2017. jan 03.

4+1 legjobb Flash és Zöld Lámpás pillanat

írta: TheRich
4+1 legjobb Flash és Zöld Lámpás pillanat

Az egyik a világ leggyorsabb embere, a másik pedig 2814-es űrszektor védelmezője, két külön világ, mégis legjobb barátok. A DC képregények egyik legrégebb óta tartó barátsága jó pár kalandot átvészelt már, ezért aztán gondoltam, hogy ideje válogatni a legjobb pillanataik közül.

bravebold2.png

Kezdjük is az új évet, méghozzá két kedvenc DC karakteremmel, Hal Jordannal és Barry Allennel. Előre szólok, a következőkben kimondottan az előbb említett hősök legjobb pillanatai közül válogattam, szóval bocsi Kyle Rayner, Wally West, illetve Jay Garrick és Alan Scott fanok!

4. Jó zsaru - rossz zsaru

Néha a Föld védelmezőinek is be kell dobni a jó öreg taktikákat, ha információszerzésről van szó, de persze nem megy ez olyan könnyen, mikor Lámpásról és Villámról beszélünk:

5235268-9253628967-flash.png

3. Csatakiáltás felsőfokon

Sok mindenben otthon van Hal Jordan, de az biztos, hogy a csatakiáltásokkal hadilábon áll. Ezt többek között az Igazság Ligája: Háború filmből is megtudhattuk (ami a JL képregényekből inspirálódott). Természetesen egy ilyen legendás megszólalást Barry sem hagyhatott figyelmen kívül:

we_got_this.png

2. Vissza a jövőbe

A Legsötétebb éjen képregénynek jó pár király pillanata van, azonban az örök favoritom mindig az lesz, mikor Flash időt utazik azért, hogy Nekron gyűrűit lerázza magáról. Oh és nem mellesleg Lámpást is magával rántja, ha már az ő élete is veszélyben van:

1. Ütős kérdések

Számtalan módja van annak, hogy hőseink legyőzzék a sötét erők csatlós népét, de tényleg...azonban ez mit sem számít, mikor egy idegen számítógép, melyet gyűrű formába öntöttek azt mondja neked, hogy vágd tökön az ellenfeled:

Bónusz

Azért vannak a jó barátok...

Zöld Lámpás és Villám élete nem mindig leányálom, ez még abban a 6 részes minisorozatban is megmutatkozik, amit sokszor laza és néha gyermeteg hangulat jár át. A Bátor és Vakmerő minisorozat utolsó része kiváltképp sötétre sikeredett, hiszen Iris West halálakor nem volt sok ember Barry mellett, csak Hal Jordan, aki egy szó nélkül ott termett azért, hogy valamilyen módon segítsen barátjának az élete egy újabb sötét szakaszában...

nevtelen.png

Nem véletlen hagytam bónuszként ezt a pillanatot, hiszen kicsit komorabb a fenti négyhez képest, meg aztán ezeket a Bátor és Vakmerő képregényeket fogom nektek hamarosan bemutatni!

Szólj hozzá

képregény comic DC Green Lantern Hal Jordan The Flash Barry Allen