2016. okt 09.

Az Igazság Ligája ízelítőjének titkai

írta: TheRich
Az Igazság Ligája ízelítőjének titkai

A DC filmek világa még egy ízelítőben is tele van meglepetésekkel! Meglepő vagy sem, de így volt ez az Igazság Ligája rövid "előzetese" esetében is.

izelito_titkai.jpg

Valószínű, hogy pár dolog fölött átsiklott a figyelmem, de ami feltűnt számomra azt most itt leírom. Bár tudom, hogy ezt az írást már rég meg kellett volna csináljam, de maradjunk annyiban, hogy jobb később, mint soha. Meg aztán végül is az Igazság Ligája a kulisszák mögött videó után éppen aktuális lett, hogy foglalkozzak egy keveset újfent a DCEU világával.

Nem éppen ékszerdoboz

Vannak dolgok, amikkel jobb nem babrálni, főleg ha nem evilági technológiát tartalmaznak. Ilyen ez a szép kis doboz is, ami az univerzum egy már-már istenszerű lényének világához nyit meg egy kaput. Persze mindez már a DC fanok számára nem annyira újdonság, de a mozivásznon mindenképpen az lesz, főleg, hogy használat közben is látni fogjuk ezeket a kis dobozkákat.

justice_league_batmanmotherbox.jpg

A fenti motherbox vagy fatherbox (anyadoboz vagy apadoboz, ez még nem tisztázott :D) kép alapján megeshet, hogy igaz a pletyka, miszerint Darkseid már egyszer megpróbálta megszállni a világunkat, csak nem várt ellenállásba ütközött (Amazonok és Atlantisz serege). Egy biztos, ahol ilyen dobozok megjelennek, ott a hatalmas Darkseid is tiszteletét fogja tenni, legalábbis idővel.

Aquaman aka Arthur Curry modern (New 52 alapú) eredete

Sajnos tudjuk, hogy Aquaman vicc tárgyát képezi, nem is csoda, hogy ezen mind a képregények oldalain, és a filmvásznon változtatni akarnak. Így egyértelmű volt, hogy kicsit a Geoff Johns nevéhez köthető Aquaman New 52 képregények világához, illetve az Atlantisz trónja filmhez nyúltak inspirációként (legalábbis első ránézésre).

A 2011-ben indult Aquaman képregénysorozatban egy olyan Arthur Curryt ismerhettünk meg, aki apja halála a után teljes mértékben elveszettnek és kirekesztettnek érzi magát az emberi világban. Tudja, hogy nem tartozik a földi emberek közé, ráadásul mindig is vonzotta a víz közelsége, már-már mintha hívná őt.

phihlhxq4cq8mi_1_l_1.jpg

Azonban van egy pontja az előzetesnek, amit csak az Atlantisz Trónjából ismert Aquaman eredettörténet magyarázhat meg. Ebben az animációs filmben, Arthur a részegségben talál magának menedéket a világ elől. De ezt jobb inkább videó formájában látni, mint leírva:

Összességében annyit, hogy a látottak alapján én ennek a két dolognak az ötvözetét véltem felfedezni az alaptörténetet illetően. Aquaman öltözete már egy másik kérdés lenne, hiszen az is a képregények oldalairól származik, de ezzel már nem mondanék újdonságot senkinek.

Beszélgessünk a halakkal

Aquaman képességei közé tartozik egy olyan adottság is, ami szintén vicc tárgyát képezi egy ideje, ez nem más, mint a halakkal való kommunikáció. Szóval nem is csoda, hogy Snyder meglépte azt, ami egyértelmű volt, és elsüt egy poént ezzel kapcsolatban a filmben. Ezzel valószínűleg tiszta vizet is önt majd a pohárba, mert azért nem olyan egyszerű ez az egész, mint gondolnánk (de erre majd egy külön posztban rátérek).

4366596-6772552181-ruhwm.png

Fogós kérdések

Maradjunk annyiban, hogy nem az Igazság Ligája ízelítőben lesz az első eset, amikor Aquaman kicsit megszorongatja Batmant. Egyszer talán megtanulja Bruce, hogy ne b*szakodjon nála erősebb lényekkel. :D

fogoskerdes2.jpg

Az új remény

Nem mondanám nagy titoknak, és azt sem mondanám, hogy easter egg, de azért érdemes megnézni Bruce pillantását, mikor meglátja Barry öltözetét. Ez a jelent azért is érdekes, mivel egyfajta rekreációja a BvS-ben látott Robin öltözet jelenetnek. Amíg a BvS-ben egy múltbeli hibáját látja a halott szárnysegédje kiállított öltözetében, addig Flash jelmezében egy szebb jövőt, már-már mondhatni, hogy a reményt véli felfedezni. Hát igen, így vagy úgy, de szerez magának egy új Robint. :D

justice-league-32.jpeg

Robin viccet félretéve, nem lepődnék meg azon, ha egyfajta mentor szerepet kapna Bruce a fiatal Barry életében. Végül is a képregényekben is láthattunk már erre közvetve-közvetlen utalásokat. Ki tudja, még a végén még együtt is fognak nyomozni a közeljövőben a vásznon is.

batman_and_flash_rebirth.png

Barry a tudós

Nem kérdés, hogy a filmben építkeznek majd Barry tudományos hátterére, legalábbis az eddig látottak alapján. Végül is a képregényekben sincs csapat mögötte, hogy segítse a tevékenységét, vagy öltözetet készítsen a számára, mindezt magának kellett megtennie. Tehát már ezzel is próbálják kicsit különválasztani a filmeket a sorozattól, sőt bizonyos szempontból a képregények irányába terelni a dolgokat.

ph0ytcwyiv6h38_1_l.jpg

Flash és a kék villám

Azt hiszitek, hogy a BvS-ben, a Suicide Squadban, meg persze a JL ízelítőben látott kék villám újdonság? Akkor nagyon tévedtek! Többek között, már a New 52 sorozatban már láthattuk ezt, például, amikor Barry végre végső csatába kezdett a nemezisével, Professor Zoomal. Flasht ekkor tulajdonképpen teljesen átjárta a gyorsasági/sebességi erő (ahogy tetszik) és így lényegében ténylegesen a világ leggyorsabb emberévé vált, Zoom nagy meglepetésére. Ezek alapján megeshet, hogy hősünk már nagyon is tisztában van azzal a filmek világában, hogy mire képes. Kíváncsian várom a fejleményeket!

flash_kek_villam.jpg

Ha már kék villám, akkor ne feledkezzünk meg a méltán híres, Future Flashről sem, ha már a New 52 képregények világában mozgunk (de akár jöhetne ide Wally West is a Rebirthből).

flash-annual-31-brjpg-9aaa24_1280w.jpg

Na de a fentiek még annyira nem is nagy számok, hiszen nem csak az elmúlt időszakban találkozhattunk kék villámmal. Időutazásra felkészülni, irány a 90-es évek!

Bemutatom nektek Walter West-et:

tumblr_mdn22cja681r6u65zo6_1280.jpg

Amennyiben a fenti két karakterről szeretnétek többet megtudni, akkor katt IDE, a Reverse Flash "család" posztomra.

Flash Injustice inspirált öltözete

Flash témakörben maradva, remélem mindenkinek feltűnt az enyhén Injustice világ által inspirált öltözet. A filmben látható ruhát tuti az egyik fel nem használt Injustice koncepcióra, és a Rezsim Flash megjelenésre építették.

10_7_2016_6_29_37_pm_2.jpg

Flash inspirációja

Maradjunk egy kicsit az inspiráció témakörében. Ugye minden hősnek van egy példaképe, ahogy Flashnek is. A képregényekben oldalain például kedvenc képregény hőse, méghozzá Jay Garrick adta az ötletet, hogy hőssé, és ezzel Villámmá váljon. Ahogy nézem a filmekben ez kicsit másképp lesz, hiszen itt Superman lehet az, aki az ihletet adja Barry számára, hogy a hősök útját járja, mint Flash, a Villám.

az_inspiracio2.jpg

Victor Stone és a Gotham Egyetem

Nocsak, nocsak..vajon hol focizik a leendő Cyborg? Hát persze, hogy a gothami egyetem csapatánál! Legalábbis erre utal a kabátján lévő rövidítés. Persze az sem elhanyagolható tény, hogy ez is a New 52 világa idézi fel a számomra, amivel el is jutunk a poszt utolsó pontjához.

phm0qbxgkzb8pu_1_l.jpg

Cyborg New 52

Azt már tudjuk, hogy Cyborg filmbeli sztorija a New 52 eredettörténetre épül, ezt láthattuk ugyanis a BvS-nek köszönhetően is. Azonban további jelek is utalnak arra, hogy ezt az irányvonalat folytatják majd tovább a filmekben. Elég csak megnézni a karakter megjelenését.

cyborg_new_52.jpg

Nekem egyébként van egy olyan érzésem, hogy az előzetesben, meg a fentebbi képen még csak egy éppen alakuló félben lévő páncélzatban van Cyborg ábrázolva, ez volt kb., a Justice League New 52 képregényekben is. Az sem kizárt, hogy a film végére teljes mértékben egy sokkal robotikaibb (és remélhetőleg kevésbé CGI) formát ölt majd a karakter. Végül is erről már kaptunk a közelmúltban egy kis ízelítőt:

csjr1-8wyaacxxz.jpg

Összességében egy dolgot tudhattunk meg ebből az előzetesből, elég keményen a New 52 világára építkeznek az Igazság Ligája filmben. Ezek után nem is csoda, hogy Batman és Superman első találkozása nem volt olyan baráti, mint az 1940-es és 50-es években, hiszen a New 52-ban nem éppen mosolyogva üdvözölték egymást.

batmankoff.jpg

Szólj hozzá

titok easter egg Flash DC Batman Justice League Wonder Woman Superman Cyborg Igazság Ligája DCEU