2016. már 23.

A kritikákról

írta: TheRich
A kritikákról

Ez most csak úgy jött, igazából irreleváns, de gondoltam kiadom magamból :D

Agyaltam egy ideje, hogy mit is lehet mondani a megannyi negatív kritikára, amit a Batman Superman ellen ezekben a percekben is kap, végül rájöttem a megoldásra. A kritikusok dolga, bármilyen meglepő is lesz az, amit írok, hogy kritizáljanak, a rajongók dolga, hogy rajongjanak. Ez rendben is van, nem várhatom el, hogy egy általam már három éve várt filmet mindenki szeressen, de látva, hogy miket írtak: Jól áll neki a sötét hangvétel, de lehetne poénosabb is, az akciójelenetek unalmasak, de mégsem...most már el lehetne dönteni, hogy mit is akarunk egy filmtől. Kb. ilyen fejjel olvastam a dolgokat:

ben-affleck-bruce-wayne-batman-vs-superman2.jpg

Rendben van, hogy a kritikusok darabokra kell szedjenek filmeket, ők nem nézhetik minden esetben egy rajongó szemszögéből. az eseményeket. Azt viszont kicsit sajnálom, hogy például a nálunk megjelenő "konstruktív" vélemények, azzal kapcsolatban, hogy miért is volt rossz, egy mondattal le van tudva. Ezek után pedig csodálkoznak, hogy egyre idegesebbek, mikor válaszolgatni kell az emberek kérdéseire a kommentekben. Az megint más kérdés, hogy egyes helyeken érezni a kritikusok oldalra húzását is, de ez pl.: egyes weblapok esetében csak egy internetes mítosz (khm IGN, Rotten Tomatoes) ugyebár. Elég megosztóak a reakciók, de a film maga is egy már előre megosztott nézőközönség számára lett kidobva a piacra. Ez valahogy ismerős lett számomra.

tumblr_m7cccbikoc1rzstoto1_500.gif

Valahogy megint Watchmen feelingem lett. Egyszerűen úgy nézett ki és úgy is néz ki, hogy nem érett még meg a popcorn filmekhez szokott közönség egy mélyebb mondanivalóval rendelkező képregény filmhez. Én rohadtul várom már a Batman Superman ellen esti vetítését, nem tántorít el a kritikusok véleménye, és csak megerősít a rajongóké. Szeretném inkább magam eldönteni, hogy mit is gondoljak. Elég valószínű, hogy élvezni fogom a látottakat, de majd elválik. Tény, örültem volna, ha a DC Univerzum erőteljesebben debütál, de az értékelések még csak most érkeznek be, szóval várjunk még egy kicsit a végső pontszámokkal.

Szólj hozzá

kritika Watchmen Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala