2017. már 26.

Az Igazság Ligája előzetes titkai

írta: TheRich
Az Igazság Ligája előzetes titkai

Végre megkaptuk a JL előzetest, ami miatt azt hiszem még sokan sokkos állapotban vannak (jó értelemben). Ez persze természetes reakció egy rajongótól, hiszen nincs manapság olyan trailer, amibe ne kerülnének bele húsvéti tojások (easter egg), utalások, vagy miegymás a filmből. Nem azt mondom, hogy hemzseg tőle, de azért találhatóak bőven az Igazság Ligája előzetesben is apróságok, amik mosolyt csalnak egy DC-s arcára. Szóval nem haboztam, és szinte azonnal neki is álltam a keresésnek, hogy megtaláljam azokat a titkokat, amiket a bemutató magában rejthet!

jlelozetestitkaithecave.png

A rémálom folytatódik

Az előzetes rögtön egy BvS utalással nyit, hiszen a Knightmare jelenetsorra emlékeztetnek minket. Ez természetesen nem lehet véletlen. Szerintem Flash megjelenése a BvS-ben megváltoztatta a jövőt, így egy optimistább, és reménnyel telibb világot fogunk megismerni, mint ami kialakulóban volt az előző körben. Ennyit tesz egy figyelmeztetés a jövőből.

knightmarejl.jpg

A paradémonok

Gondolom nem lepődött meg senki azon, hogy a paradémonok komoly szerepet kaptak a filmben. Végül is a BvS legnagyobb meglepetései között voltak ők, amivel lényegében alá is támasztották nekünk azt, hogy Darkseid az univerzum része. Vajon a JL-ben is tiszteletét teszi majd a nagyfiú? Sőt egy másik kérdés is felmerül, miért kell nekik annyira Silas Stone? Talán tud valamit az anyadobozokról, amit ő maguk Apokalipsziak sem?

dc-comics-parademons-161621.jpg

Aquaman és a New 52

Eddig se volt kérdés számomra, hogy honnan veszik az alapokat Aquamanhez, azonban most már kezd egyre biztosabbá válni, hogy a New 52 fontos szerepet játszik majd a DC filmekben. Aquaman tutira tisztában van azzal, hogy mi a sorsa, sőt az is lehet, hogy már régen Atlantisz királyaként működik, ami ugyebár a New 52 JL képregényben is eléggé evidens volt, hiszen már egy kiforrott Aquaman jelent meg a hadszíntéren, mikor támadtak Darkseid seregei.

aquaman.jpg

Cyborg az élő fegyver

Háttértörténetét már nagyjából láthattuk, azonban biztos, hogy a JL-ben egy átfogóbb betekintést is nyerhetünk a bádogember, Vic Stone életébe. Láthatjuk majd fénykorában, és természetesen újjászületése után is, ahogy a New 52 képregényben is történt (erről már ITT nagyjából írtam). Szóval ideje volt ízelítőt kapni abból is, hogy mire képes, és azt hiszem erre most nem lehet panasz, hiszen végre láthattuk használni többek között a hangágyúját is, ami csak a jéghegy csúcsa.

cyborg-dc-comics.jpg

Flash és a gyorsasági erő

Flash sebességéről már beszéltem párszor a blogon (ITT és ITT), hiszen biztosan gyorsabb lesz, mint az eddigi inkarnációi a karakternek. Erre többek között a kék villám, illetve a BvS-ben a fehér villám is utal (ami már a végső stádium egy szélvész/gyorshajtó számára).

giphy_4.gif

Emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy végre Flash szemszögéből láthatjuk majd a világot, ami első ránézésre egy konkrét utazásnak tűnik a gyorsasági erőben. A gyorslábú hős végül is képes olyan sebességet produkálni, amivel konkrétan belép futás közben a gyorsasági erőbe, de azért bevallom, nem hittem volna, hogy ezt itt rögtön benyomják nekünk a filmbe. Mondjuk Snyder filmjéről van most szó, szóval nem kéne meglepődnöm, hiszen szereti a látványos pillanatokat. :D

Ne szórakozz Batmannel

Tudjuk, hogy a karakter alapjáraton menő, de ami ebben a filmben látható lesz, az lényegében egy új szintre emeli majd a gothami denevért is az emberek szemében. Habár "szuperereje" csak a pénzben rejlik (erre mindjárt visszatérünk), ettől függetlenül azért a hadszíntéren sem kell félteni. Ezt ugye mind a képregényekben, rajzfilmben, meg most már komoly mértékben a mozivásznon is megmutatják nekünk. Ami viszont ott volt a toppon az nem más, minthogy Snyder az Igazság Ligája: Háború egyik Batmanes jelenetét keltette életre, mikor Lámpás éppen azért cseszegeti a hősünket, hogy nem tudja megvédeni magát!

giphy_5.gif

tumblr_mzu0cuuwas1r28mxjo1_500.gif

A JL rajzfilm életre kel

Ha már életre kelt rajzfilmeknél tartunk, nem véletlen a háttér és a karakterek pózolása az alábbi gifen sem:

giphy_2.gif

jlu.jpg

Egyébként a fenti gif-en tuti, hogy Ezra Miller valódi mosolyát láthatjuk, végül is komoly nerd a srác :D

Paradémon saslik

Aquaman nem vesztegeti idejét, és kihasználja a szigony adta lehetőségeket. Nem mondom, hogy egyenesen a képregények oldaláról származik az a módszer, amivel a paradémonokat feltűzi a szigonyára, de végül is közel voltunk hozzá:

aquamanutaljaaparademonokat.jpg

Snyder hall minket

Még, hogy Zack Snyder nem figyel a rajongókra, holott most megadta, amit az Acélember óta kértünk tőle.

4190674-0160069996-tumbl.gif

A rendező lemásolta a Faora féle szuper gyorsaság jelenetet, ami után mindenki azért könyörgött, hogy ezt csinálja meg a világ leggyorsabb emberével is. Hát megtette:

giphy_3.gif

Ja és ez a Barry meg tudja védeni magát, azt hiszem ez már nem kérdés!

Zöld Lámpás helyettese

Habár MÉG egyáltalán nem jelent meg Lámpás a JL-ben, ugyanakkor utalást már kaptunk rá, igaz nem olyan módon, mint mondjuk a BvS-ben. Jelen esetben Barry veszi át a nagypofájú Hal Jordan helyét, és ezzel lehetőséget kap a karakter a komikus oldalának bemutatására is, ahol Batman képességeit kérdőjelezi meg hősünk, méghozzá olyan módon, ahogy Hal is tette is tette az Igazság Ligája: Háborúban. Nem kérdés, az előzetes egyik legjobb pillanata volt ez!

17494727_767132870122722_3593186042313703424_n.jpg

Lényegében pontosan emiatt van általában csesztetve Batman karaktere, hogy nincs más képessége, csak az, hogy sok pénzzel rendelkezik, és lássatok csodát, ezzel saját maga is tisztában van. Végül is nem árt az önismeret, ha az ember egy óriás denevérnek öltözik be éjszakánként, hogy félelmet keltsen a bűnözők szívében.

Egy madár? Egy repülő?

Lois Lane felnéz az égre, de vajon miért? Mégiscsak lett volna utalás Supermanre az előzetesben? Végül is Flash és Cyborg Metropolisban harcol az előzetes több pontján is, szóval nem lepődnék meg, ha a cserkészfiú felébredne a film ezen pontján. Persze az is lehet, hogy Metropolis fölé egy ellenséges űrhajó úszik be, de szerintem ezen már meg sem lepődnének a lakosok.

loislane.jpg

A megállíthatatlan Wonder Woman

Wonder Woman egy hihetetlenül lenyűgöző harcos, már-már tanknak is mondható. Folyamatosan kapjuk a betekintést abba, hogy milyen erőteljes is valójában, de még csak most láthattuk igazán kiforrott harcosként "működni". Ja és valszeg megint repül, de persze ez csak folyamatos utalgatás továbbra is, semmi több.

giphy_6.gif

Könnyező kiborg

Egy gép, aki sír? Hát igen, végül is egy érző emberi lény lakozik a páncél alatt. De vajon mi válthatott ki ilyen reakciót Vic-ből?

konnyezo_kiborg.png

Steppenwolf fejszéje?

Most már tudjuk, hogy mihez tartozik az a Aquaman jelenet, amit nemrég kidobtak a netre, azonban felmerülnek kérdések azzal kapcsolatban, amit az előzetes vége felé láthatunk. Elég valószínű, hogy Arthur Curry szembe fogja találni magát Steppenwolfal. Ezt abból is gondolom, hogy szerintem Darkseid tábornokának a harci fejszéje repül Arthur felé az előzetesben.

steppenwolfjl.jpg

A királynő

Mera felbukkanásáról a filmben már ejtettem szót nemrégiben (előző link az Aquaman résznél), azonban végre élő egyenesben láthattuk is a boszorkányt, vagy ha úgy tetszik varázslónőt, aki egyszer majd Atlantisz királynője lesz a filmekben! Valószínűleg a JL egy előzmény lesz a James Wan rendezésével készülő Aquaman filmhez is.

mera.jpg

Apa és fia / Reverse-Flash

Henry és Barry Allen kapcsolata igencsak különleges és erőteljes, annak ellenére is, hogy rácsok választják el őket. Ez azt hiszem már első ránézésre is simán átjön a jelenetből, amit láthattunk az előzetesben, és talán a film egyik dramatikus pontja is ez lesz majd:

henryesbarry2.jpg

Ez a jelenet egyébként a következő Flash filmek egyikének az alapját is képezheti, hiszen Henry Allen csak akkor kerülhet börtönbe, ha ebben a világban is tevékenykedik Flash nemezise, Eobard Thawne, vagyis Professor Zoom!

eaobardthawne.jpg

⚡FLASH FACT⚡: Barry apját a filmben nem más, mint Billy Cudrup alakítja majd. Ő már nem meglepő módon feltűnt egy Snyder által rendezett filmben, melynek címe, Watchmen - Az őrzők volt, és Dr Manhattant alakította benne!

Amazonok kontra paradémonok

Már az előző Comic Con ízelítőből tudhattuk, hogy a film az Amazonok és Atlantisziak összefogásával, és egy hatalmas háborúval fog kezdődni Darkseid seregei ellen, azonban arra nem számítottam, hogy ezt meg is mutatják most nekünk. Lazán elmehetne az alábbi pár kép a Gyűrűk Ura egyik jelenetének is, szóval nem kérdés, hogy lesz akció és mítosz bőven a JL-ben!

lotrinjl.png

Jim Gordon

Gordon enyhe utalást tesz Batman szárnysegédeire, vagyis a Robinokra azzal, mikor odaszól a denevérnek, hogy jó újra társakat látni körülötte. Egy az, hogy végre láthattuk J.K. Simmonst, mint Gordon felügyelő, a másik pedig az, hogy megmutatkozott a kissé szarkasztikus humora is ezzel a karakternek, aki sokszor szeret csípős megjegyzéseket tenni Batmannek.

jimgordonjl.jpg

Ezzel most vége is a posztnak, amiből tuti, hogy kihagytam pár dolgot, de remélem nincs harag érte! Nekem hihetetlen módon bejött ez az előzetes, ami többek között azért is lehet, mivel évtizedek óta arra várok, hogy lássam együtt a vásznon az Igazság Ligáját. Tény, hogy ebből a kis szösszenetből, amit kaptunk hiányzik pár karakter, de én azt mondom, hogy ami késik nem múlik! Végül is a türelem rózsát terem!

 

Szólj hozzá

előzetes film trailer titok easter egg Flash DC Batman Ben Affleck Justice League Aquaman Wonder Woman Cyborg Jason Momoa JK Simmons Ray Fisher Gal Gadot Ezra Miller Igazság Ligája Jim Gordon DCEU