2017. dec 17.

Batman különkiadás karácsonyra - avagy eredettörténet modern köntösben

írta: TheRich
Batman különkiadás karácsonyra - avagy eredettörténet modern köntösben

A Kingpin kiadó egy újabb különleges meglepetéssel állt elő, méghozzá pont időben, hogy egy tökéletes karácsonyi ajándékot tehessünk egy DC rajongó fája alá.

batman_earh_1_2.jpg

A napokban megjelent hazánkban is a Geoff Johns nevéhez fűződő Batman eredettörténet, a Batman: Föld-1. Ebben a képregényben az író/producer teljes mértékben újra gondolta a gothami denevér kezdeti lépéseit, és egy modernizált, úgymond földhöz ragadtabb elmesélését ismerhetjük meg ezáltal a legendás sztorinak.

Mondjuk én személy szerint a mai napig a legjobb Batman eredetnek a Frank Miller által írt, Batman: Az első évet tartom, ugyanakkor ez a darab sem okozhat majd csalódást. Geoff Johns már jó pár szuperhős eredetét megreformálta, például a szememben zseniális Zöld Lámpás: A kezdet titka is az ő nevéhez fűződik, így aztán csak annyit mondanék, könnyen bele lehet szeretni ebbe a képregénybe is, csak esélyt kell neki adni.

A képregénynek még ad egy kis plusz szexepilt az is, hogy a Batman: Föld- 1 szolgált a Gotham sorozat alapjául is, így aztán ha szeretitek ezt a szériát, akkor ez a sztori biztosan nektek íródott. Azt mondjuk tudni kell, hogy ez a kiadvány ennek az eredetnek csak az első fele, vagyis a 80 oldalas képregény a későbbiekben majd folytatódni fog, így aztán nem árt várni a következő különkiadásra is.

Egy esztétikai problémám mondjuk akadt a képregénnyel, ugyanis csak sima tűzött füzetről van szó, ezért arra ne számítsatok, hogy olyan gyönyörű gerinccel találkozhattok majd, mint a Batman: Karácsonyi ének esetében, de még így is egy egész király ajándék lehet ez a darab a fa alatt. Szóval, ha eddig nem volt ötletetek egy rajongó számára karácsonyra, akkor irány egy újságos, higgyétek el, megéri.

batman_earth_one.jpg

Képek forrása és további infók:

Kingpin

Szólj hozzá

képregény comic DC Batman Geoff Johns Kingpin Föld-1 Earth-1