2016. nov 19.

Reszkess, jön a Zöld Lámpás fénye!

írta: TheRich
Reszkess, jön a Zöld Lámpás fénye!

Érkezik Zöld Lámpás az Igazság Ligája filmbe?!

Csak idő kérdése volt, hogy felüsse egy újabb hír a fejét a DCEU világából, azonban azt nem gondoltam, hogy ekkora bomba fog robbanni. Úgy néz ki, hogy beigazolódni látszik a gyanúm, nincsen Igazság Ligája Zöld Lámpás nélkül!

get.jpg

Mióta Zack Snyder elkezdett dolgozni az Igazság Ligája filmen, szinte minden nagyobb kaliberű DC hősről hallottunk híreket, kivéve Zöld Lámpásról, aki valljuk be, egy elég fontos tagja a heteknek (hiszen alapítótag)! Keringenek a pletykák, hogy a Warner Bros már ki is választhatta az új Zöld Lámpás Alakulatának (bizony, nem egy emberről beszélünk most, erről már írtam is a Zöld Lámpás hét alkalmával) két legfontosabb tagját, azonban sajnálatos módon ezt még mindig nagy titok övezi. Viszont egy dolgot már nem tudtak tovább leplezni!

Titkolózás ide vagy oda, egy hír ütötte fel a fejét, miszerint Zöld Lámpás jelen lesz az Igazság Ligája filmben! A hír maga a The Wrap oldaltól származik, akik eddig meglepően pontosak voltak, mikor DC-s dolgokról volt szó. Igazából Zöld Lámpás érkezésénél többet nem árultak el a számunkra, így továbbra is rejtély marad, hogy Hal Jordan, Jon Stewart, vagy csak egy random Lámpás tűnik-e majd fel a filmben. Habár Snydert ismerve biztos, hogy Jordan lesz az.

green-lantern-75th-anniversary-variants.jpg

Titokzatosság ellenére egy dolgot biztosra állítanak, és erről már régebben is lehetett hallani, a rejtélyes Zöld Lámpás a film egy kulcsfontosságú pontján fog feltűnni. Szóval jobb felkészülni arra, hogy végre az igazi Lámpás ragyoghatja be a vásznat.

Tudom, hogy a pletykákat és bizonyos esetben a híreket helyükön kell kezelni, azonban itt és most más a helyzet. Mint azt az Igazság Ligája fan art posztban írtam is, nincsen Liga egy Lámpás nélkül, ezzel Snyder is teljes mértékben tisztában van. Valószínűleg csak szeretett volna a meglepetés erejével élni a rendező, aminek én kifejezetten örülök. Nem kell mindent jó előre a közönség orrára kötni!

Na de a lényeg, Snyder már utalt a Zöld Lámpások létezésére a Batman Superman ellenben is. Egy igazi sasszem kellett ahhoz, hogy megtalálja ezt az utalást valaki, de szerencsére vannak megszállott easter egg vadászok.

maxresdefault-25.jpg

Mivel az Igazság Ligája egyik alapítótagjáról, és nem mellesleg egyik kedvenc DC hősömről van szó, én leginkább Hal Jordan megjelenését várnám, de az a helyzet, hogy már Jon Stewart se lenne rossz, főleg azután a Zöld Lámpás film után, amit Ryan Reynolds főszereplésével kaptunk.

Reynolds szerintem jó választás volt Hal Jordan szerepére. Karakterisztikája, vonásai, gesztusai, mindenről a képregényekből ismert Zöld Lámpás ugrott be számomra. Biztos lett volna jobb választás is, mint ő, de igazából tette a dolgát a srác. Ez azonban sajnos nem volt elég ahhoz, hogy jó filmet is rakjanak le elénk. Arról nem is beszélve, hogy a képregények ismerői egész egyszerűen téphették a hajukat, mikor a forrásanyagban megteremtett világot szinte teljes mértékben hátrahagyták a film kedvéért.

green-lantern-ryan-reynolds-375d7a36194ed608.jpg

Maga a Zöld Lámpás film, Geoff Johns egyik legjobb történetét, a Zöld Lámpás: A kezdet titka című képregényt vette alapul, sőt egyes jelenetek egy az egyben ebből lettek átemelve, de valahogy mégis sikerült olyan szinten összekavarniuk a dolgokat, hogy egy ponton már csak azért néztem a filmet, hogy megtudjam mik a különbségek a kettő között. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem bírom a Zöld Lámpás mozit, mert egyébként egyszer-egyszer megnézem ezt a darabot, bevallom bűnös szándék részemről, de sajnos elájulni sosem tudtam tőle. A videójáték adaptációja viszont ott van a toppon! :D

2011-green-lantern-the-rise-of-the-manhunters-boximage-1_0.jpg

Személy szerint örültem, mikor anno a DC kísérlet gyanánt elhagyta a földhözragadt világot, amit Nolan teremtett, és a világűr felé vette az irányt, azonban a problémák pontosan itt kezdődtek. Csak kísérleteztek és nem merték eléggé szabadon engedni a reménysugarat, amit a Zöld Lámpás jelenthetett volna számukra. Szó szerint ez lehetett volna a Warner Bros. Star Wars sorozata, erre alig játszódott az űrben a film!

Az is vicces, hogy a Reynolds főszerepésével készült film lett volna számukra a kulcsa ahhoz, hogy létrehozzák a DC közös univerzumát. A helyzet az, hogy Zöld Lámpás után Villám következett volna a vásznon. A világ leggyorsabb emberéről szóló film végén a két hős egy hatalmas találkozóra készült, azonban ez láthatólag elmaradt. Pedig a két ikon találkozója nagy durranás lett volna. Remélhetőleg, ami késik, nem múlik.

barry_yh_uh_i_i_need_friends_allen_by_rymslm-dabudve.jpg

Források:

The Wrap

rmyslm deviantArt

 

Szólj hozzá

film DC Green Lantern Justice League The Flash Zöld Lámpás Igazság Ligája DCEU