2016. jan 12.

A Batman v Superman második előzetesének titkai

írta: TheRich
A Batman v Superman második előzetesének titkai

A Batman Superman ellen eddigi előzetesei rejtenek pár titkok, vagyis egészen pontosan "easter egg"-et, ami igencsak meg tudja mosolyogtatni az embert! Mivel az első trailert már nagyjából kiveséztem (ITT), ezért gondoltam ideje górcső alá vennem a másodikat is. Lehetséges, hogy egy-két dolog kimarad a posztból, de azért megpróbálom a fontosabb "titkokat" megmutatni nektek.

giphy_5.gif

Ha a kedvenc hőse ment meg egy fán ragadt kismacskát / Save a cat out of a tree

A képregények egy mára már állandóvá vált pillanata, mikor hősünk fán ragadt macskát ment meg. Ez a jelenet az első Christopher Reeve féle Superman film egyik olyan pillanata volt, amin már gyerekkoromban is mindig jókat nevettem. Úgy látszik, hogy a készítők valamennyire tisztában vannak a DC filmek történelmével:

superman10_zps813ec76f.jpg

Egyébként ezt a pillanatot a Supergirl sorozatban is elsütötték. Úgy látszik ez a macskamentés dolog egy családi hivatás.

Nem szeretjük ha a flepnisek bohóc ruhába öltöznek / Freaks dressed like clowns

tumblr_nyt2qonbji1uwz302o1_500.gif

Nem is tudom, hogy vajon mire, sőt egészen pontosan kikre is gondolhat Batfleck, vagyis Bruce, mikor ezt az kijelentést és egyben utalás teszi a bemutatóban...Gondolkozzunk, hogy kik is lehetnek pontosan azok a flepnisek...ja igen...a híres neves Joker és Harley Quinn (micsoda meglepetés :D)!

jokerandharley.jpg

Paradémonok

Na ez most egy olyan utalás, amit leginkább a képregények ismerői fedezhettek fel a bemutatóban. A félelmetes Darkseid szolgái a Paradémonok igencsak tevékenyek ebben a jelenetben!

is-darkseid-in-batman-vs-superman-the-parademons-finally-explained-754248.jpg

Injustice: Gods among us

giphy_2.gif

Az Injustice videójátékban és képregényekben, úgymond Superman "uralkodik" a Földön, bár az ő szavaival élve inkább csak meg akarja szüntetni a bűnözést. Ahhoz, hogy mindenhol rendet tudjon tartani a világban egy saját hadsereget is létrehoz, hiszen még maga Superman sem tud mindenhol egyszerre ott lenni (erre már utalást kaptunk ITT is). Ebben a világban Batman egy ellenállást vezéreként tevékenykedik, hogy valamiképpen megállítsa volt barátját, még akkor is, hogyha ennek hatalmas ára van. Ez a fenti jelenetsor igencsak erre az alternatív univerzumra hajaz, szóval kíváncsi leszek, hogy miképp lesz beleépítve ez a rémálom szekvencia a film történetbe!

batman-vs-superman-119302.jpg

-Őrült vagy...; - Ezt azokra a nagy elmékre szokták mondani, akiket nem ért meg senki. / -You are psychotic.; -That is a three syllable word for any thought too big for little minds.

Még, hogy Zack Snyder és csapata nem ismeri a forrásanyagot. Néha pár szó elhangzása is ismerős dolgokat csenget meg az ember emlékezetében. A fentebbi szöveg szinte egy az egyben a Sötét Lovag Visszatér képregényből lett kivéve, és igencsak ügyes módon lett elrejtve a filmben:

too_big.jpg

Az igazi Lex

Sokan támadják Jesse Eisenberg alakítását Luthorként, aminek természetesen van is oka sokak számára, hiszen többök között az egyik kulcsfontosságú karakter Superman történeteiben, ráadásul a legtöbben nem látják Eisenbergben azokat a vonásokat, amik Lex-et jellemzik. A bemutatókban eddig leginkább a komolytalan alakja volt kiemelve, azonban van egy pillanat az új előzetesben, ahol érezhetően már az a Luthor fog szemben állni velünk, akit mi is ismerhetünk. Egyszerűen Eisenberg hangsúlya és viselkedése is hatalmasat változik egyik pillanatról a másikra. Gondoljunk csak bele, hogy ha ez egy pár másodperces trailerből kiderült, akkor a filmben valószínűleg azért komolyabban ki lesz dolgozva. De amennyiben ez mind nem elég, akkor tudni kell, hogy egy ponton kopasz is lesz majd, szóval az talán már vigasztal pár embert. :D

batman-v-superman-doomsday-origin-explained.jpg

Doomsday (Ítéletnap) "születése" és külseje

Eljutottunk a bemutató csúcspontjához, ami meglepő módon sokakat megoszt, és nem amiatt, hogy miképp születik meg ez a lény, hanem mert nem úgy néz ki, ahogy a képregényekben szokott. Először is jobb megvárni, hogy miképp alkotják meg ezt a legendás szörnyet, mert arra utaló jelek vannak, hogy Zod testéhez köze van, de attól függetlenül ez még lehet akár félrevezetés is. Ha jobban megfigyeljük a bemutatót, látni bizonyos "gyökereket" Doomsday körül, amik igencsak ismerősek lehetnek sokak számára, nem is véletlenül:

batman-v-superman-doomsday-genesis-chamber2.jpg

Ugyebár az Acélember című filmben szó volt a genezis kamrákról, amik Kripton jövőjének "kulcsát" hordozták magukban. Ezeknek a segítségével alkották meg az úgymond TÖKÉLETES életet, ami a bolygó számára elengedhetetlen. Na most Doomsday-t a TÖKÉLETES gyilkosnak szánta az őrült tudós, aki létrehozta a képregényekben, ami igencsak sikeresnek bizonyult, hiszen egy úgymond istennel is képes volt végezni (de erről később). Van egy oylan érzésem, hogy a lezuhant hajó, ami az Acélemberben valamilyen szinten a Magány erődjeként is szolgált nem teljesen semmisült meg, hiszen bizonyos részeit újrahasznosították, sőt inkább úgy mondom, hogy ezt a technológiát bizonyos emberek gonosz célokra használták fel. Vajon ki is lenne olyan őrült, hogy megpróbálkozzon hasonló fegyver létrehozásával? Ja hát persze... Lex Luthor!

Tudom, ezzel még igazán magyarázatot nem kaptunk, hogy miképp születik meg egészen pontosan a lény a filmben (erre ugyebár várnunk kell), de egyelőre úgy néz ki, hogy a genezis kamráknak és persze Lex-nek köze lesz hozzá.

batman-v-superman-doomsday1.jpg

Ami pedig a csontosságát és külsejét illeti a karakternek, tudni illik Doomsday teste fokozatosan fejlődik és tanul minden "hibájából", szóval folyamatosan átalakul a teste. A fenti képen látható ábrázolás valószínűleg csak az első evolúciós lépcső, úgyhogy ki tudja mi lesz belőle a film végére. Ha megfigyeljük, akkor a fentebbi képen már látni, hogy egyes csontkinövések pontosan a megfelelő helyen vannak ahhoz, hogy Doomsday a későbbiek során így nézzen ki:

doomsday.jpg

 

Képek forrása:

Giphy

comicbook.com

Patje Lasek photobucket

Szólj hozzá

film képregény trailer Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala