2016. ápr 28.

Robin visszatér!

írta: TheRich
Robin visszatér!

Avagy miért is fontos a kiállított Robin jelmez a Batman Superman ellenben.

Kicsit teorizálok és egyben folytatom a rajongók által készített DC cuccok bemutatását, méghozzá az egyik legjobb fan bemutató gyártóval, Alex Luthorral. Ha ismerősek vagytok a rajongói trailerek világában a YT-n, akkor most nagyjából tudjátok is, hogy kiről is beszéltem az előbb, ha nem, akkor elég csak annyit tudnotok, hogy a srác videókat editál, és egész jól. Mindenki spekulál, hogy mi lehet az Affleck által rendezett Batman filmnek a története, nos Alex is előállt egy egész érdekes koncepcióval

Mint láthatjátok, Alex egybekeverte az Under the Hood és a Court of Owls sztorikat, ami szerintem egész ötletes húzás lenne, de látva miképpen reagált az emberek egy része az Igazság Hajnalának karakter áradatára, így elég valószínű, hogy nehezen tudnák ezt is feldolgozni. Személy szerint biztos vagyok benne, hogy hamarosan találkozunk Jason Todd-al a mozivásznon, és erre egy nagyon szembeötlő utalást is kaphattunk a Batman Superman ellenben.

the-new-batman-v-superman-trailer-is-finally-here-501919.jpg

A kiállított Robin jelmezről beszéltem már nektek párszor a blogon. Egyszer akkor, amikor a Batman Superman ellenről komolyabban írtam, hogy miért is tetszett, egyszer pedig a film titkainál hoztam szóba. Ha valamennyire ismeritek a képregények világát, azon belül is Frank Miller írásait, akkor tudjátok, hogy a Sötét Lovag Visszatér sztoriban, miért és mikor is vonult vissza Batman, az a szitu, hogy a filmben és a képregényben is hasonló a helyzet.

jason1.gif

Jason Todd halála egyszerűen olyan szinten érintette Bruce Waynet, hogy felhagyott mindennel, ami Batmannel kapcsolatos, úgy is mondhatnám, megtört. Ennek a jeleit lehetett észrevenni a filmben is. Ez a Batman, habár nem hagyott fel a bűn elleni harccal, de brutálisabb lett a megszokottnál (ettől függetlenül nem gyilkos), nem csak Metropolis, hanem a múlt eseményei miatt is. Erre pedig egy rohadtul erőteljes jelenet utalt, ráadásul pont az, amit sokan úgy éreznek kimaradhatott volna a filmből, pontosan ezt ábrázolja a fentebb látható kép.

Az a bizonyos jelenet Ben Affleckel a filmben egy kulcsfontosságú pont. Amikor Bruce a Batman, majd a kiállított Robin jelmezre néz, egyszerűen mindent elmond a karakter ezen verziójáról. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nagyon erőteljes jelenet lett belőle. Egyszerre érezni a haragot, a dühöt, a megvetést és nem utolsó sorban a gyászt. Túl sok embert veszített már el ez az inkarnációja a hősünknek, nem csoda, hogy betett neki Metropolis pusztulása. Ráadásul nem tudom kinek tűnt még fel, de nem véletlen néz szembe a Batman felszerelés a Robin öltözettel, ami ráadásul a BatBarlang "fegyvertárának" kellős közepén található. Szimplán emlékezteti magát hősünk arra, hogy miért is csinálja azt, amit. Komolyan mondom néha többet mesélt a film képi világa, mint maga a fő történetszál (mondjuk ez tipikusan Snyder dolog, de sebaj én így szeretem).

5screencapture-www-google-com-maps-42-7616712-83-2847456-3a-1.jpg

Pontosan a fentiek miatt valószínű, hogy a Red Hood, vagyis a Vörös Sisak sztori lesz az első Ben Affleck főszereplésével és rendezésével készülő Batman film alapja. Nem elég egyes történeteket a képzeletnek meghagyni. Jason Todd visszatérése Bruce életébe egy fontos pontja a Denevér történeteinek. Bizonyos szempontból felszabadul, hiszen tudja, hogy visszatért az egyik fia, nincs már miért ostoroznia magát. Nem csodálnám, hogyha ezzel a sztorival próbálnák meg visszatéríteni ezt az inkarnációját Batmannek a helyes útra. Meg aztán, igencsak szeretném ezt a jelenetet látni a filmvásznon, ahogy életre kel: 

Szólj hozzá

trailer fan Batman Jason Todd Bruce Wayne Batman v Superman Igazság hajnala Red Hood Vörös Sisak