2017. jún 28.

Noir stílusú Batman film a láthatáron!

írta: TheRich
Noir stílusú Batman film a láthatáron!

Batman hamarosan a mozivásznon is megmutathatja nekünk, hogy miért is hívják a világ legjobb nyomozójának!

zack-snyder-batman.jpg

A napokban nem csak Zack Snyder rukkolt elő egy meglepetéssel Batman háza tájáráól (fenti kép), mivel a soron következő denevér film legújabb rendezője, Matt Reeves beszélt egy keveset arról a forgatókönyvről, amiből dolgozni fog. Nagyon úgy fest, hogy Affleck és csapata egy noir stílusú, Batman nyomozó oldalát bemutató filmmel készült a számunkra, és nem az Arkham jellegre építkeztek, mint ahogy a pletykákból azt hallani lehetett. Ez többek között egy Reeves-el készült interjúból is kiderült:

Lehetőségem van egy majdnem teljes mértékben noir elemekre építkező, Batman nyomozói oldalát bemutató film elkészítésére, egy nagyon, de nagyon erőteljes módon, aminek köszönhetően hősünk fejébe is betekintést nyerhetünk.

the-batman-a-film-we-all-deserve-the-worlds-greatest-detective-jpeg-262007.jpg

Én személy szerint közel 20 évet vártam arra, hogy a BvS-ben megjelenő Batman kacsintson vissza rám a filmvászonról. Erről az ábrázolásról már elhiszi az ember, hogy félelmet kelt Gotham bűnözői szívében. Mindezt megfejelték most azzal, hogy végre a nyomozói oldalára is építkeznének a karakternek, ami ugyebár a képregényekben egy igen fontos jellemvonása Batmannek, azonban a filmvásznon erre még nem igazán fektettek hangsúlyt. Sokkal inkább fizikai vagy érzelmi kihívásokat kapott a denevér, ami természetesen szintén tud ütős lenni, de azért nem árt egy kis változatosság.

72bd15c9171e9c76fddbffeb79ee669e0432268b.gif

Nem kérdés, nekem már most eladták a filmet. Kíváncsian várom, hogy mit hoznak össze ebből az egészből, hiszen komoly potenciál lakozik ebben a Batman filmben, főleg ha komolyan gondolják a noir stílust. Azt hiszem már csinálom is a helyet a polcomon a Steelbook Blu-Ray-nek.

Szólj hozzá

film noir nyomozó detektív DC Batman Ben Affleck Matt Reeves DCEU