2016. feb 19.

DC Rebirth infók

írta: TheRich
DC Rebirth infók

Geoff Johns most nem csak Villám és Zöld Lámpás történeteiben állítja vissza a renedet!

Habár még így is titkok övezik a DC képregények világát érintő nagy lépést, vagyis a "Rebirth" bejelentését, de szerencsére Geoff Johns így is elég sokat árult el ahhoz, hogy körvonalazódjanak a dolgok a képregénykiadó terveit illetően.

dc-rebirth-character-teaser-170602.jpg

A Flashpoint (Villám paradoxon) történetnek köszönhtően, szó szerint újra indították a DC univerzumot, ekkor kezdte meg hódító útját a New 52 sorozat. Habár elég megosztó volt az emberek között ezeknek a képregényeknek a megjelenése, de én azt mondom, hogy azért bőven akadtak élvezhető címek közöttük, lásd The Flash (amiről írtam is), egyes Batman történetek (pl.: Court of Owls), Justice League és még sorolhatnám (ez természetesen a saját véleményem).

A New 52 címekkel úgymond tiszta lappal indultak a történetek. Esélyt kaptunk arra, hogy mindenki újra felfedezze kedvenc hősének eredetét és képességeit, ráadásul azok számára is jól jöhetett mindez, akik csak most kezdtek bele a képregények olvasásába. A DC elindult egy olyan úton, ami egyébként egy rohadt jó ötletnek mondható, de sajnos így is történtek olyan változtatások (khm Grayson), amik még a szememben is hülyeségnek hatottak. A DC-nél egyre inkább szükségét érezték annak, hogy kicsit feldobják a dolgokat, még mielőtt teljesen elveszik az esszenciája a karaktereiknek és történeteiknek, erről maga Geoff Johns is beszélt egy keveset (angol tudás nem árt hozzá):

Annak idején a DC már kiadott Rebirth címmel ellátott sztorikat, amikről tudni kell, hogy Zöld Lámpás (Hal Jordan) és The Flash (Barry Allen) nevéhez fűződnek. Ezek a történetek kiegészítették a DC világát olyan arcokkal, akik egyébként is fontos részei voltak a sztoriknak az ezüstkori kezdetek óta, azonban a bizonyos események miatt meghaltak. Habár hősök új generációja lépett a helyükbe és igen sokáig helyt is álltak, azonban tudjuk, hogy egy karakter sem marad igazán halott a képregényekben, szóval hamarosan a hősi halottjaink újjászülettek és ezzel minden visszatért a régi kerékvágásba. Annyi változtatást azért eszközöltek, hogy egyáltalán nem szorították háttérbe egymást a karakterek, tehát mindenki megkapta a maga lehetőséget arra, hogy brillírozzon. A videóban például Kyle Rayner nevét emelték ki, aki továbbra is aktív Zöld Lámpás maradt Hal Jordan mellett a mai napig.

Ahogy anno, úgy most sem törlik el a már meglévő és szépen aprólékosan felépített univerzumot, hiszen jelen esetben szó szerint most indult el (na jó 5 éve, de akkor is). Egyszerűen csak frissítik a New 52 történetek amúgy is hatalmas karaktertárát pár olyan arccal, akiknek a nevét már ismerhetjük, viszont eddig igencsak háttérbe voltak szorulva.

the_flash_new_52_wally_west.jpg

Ha megfigyelitek a fentebbi képen látható sziluetteket, akkor feltűnhet, hogy valószínűleg fiatalítják a jelenleg meglévő univerzumot. Például Wally West csak pár pillanat erejéig kerülhetett a rivaldafénybe The Flash új történeteiben, de úgy nézem ez most meg fog változni. Superboy és Supergirl is komolyabb szerepekhez juthat, sőt van egy olyan érzésem, hogy Connor Hawke (Zöld Íjász igazi fia, itt most ugyebár totál nem az Arrowt húztam le) is bemutatkozhat az olvasók számára. A női Zöld Lámpásról és a Jay Garrick szerű karakterről pedig annyit tudok mondani, hogy majd elválik velük mi a helyzet.

Megeshet, hogy ennek a Rebirth sorozatnak köszönhetően állhat majd vissza a rend olyan szempontból is a DC jelenlegi világában, hogy mindenki visszakerül majd a méltó helyére. Superman ismét repkedhetne, Bruce Wayne ismét Batman lehetne, Grayson pedig újra magára ölthetné Nightwing öltözetét, szóval azért van min alakítani bőven. Abban is reménykedem, hogy egyre inkább hősként fogják kezelni ezeket a karaktereket, nem csak szörnyekként és bűnözőkként tekintenek majd rájuk az emberek a történetekben. Nagyjából remélem, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, mert tényleg nem ártana!

Persze a fentiek egy része csupán spekuláció, de úgy néz ki, hogy valami ilyesmi terv van a dolgok háttérben. Ami biztos, hogy a továbbiakat a március 26-án tartott WonderCon után tudjuk meg, többek között, hogy kik dolgoznak majd a képregényeken és így tovább. 

Amellett, hogy az első képen látható sziluett már nagyjából elárulja, hogy kik lesznek a középpontban, abba is betekintést nyerhettünk, hogy milyen képregények kerülnek majd a boltok polcaira a frissen elinduló sorozatok közül:

Júniusi Rebirth Különkiadások:

AQUAMAN REBIRTH #1
BATMAN REBIRTH #1
THE FLASH REBIRTH #1
GREEN ARROW REBIRTH #1
GREEN LANTERNS REBIRTH #1
SUPERMAN REBIRTH #1
TITANS REBIRTH #1
WONDER WOMAN REBIRTH #1

Új #1 Kiadványok (Havonta két megjelenéssel):

AQUAMAN #1
BATMAN #1
THE FLASH #1
GREEN ARROW #1
GREEN LANTERNS #1
SUPERMAN #1
WONDER WOMAN #1

Új kiadványok (Havonta két megjelenéssel):
ACTION COMICS #957
DETECTIVE COMICS #934

Júliusi Rebirth Különkiadások:

BATGIRL & THE BIRDS OF PREY REBIRTH #1
HAL JORDAN & THE GREEN LANTERN CORPS REBIRTH #1
THE HELLBLAZER REBIRTH #1
JUSTICE LEAGUE REBIRTH #1
NIGHTWING REBIRTH #1
RED HOOD & THE OUTLAWS REBIRTH #1

Új  #1 Kiadványok (Havonta két megjelenéssel):

HAL JORDAN & THE GREEN LANTERN CORPS #1
JUSTICE LEAGUE #1
NIGHTWING #1

Új  #1 Kiadványok (Havi egy megjelenéssel):

BATGIRL #1
BATGIRL & THE BIRDS OF PREY #1
THE HELLBLAZER #1
RED HOOD & THE OUTLAWS #1
THE SUPER-MAN #1 TITANS #1

Őszi Rebirth Különkiadások:

BATMAN BEYOND REBIRTH #1
BLUE BEETLE REBIRTH #1
CYBORG REBIRTH #1
DEATHSTROKE REBIRTH #1
EARTH 2 REBIRTH #1
SUICIDE SQUAD REBIRTH #1
SUPERGIRL REBIRTH #1
TEEN TITANS REBIRTH #1
TRINITY REBIRTH #1

Új #1 Kiadványok (Havonta két megjelenéssel):

CYBORG #1
DEATHSTROKE #1
HARLEY QUINN #1
JUSTICE LEAGUE AMERICA #1
SUICIDE SQUAD #1

Új  #1 Kiadványok (Havonta egy megjelenéssel):

BATMAN BEYOND #1
BLUE BEETLE #1
EARTH 2 #1
GOTHAM ACADEMY: NEXT SEMESTER #1
SUPERGIRL #1
SUPERWOMAN #1
SUPER SONS #1
TEEN TITANS #1
TRINITY #1 

Szólj hozzá

képregény comic DC Batman Justice League Wally West Superman Újjászületés The Flash Barry Allen Zöld Lámpás Rebirth