2016. máj 26.

Képregény ismertető: DC Universe: Rebirth #1

írta: TheRich
Képregény ismertető: DC Universe: Rebirth #1

A DC világa ismét átalakításon esett át, de azt kell mondjam, hogy ezúttal olyanon, aminek köszönhetően mind hátra dőlhetünk, ha szeretjük a New 52 sorozat által hozott változásokat, vagy a klasszikus, ezüst és bronz kori hősöket. Lássuk, hogy milyen meglepetéseket tartogat majd számunkra a Rebirth sorozat! Figyelem a poszt SPOILERT tartalmaz! De komolyan, nagyon sok SPOILERT!

rebirth-splash.jpg

Nagyon fontos tudni, hogy a Rebirth sorozat nem a DC Univerzum újraindítása, hanem közvetlen folytatása a New 52-nak. Különbség annyi lesz a kettő között, hogy beleépítettek történetszálakat, amelyektől egy időre búcsút mondhattunk, és hősöket is visszahoztak, akiket eddig nem igazán tudtak megfelelően kiaknázni.

Történetünk a DC Rebirth #1 számában nagyon egyszerű. Az egykori Flash, Wally West kiutat keres a gyorsasági erőből, miután a Flashpoint incidensnek köszönhetően törés történt az univerzumban, ami által kialakult a New 52 univerzum. Azonban nem ilyen egyszerűek a dolgok, Wally tud valamit, amit még mi, az olvasók is csak maximum sejthettünk eddig. Nem a Flashpoint esemény okozta a világ változását, és azt, hogy 10 év barátságok és szerelmek kiestek a szuperhőseink életéből.

wallyspeedforce.jpg

Wally mindenkit figyelmeztetni akar egy közelgő veszélyre, de persze a gyorsasági erőből ehhez ki kell jutni, és ez nem olyan egyszerű. Szüksége van a hősünknek egy személyre, akihez szoros kapocs fűzi, ha nem talál senkit, akkor lényegében az idő egyszerűen bekebelezi. Megnehezíti a dolgát, hogy konkrétan senki nem emlékszik arra, hogy milyen is volt a világ a Flashpoint előtt. Sokaknál próbálkozik, Batmannél, és nem utolsó sorban Linda Parknál is, aki ugyebár az egykori felesége. Sajnos mindig sikertelenül.

wallypain.jpg

Hősünk egyre inkább kétségbe esik, ereje fogytán, úgyhogy tudja mi a teendő, el kell búcsúzzon nagybátyjától, barátjától és mentorától, Barry Allentől. Itt jön a képregény leginkább könnyfakasztó pontja. Nem vicc, nekem is nyelnem kellett egy nagyot, amikor olvastam. Két olyan karakter találkozott hosszú évek után, akik gyerekként is életem fontos részét képezték, ráadásul kettejük közül Wallyt, már lassan 5 éve nem láttam.

Wally-nak csak arra van ereje, hogy elbúcsúzzon Barrytől. Villám barátunk sem emlékszik már arra, hogy ki is az, aki éppen szemben áll vele, de ez nem zavarja Wallyt. Egyszerűen csak látni akarta még egyszer és utoljára nagybátyját. Mikor már éppen elnyelné őt végleg a gyorsasági erő, akkor kapcsol Barry, hogy ki iis ez a rejtélyes idegen, aki egyenesen a gyorsasági erőből érkezett meg elé. Újra emlékezik, és nem hagyja, hogy az unokaöccse végleg a feledés homályába vesszen. Így, jó pár év után, Wally visszatért a DC Univerzumba!

barrywally2_1.jpg

Még meg sem érkezett, de Wally azonnal figyelmezteti Barryt arra, hogy valami nagy balhé van készülőben. Itt kiderül, hogy valami miatt elvettek az életükből 10 évet, pedig a tapasztalat jól jönne, hogy szembenézzenek ezzel az ismeretlen gonosszal. És ki lenne az a "gonosz"? Nos, ezt a fantáziátokra és a képregény ismeretetekre bízom!

whowatches.jpg

Az alap történetszál mellett, ami ugyebár Wally hazajutásáról szól, több kisebb is fut. A képregényben sorra mutattak be olyan hősöket, akiknek jelenlétét és karakterét nem igazán aknázták még ki a New 52 sorozat keretein belül. Itt és most mindenki megkapja a maga nagy pillanatát ahhoz, hogy bemutatkozzon, vagy éppen újra köszöntse az olvasót és a rajongót a képregények oldalain. Szinte minden hős élete bonyolódik valamilyen formában, ennek ellenére, még továbbra is minden érthető és követhető marad.

reyeskord.jpg

Attól függetlenül, hogy 60 oldalról beszélünk, egész könnyed kis olvasmány a Rebirth #1. Geoff Johns igencsak kitett magáért, végül is nem kis vállalkozásról van most szó. Nem gondoltam, hogy szinte minden eddigi DC képregény összefügg majd egymással. Na de egy biztos, ez a különkiadás sokat segít abban, hogy felkészítsen minket a jelenleg alakulóban lévő DC Univerzumra, ami a New 52 sorozat után következik. Itt is van pár példa erre:

Superman halott!

Jól olvastátok, a New 52 Superman halott. Sok mindennek köszönhető ez, ha kell felsorolom egyszer, de most legyen annyi elég,a világnak egy új védelmezőre lesz szüksége.

supihalott.jpg

Az új remény

Kicsit hosszú lenne elmondani, szóval rövidre fogom. A Convergence sztorinak köszönhetően, az eredeti és utánozhatatlan, kívül hordom az alsónadrágomat Superman is felbukkant a New 52 világában. Igaz, hogy egyelőre kerülte a nyilvánosságot, de most, hogy az új világ Clark Kentje kikerült a képből, így egy új Supermanre lesz szüksége a világnak.

smlocl_4_07_600.jpg

Wally West visszatér

Vörös haj? Pipa. Zöld szem? Pipa. Az igazi, retro Kid Flash? Hát izé, fogjuk rá, hogy pipa, hiszen nemrégen még teljes állásban Flash volt a srác. Mindenesetre úgy néz ki, hogy jobbnak látták visszahozni azt a Wally West-et, akit évtizedek óta ismerünk és szeretünk, a DC emberei. Ez nem azt jelenti, hogy a New 52-ban bemutatott karaktert, akit szintén Wally West-nek hívnak töröltek a jelenlegi kontinuumból, hanem szimplán egy magyarázatot adtak arra, hogy ki is ő pontosan. Nos a válasz egyszerű, a srác csak a West család egy másik Wally nevezetű tagja, ergo rokonok. Ennél többet nem is kell tudni, a lényeg, hogy az eredeti Kid Flash is visszatért, méghozzá teljes erőbedobással. Sőt, még egy új öltözetet is kapott!

wallyflash.jpg

A JSA és a Legion of Superheroes

Úgy néz ki, hogy három szuperhős csapat is fog harcolni hamarosan a világ sorsáért, most már teljes mértékben biztonságban tudható a DC univerzum.

legion.jpg

A három Joker

Az Igazság Ligája olvasóknak ez nem lesz meglepetés, hiszen a Mobius szék elmondta Batmannek az igazat Jokerrel kapcsolatban, de akik most csatlakoznak újból a DC univerzumhoz, azoknak meglepetésben lesz részük. Kiderül ugyanis, hogy nem egy, hanem rögtön három Joker is megkeserítette már Batman életét az évek során. Hogyan és miképp lehetséges ez, az még nem tiszta, de igencsak érdekes irányt vett ezzel a fordulattal Batman élete.

jokerek.jpg

Ki őrzi az Őrzőket?

Valami készül, ami miatt az Őrzők is jelen vannak a mostani DC Univerzumban, sőt néha még meg is mutatkoznak, esetekben jeleket hagynak maguk után. Viccen kívül, jó párszor megmutatkoztak már a New 52 képregények oldalain, szóval erről is csinálok hamarosan egy posztot, még mielőtt megelőznének valakik vele. :D

watched.jpg

Szólj hozzá

képregény comic Flash DC Wally West Detective Comics Újjászületés Rebirth