2017. jan 23.

DC képregénygyűjtemény: Az első előfizetői csomag

írta: TheRich
DC képregénygyűjtemény: Az első előfizetői csomag

UPDATE! Mert ugye alakulnak a dolgok a szakadt kötettel!

Meglepetések nélkül nem élet az élet. Végre hozzám is megérkezett Eaglemoss DC képregénygyűjtemény, azonban nem lehetett felhőtlen az öröm. Sajnos nem kevés bosszúság várt rám. Íme az első előfizetői csomagom rövid története...

UPDATE: Sajnos a sztori folytatódik, méghozzá ITT!

wp_20170123_14_04_50_pro_4.jpg

Volt idő, mikor előfizetőket szinte kiskirályként kezeltek. Gondolná az ember, hogy ez a mai napig így van, de most valahogy úgy érzem, hogy kis csorba esett a rendszeren. Nagyon hosszú idő után nekem is megérkezett az DC képregénygyűjtemény első előfizetői csomagja. Azt hittem, hogy majd ugrálok örömömben, mint egy "fangirl", de sajnos nem így volt.

Nem tudok most olyan magasztaló posztot írni, mint amire készültem. Egész egyszerűen nem érdemli most meg a szememben ez a sorozat. Gyönyörűen néz ki, szó se róla, és tényleg minőségi kiadvány látszatát kelti minden darab, azonban van az úgy, hogy a szép külső egy nem várt meglepetést rejt magában.

wp_20170123_12_58_11_pro.jpg

Úgy néz ki, hogy egy gonosz nyomdai manónak nagyon fájt a foga egyes kötetekre, és ennek köszönhetően kisebb darabokat tépett ki belőlük. Természetesen az én csomagom harmadik kötete (Superman: Kripton utolsó fia) is ebbe a szériába tartozott bele. Ha jól tudom nem egyedüli eset az enyém, ugyanakkor nem kívánom senkinek ezt a látványt. Tudjuk nagyon jól, hogy egy ilyen eset után kezdődik csak az igazi móka. Mert ugye nincs is jobb szórakozás, mint emailt váltogatni és telefonálgatni az ügyfélszolgálatnak.

UPDATE: Elvileg már úton van a cserekötetem. Remélem az már nem lesz hasonló állapotban!

Ha már hibáknál tartunk, remélem nincsenek OCD-sek azok között, akik előfizettek és hibásak a darabok, csak mert nem minden esetben lesz egyenletes a hírhedt Alex Ross kép. Sajnálatos módon a gerinc nyomata is elcsúszott ezen az ominózus harmadik köteten.

Csalódás ide vagy oda, azért van öröm is az ürömben. Maguk a kötetek tényleg csodaszépek, és a fordítás se rossz, sőt jobb lett, mint amire számítottam. Meg persze ne feledkezzünk meg az előfizetői ajándékról sem, ami nem most nem más volt, mint a történelem egy fontos darabja.

wp_20170123_16_05_48_pro.jpg

Első körben a beígért Action Comics #1 járt minden előfizetőnek. Ha nagyon akarnék szőrszálhasogatni, és bevallom most úgy érzem van is rá okom, akkor biztos, hogy belekötnék abba a keretbe, amit a füzet borítója kapott. Személy szerint örültem volna annak, ha letisztultan és érintetlenül hagyják a borítót, ugyanakkor a DC is hasonló módon nyomott reprinteket még a 70-es években (Famous First Edition sorozat).

Én lényegében ezért a képregényért fizettem elő, és bár most úgy érzem, hogy nem érte meg, de a hirtelen jött bosszúság enyhülésével biztos más szemmel fogom látni a dolgokat. Reprint ide vagy oda, végül is így már tényleg azt mondhatom, hogy megvan minden számomra fontos DC szuperhősnek az eredeti megjelenése és eredettörténete. Még a Sötét Lovagé is, akinek első sztorija a Batman: Hush 1 részének a végén található.

Összességében csak annyit, hogy magára a sorozatra érdemes lesz odafigyelni, főleg ha kicsit összeszedi magát az Eaglemoss, és tényleg odafigyel arra, hogy mit akar eladni. Én személy szerint nem fogom a teljes képregénygyűjteményt bevállalni, főleg az első benyomások után, de azért oda fogok figyelni a sorozatra. Ki tudja, lehet becsúszik pár igencsak érdekes kötet, ami nem hiányozhat a gyűjteményből!

Szólj hozzá

képregény comic collection gyűjtemény DC Batman Superman Action Comics Hush Eaglemoss