2016. már 15.

Magyarok a DC képregényekben

írta: TheRich
Magyarok a DC képregényekben

Hiszitek vagy sem, büszkélkedhetünk pár magyar karakterrel a DC képregények oldalain is. Habár nem rekesztünk velük Dunát, de azért így is nagy dolog, hogy valamilyen formában megjelenik egy-egy honfitársunk az olyan nevek társaságában is, mint Deadshot, Wonder Woman vagy éppen Superman. Íme egy lista pár magyar származású karakterekről a DC univerzumból.

dchun.png

Attila (Blackhawks)

Sokaknak talán be sem kell mutatnom a Blackhawk nevezetű speciális alakulatot, ami a DC képregények egyik legrégebb óta fennálló csapata. Már a második világháború során is elég sok történet jelent meg a főszereplésükkel és a Brave and the Bold képregényekben is fel-fel tűntek. A New 52 sorozat elindulásával egy új inkarnációjával ismerkedhettünk meg a csapatnak, persze most már modernebb külsővel és új tagokkal. Közéjük tartozik Attila is.

attila_blackhawks_004.jpg

Személy szerint sokat nem tudok a karakterről (főleg élettörténetéről nem), de az biztos, hogy egy keményfejű (szó szerint, lásd alább) srácról van most szó, aki nem kis túlzással a csapat legkeményebb, már-már Jason Statham kaliberű tagjának nevezhető:

A Blackhawks csapat története a New 52 sorozaton belül csak 8 részt élt meg, szóval ha esetleg kíváncsiak vagytok Attila és barátainak a történeteire, akkor irány az internet, hátha rátaláltok pár porosodó példányra, mert elég könnyű olvasmányról beszélünk! ;)

Jeannette

A könyörtelen Jeannette egy nem mindennapi teremtés, aki valaha Deadshot csapatának a Secret Six-nek a tagja volt, legalábbis még a New 52 sorozat indulása előtt. Ez a karakter igen sokat szenvedett élete során, hiszen gyerekkorában Báthory Erzsébet "fogságába" került, mikor pedig végre elnyerte volna szabadságát, rögtön egy másik nagy megpróbáltatás következett az életében, a kivégzése. A hóhérja konkrétan nyilvánosan megkínozta, mielőtt lefejezte volna, azonban a fájdalmai közepette megtalálta az új önmagát is.

jeannette_002.png

A halállal együtt egy új élet is várt rá, hiszen kísértetként, vagyis egészen pontosan egy Bansheeként (igen csak úgy, mint Ezüst Kísértet) tért vissza az élők sorába. Különleges képességekre is szert tett, amik többek között a szinte teljes halhatatlanságot, ember feletti erőt jelentette. Ráadásképpen egy olyan sikolyra is szert tett, ami a halálának kálváriáját és szenvedését hozzá azokra, akik ellen használja, ez elég hatásos fegyvernek bizonyul a legtöbb esetben.

Sokáig kalandozott a világban, de végül Las Vegasban, egy hotel tulajdonosként kezdte el élni a mindennapjait. Mivel unatkozott, ezért gondolta ki lehetne használni valahogy a halhatatlanságát, ekkor jött neki kapóra Deadshot és a Secret Six.

jeanette.jpg

Bármilyen hihetetlen is, de elmondhatjuk, hogy egy honfitársunk lenyomta Wonder Womant! Mivel halhatatlan, ezért nem sok dolog van, ami árthatna neki, ez az adottsága és persze a Banshee énje is jól jött abban a bizonyos, Wonder Woman elleni harcban, ahonnan győztesként távozott. Szóval legyünk rá büszkék, hiszen nem sok magyar mondhatja el, hogy a sikolyával földre küldhette a Triumvirátus hölgy tagját! :D

Bónuszként megemlítenék pár olyan karaktert is, akik bár kisebb szerepet játszottak a DC képregényekben, de nem árt, ha tudtok róluk.

Hylo Goulash

Wonder Woman posztomnál is említett, Etta Candy nevű karakter annak idején majdnem magyar férjet szerzett magának. Jó mondjuk végül kiderült, hogy ez a bizonyos herceg csak egy náci kém, de ez már csak részletkérdés.

sc16-162.jpg

Sándor

A végére hagytam az egyik legkülönlegesebb karaktert, hiszen nem sokan mondhatjuk el, hogy találkoztunk Supermannel. Ahogy a legtöbb szuperhőssel, úgy Superman főszereplésével is készültek társadalmi célú hirdetések a képregények oldalaira a fiatalság megszólítása érdekében. Az egyik ilyen esetben egy 56-os menekültön, Sándoron segített az Acélember, mivel az amerikai gyerekek kiközösítették.

superman_psa_2.jpg

Bónusz:

Rorschach (Walter Kovacs)

Hivatalosan sosem volt kimondva, de persze a karakter valódi nevének láttán sokan ráismerhetnek az egyik leggyakoribb magyar vezetéknévre. Úgy gondoltam, hogy bónusz formájában lazán belefér ebbe a posztba a Watchmen képregények egyik legkedveltebb karaktere, hiszen még akkor is, ha csak spekuláció, hogy magyar származású, de Rorschach nevét nem árt szerepeltetni ezen a listán. Talán egyszer kiderül az igazság.

rorschach-in-the-wathmen-comic.jpg

Forrás:

Comic Vine

The Idiolect

Tech Insider

Szólj hozzá

magyar képregény comic Wonder Woman Superman Csodanő Watchmen Rorschach