2016. feb 09.

Batman vs Superman a képregényekben

írta: TheRich
Batman vs Superman a képregényekben

Habár a mozivásznon most először fog találkozni egymással Batman és Superman, de a képregényekben már jó párszor megválaszolták a kérdést arra, hogy ki jönne ki győztesként a Sötét Lovag és az Acélember összecsapásában. Mondjuk mind tudjuk, hogy mikor az igazság bajnokai egymással küzdenek, akkor a bűn nyer, de ez csak részletkérdés.

batmankoff.jpg

Mivel érkezik a Batman v Superman, ezért nem árt megismerni pár csatát, ami a két hős között zajlott eddig a képregényekben. Most leginkább azokat a képregényeket sorolom itt fel, amikre emlékszem és olvastam is, szóval előre szólok tuti kihagyok 1-2 darabot(minden egyes képregényt sajnos nem ismerhetek), de ha valamivel esetleg ki tudjátok egészíteni az írást, akkor a komment résznél hagyjatok egy üzenetet!

Batman: Hush

Habár a képregény fő történetszála Tommy Elliot-ot állítja a középpontba, de azért volt idő egy kis kitérőre is. A sztoriban Poision Ivy (Méregcsók) a befolyása alatt tartja Supermant, szóval hősünk nem igazán van tisztában cselekedeteivel. Ekkor tör Batman életére is. Mivel a Sötét Lovag mindig mindenre felkészül, ezért azonnal az övében tartott kriptonit gyűrűhöz nyúl, hogy egy kicsit helyretegye Supermant. A harc nem túl hosszú, de nem is ez a kötetben/képregényekben a lényeg!

3512519-5879159924-qa_jp.jpg

Superman: Red Son

A képregény egy ötletes változtatást mutatott be a megszokott Acélember eredettörténetekhez képest. Kal- El hajója ezúttal nem Smallvilleben, hanem a Szovjetunióban landol, ráadásul nem egy kedves farmer pár, hanem egy orosz tábornok talál rá és neveli fel. Az új családjának és persze nézeteiknek köszönhetően Superman segít abban, hogy a Szovjetunió hihetetlen hatalomra és erőre tegyen szert a világban, amit sokan nem nézek jó szemmel. Az egyik ellenálló Batmankoff (nem írtam el a nevét) meg meri kérdőjelezni Superman cselekedeteit és ez természetesen csatához vezet kettejük között. A harc kifejezetten véres és brutális, mivel az igazságosztó /lázadó barátunk egy nem várt fordulattal rekreálja Kripton vörös napjának erejét, aminek végeredményeként Superman elveszíti a képességeit, és így elég időt nyer arra, hogy helyre tegye az Acélembert. Végül a denevér készen állna arra, hogy rátegye az i-re a pontot, de végül is másképp alakulnak a dolgok (nem lövök le minden poént, de érdekes egy Elseworlds sztori :D).

bvsrs.jpg

Justice League New 52

Az Igazság Ligája igen kemény módon vált egy csapattá, hiszen szinte minden tagjának be kellett vállalnia egy-két pofont Supermantől, ez alól Batman sem volt kivétel. Bár a történet leginkább Darkseid támadására fókuszál a Föld ellen, de még így érdekes volt látni a két hős csatáját, ami végezetül a kommunikáció hatalmas erejének köszönhetően ér véget. 

0xqeh.jpg

Injustice

Bizony, a bunyós videójátékból egy igencsak élvezetes képregénysorozat is készült. Ebben a világban Superman átlép egy határt és most már kész arra is, hogy kegyetlenül járjon el annak érdekében, hogy békét és rendet tegyen a világban. Ezt persze Batman nem nézi jól szemmel, hiszen Superman egyfajta diktátorrá növi ki magát és létrehoz egy ellenállást, amivel megállíthatja a metaemberek folyamatosan növekvő hatalmát. Nem várt fordulatok, durva személyiségfejlődések, van ebben a sorozatban minden, ami egy rajongónak csak kellhet!

0xqeh2.jpg

The Dark Knight Returns

Szerintem nem volt kérdés, hogy ez a darab is fel fog-e tűnni az írásban. Frank Miller története megmutatta a világnak, hogy Batman így vagy úgy, de képes lenyomni Supermant. Igaz, hogy ehhez kellett neki jó pár év és nem kevés pénz, de ugye mindez Bruce Waynenek megadatott ahhoz, hogy megtegye a lehetetlent és ő legyen az első ember, aki győztesnek kiálthatja ki magát Supermannel szemben.

22dk.jpg

Szólj hozzá

képregény comic Batman Justice League Superman Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala Igazásg Ligája