2017. máj 11.

Injustice 2 - minden, amit tudni kell

írta: TheRich
Injustice 2 - minden, amit tudni kell

Kontrollereket leporolni, kombókat gyakorolni, hamarosan újra megküzdhetünk egymással az Injustice világában, ráadásul nem is akármilyen módon!

141449151.jpg

Már a kezdeti infók alapján tudni lehetett, hogy RPG stílust kap a játék, de mivel most már konkrétan egy-két hétre vagyunk az Injustice 2 kiadásától, ezért aztán nem csoda, hogy lényegében egy az egyben megmutatták ütőkártyáikat a készítők, méghozzá egy videó keretein belül:

Pár pontban azért összefoglalnám a fenti videó (számomra) lényegesebb pontjait, ami már alapból különbözik az első részhez képest:

  • Személyre szabható öltözet (folyamatosan fejleszthető)
  • Tanulható támadások
  • Újfajta kihívások (Single Player részen)
  • Feljavított mobil verzió
  • Új karakterek: Supergirl, Atrocitus, Gorilla Grodd, Deadshot, Blue Beetle, Poison Ivy, Brainiac, Robin, Black Canary, Swamp Thing, Cheetah, Doctor Fate, Firestorm, Captain Cold, Scarecrow

Az rendben van, hogy lényegében mindenki a saját kénye-kedve szerint formálja majd a kedvenc karakterét, azonban az még részben kérdéses, hogy pontosan kik lesznek azok, akikkel végül játszhatunk majd a játékban, hiszen marha sok lesz a plusz karakter érkezésére lehet számítani, kiknek kilétét részben homály fedi. Az mondjuk biztos, hogy Aquaman egyik ősellensége, Black Manta, sőt a Mortal Kombatból ismert Raiden is játszható lesz, de egyre többet hallani rajongói körökben olyan karakterekről is, akik nem a DC képregények világából érkeznek, ilyen például, Dredd Bíró és Spawn. Végül is menő lenne pár képregényes crossover csatát újra élni egy videójáték keretein belül.

batman_vs_spawn.png

Persze nem csak spekulálni lehet a DLC karakterekkel kapcsolatban, hiszen szépen fokozatosan kapjuk a bejelentéseket, hogy kikre lehet számítani. Legutoljára például egy olyan karakter csatlakozott a nagy csapathoz, akiért már az első rész óta könyörögnek a rajongók. Úgy néz ki, hogy hallgatott a NetherRealm az emberekre, ezért aztán érkezik Red Hood (avagy a Vörös Sisak):

Az Injustice minden bizonnyal nagyobbat ütött, mint azt bárki várta volna, és ez nem csak a videójátékok szempontjából igaz. Nem elég, hogy egy új világot teremtett az amúgy is hatalmas DC Multiverzumon belül, de még egy erőteljes rajongói bázist kiépített magának, ami végül egy új képregénysorozat megszületését is jelentette.

Természetesen az Injustice 2 is megjelenik képregények formájában. Ahogy az előző résznél, úgy most is a játék előzményeit mesélik el nekünk a havonta megjelenő füzetekben, és ami a legszebb az egészben, hogy az előzőekben elkövetett hibákat már el is kezdték kijavítani az írók a sztoriban (már vissza is hozták Zöld Íjászt és Fekete Kanárit). Hogy ezen kívül mire lehet még számítani az még kérdéses, hiszen egy elég elborult világról beszélünk, de éppen ez az, ami érdekessé teszi ezt a történetet.

injustice_2_kepregeny.jpg

Összességében annyit kell tudni az Injustice 2-ről, hogy minden szempontból nagyobb és jobb lesz, mint az első rész. Nem írhatom le a Gods Among Us-t, mivel végül is ennek köszönhetően kezdett kult klasszikussá nőni ez a sorozat, de azért örülök annak, hogy apait-anyait beleadtak a fejlesztők a második részbe. Nem kérdés, érdemes lesz megvenni ezt a játékot, és valószínűleg nem árt majd követni a képregényeket is.

Szólj hozzá

játék képregény videójáték videogame Injustice Gods among us Injustice 2