2015. dec 08.

A Batmobile evolúciója

írta: TheRich
A Batmobile evolúciója

Ha már a Batman v Superman új előzetese felcsigázta a közhangulatot, gondoltam, hogy akkor a képregény ismertetés helyett (ami késik nem múlik) a Sötét Lovag egyik legrégebbi társáról, vagyis az autójáról írok nektek egy keveset.

nbxb914.gif

A hírhedt Batmobile már Batman legelső kalandja során is asszisztált a hősünknek, méghozzá a legendás Detective Comics #27-es szám harmadik oldalán, viszont csak 1941-ben tűnt fel először olyan formában, amit mi is Batmobile-nak neveznénk. Azért valljuk be kicsit vicces, hogy Batman, aki a sötétbe burkolózik egy rikító piros coupéval, később pedig kabrióval krúzolt Gotham utcáin, de a múlt szépsége, hogy elmúlt! :D

batmobile22.jpg

Batman ikonikus autójának az évek során több változatával is találkozhattunk, mivel a Batman franchise fejlődésével a Batmobile is folyamatosan átalakult. A széria autótól, az harci járgányig van itt minden a listán! Persze azért kissé hiányos a felsorolás, mivel ezen az alábbi infográfián csak a főbb darabokat mutatták be, de hamarosan mutatok nektek egy olyan listát is, amin szinte az összes képregényekben szereplő darabot bemutatják!

batmobiles-032115-1-efdb9-1.jpg

Kiegészítés:

1939 Cadillac Fleetwood 75 Convertible Sedan (The Batman)

Az alábbi Cadillac volt a legelső és hivatalos filmes Batmobile, melyet az 1943-ban bemutatott The Batman film szériában láthattunk Lewis Wilson főszereplésével. Nem vitték túlzásba az átalakítást, mint láthatjátok, de pont ezért maradt hű a képregényekhez, legalábbis ebben az érában.

i080643.jpg

1949 Mercury Convertible (Batman & Robin)

A második "filmes" Batmobile-al egy sorozat keretein belül találkozhattunk. Mint láthatjátok ezen se történt semmiféle átalakítás, egyszerűen megmaradt a személyautó külseje, pedig ekkor már egy konkrét Batmobile-al ijesztgette hősünk Gotham alvilágát.

a56d4c679dc1e64896594ac5a4aa15d8.jpg

 

Forrás:

Comicbookresources

Szólj hozzá

film evolúció comic DC Batman Batman v Superman Batmobil