézem nekik! Jobb később, mint soha alapon végre a Zöld Lámpás, illetve egészen pontosan a Zöld Lámpások 75. évét is megünnepelték egy videóval! Már ideje volt, hogy RAGYOGJON A ZÖLD LÁMPÁS FÉNYE!

Azért annyiban meg kell védenem a képregénykiadót, hogy nem feledkezett meg teljes mértékben a hősünkről, vagyis egészen pontosan a hőseinkről, mivel pár hónapja a legtöbb képregényük Zöld Lámpás variáns borítókkal jelent meg. Ezek közül párat itt meg is nézhettek:

Egyébként a Zöld Lámpás nevet, mint láthattátok nem egy, hanem több karakter is viselte és viseli is (ennek megvan a maga oka..khm Zöld Lámpás Alakulat). Az igazán nagy törést, ami megváltoztatott mindent, és ezáltal a jelenleg is ismert univerzum kialakulását is elősegítette, az nem volt más, mint az ezüst kor eljövetele, aminek köszönhetően megismerhettük Hal Jordan személyét.

Az évtizedek alatt a története nem csak új karakterek létrejöttét segítette elő, hanem felépített egy olyan univerzumot, sőt tovább megyek, egy olyan mítoszt, ami a mai napig kiemelkedő darab szuperhősök világában. Ennek ellenére el kell ismerni, hogy Alan Scott (az aranykori Zöld Lámpás) nélkül nem tudott volna megszületni az általunk ismert történet.

gls.jpg

Azért kicsit viccesnek tartom, hogy a DC nemrég tette ki a netre a fentebbi videót, hiszen pont egy időben tartottuk fontosnak, hogy végre beszéljünk egy kicsit Zöld Lámpásról is, ha már idén ünnepli a karakter, akárcsak Villám a 75. születésnapját! Viszont nézzük a jó oldalát, mivel kicsit audiovizuálisabb lett ettől a poszt, és így könnyebb is elindítanom a hetet, amit teljes mértékben a Zöld Lámpásnak szentelek. A hangsúly leginkább Hal Jordan-en lesz, de persze szó esik majd pár másik tagról is. Amennyiben szeretitek a sci-fit, akkor valószínűleg tetszeni fognak a soron következő posztok nektek!

Nem is lenne igazán jó a poszt, hogyha nem kerülne szóba valahogy a Zöld Lámpások esküje, szóval stílusosan, ezzel nyitom meg a hetet!

FÉNYES NAPPAL, SÖTÉT ÉJEN,

BŰN NEM MARAD ÉSZREVÉTLEN.

SÖTÉT ERŐK CSATLÓS NÉPE,

RESZKESS, JÖN A ZÖLD LÁMPÁS FÉNYE!

gl_75.jpg

Szólj hozzá

75 DC Green Lantern Hal Jordan Zöld Lámpás