2016. máj 21.

A DC logó evolúciója

írta: TheRich
A DC logó evolúciója

Új időszámítás, új logó! Jó régóta velünk van már közöttünk, a Detective Comics, közismertebb nevén DC, szóval csoda, hogy csak pár alkalommal változtatták meg az ikonikus emblémájukat! Lássuk miképp alakult ki a kiadó jelenlegi logója! Előre szólok, rövid poszt következik, mert az új blog dizájnon dolgozok, de így legalább lényegre törő lesz ez az írás.

output_jbvlbm.gif

A fenti gif mellé, amit láthatóan csak azért gyártottam le, hogy mutatósabb legyen a poszt, kaptok egy időrendi táblázatot. Így legalább az evolúciós posztjaim fontos eleme, a történelem lecke sem marad el:

ogqpdlp_1.jpg

Nos, ezek után már nem kell agyalnotok azon, hogy miért is lett olyan a DC logója, amilyen! Már ITT is írtam az embléma váltás bejelentésekor, hogy elérte a kiadót a retro mánia, most már nagyjából érthetitek is, hogy miért. Mindenesetre nem is csoda, hogy bejön nekem az új embléma, hiszen a 1972-es is nagy kedvencem (leginkább az egyszerűsége miatt). Pont emiatt a gondolatom miatt jutott eszembe egy apróság. A helyzet az, hogy nem ez lenne az első eset, amikor a múltból merített ihletet a DC!

dc_variantlogo.jpgA 1976-ban bemutatott, és talán leghíresebb, "DC Bullett"-nek becézett logónak majdnem megtört a közel 30 éves uralma (na jó picit több, manapság is megjelenik héba-hóba ezzel képregény), mivel 1987-ben egy új emblémát tervezett bemutatni a kiadó. Végül ezzel csak pár képregény lett ellátva, amely daraboknak eléggé felmehetett manapság az ára!

Ahogy a mostani logónál, úgy itt is látni, hogy a 1987-re tervezett embléma is korábbról, egyenesen a 70-es évekből vehette az ihletet. Végül is Superman a mai napig az egyik legismertebb karakter a világon, nem csoda, hogy próbálták ezt kiaknázni a DC marketingesei.

76 év, 10 logó, és megszámolhatatlan mennyiségű képregény, melyek közül szinte mind aranya ér, történet és érték szempontjából egyaránt! Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyen tervek vannak a DC tarsolyában, ami miatt arculatváltás történt, na meg persze az is érdekel, hogy meddig tartják meg a jelenlegi logót! :D

Ezzel most vége is az esti mesének. Azt még tisztázzuk, hogy most kimondottan a DC logóit vettem górcső alá, még mielőtt valaki a All-American Publications logóját keresné a posztban! Velük majd a kiadó történelménél fogok bővebben foglalkozni. Végül is nem szabad elfelejteni, hogy nekik köszönhetjük mindazt, amit ma ismerünk és szeretünk!

rossjla3.jpg

Szólj hozzá

evolúció logo DC Detective Comics