2015. nov 26.

Zöld Lámpás hét #4: Superman TAS: Fényes nappal

írta: TheRich
Zöld Lámpás hét #4: Superman TAS: Fényes nappal

352px-kyle_rayner_green_lantern.jpgHiszitek vagy sem, de megtaláltam azt a rajzfilmet, amit eredetileg tegnapra kerestem, méghozzá magyarul! Bár a retro Zöld Lámpás rajzfilmnek is megvan a maga hangulata, de azért nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a 90-es évekbeli rajzfilmekben is bemutatkozott a 2814-es szektor egyik védelmezője!

Bruce Timm hírhedt Superman animációs sorozatának "Süssön a nap", de maradjunk annyiban, hogy inkább "Fényes nappal" című epizódjában Kyle Rayner grafikust ismerhetitek meg, akit kiválasztanak a feladatra, hogy a 2814-es szektor Zöld Lámpása legyen, de persze sokáig nem élvezheti a gyűrű erejét, mert ez a munka nem kevés veszéllyel is párosul.

Bár pár "apró" változtatást hajtottak végre a Zöld Lámpás mítoszon és Kyle sztorija szinte teljesen keverve lett Hal Jordanével, de még ennek ellenére is élvezhető az epizód. A változtatásoknak az oka valószínűleg az volt, hogy a sorozat kiadásakor Jordan rosszfiúként tevékenykedett, mivel a képregényekben Parallax (róla már írtam ITT) megszállása alatt állt, és Kyle Rayner vette át tőle a rivaldafényt Zöld Lámpásként minden médiumban. Egyébként Kyle mellett egy másik ismert karakter is üdvözletét teszi az Alakulatból, mivel rablóként Guy Gardner is szerepet kapott ebben az epizódban, akiről a hétvégén megjelenő posztok egyikében többet is olvashattok (bemutatom nektek a 2814-es szektor földi Zöld Lámpásait)! Most viszont következzen a rajzfilm, jó szórakozást:

Szólj hozzá

Green Lantern Superman Kyle Rayner Zöld Lámpás