2016. sze 12.

Batman hét #1: 4+1 kedvenc pillanatom a Batman képregényekből

írta: TheRich
Batman hét #1: 4+1 kedvenc pillanatom a Batman képregényekből

Batman napja már a nyakunkon van! Ez a jeles "ünnep" persze leginkább rajongói szemszögből lehet csak igazán fontos. Mivel mostanában nem tudtam túl sokat foglalkozni a képregények világával, ezért a itt az ideje, hogy változzon a helyzet. Íme egy rövid lista a kedvenc Batman pillanataimról.

Batman bemutatkozik

A Batman képregények egyik legmeghatározóbb pillanata, nem meglepő módon, Batman megjelenése szokott lenni. Szerencsére megannyi tökéletes bemutatkozást láthattunk már a képregény történelemben, azonban számomra egy mindig kimagaslott többi közül:

batman-year-one-013-grand-entrance-frag1.jpg8db72-batman-year-one-comic-striking-fear-dc-comics-frank-miller-david-mazzucchelli-trinity-comics-review.jpg

Csak egy pillanat, ennyi kell Batmannek ahhoz, hogy halálra rémítse Gotham alvilágának vezetőit, ezt nevezem én király első megjelenésnek.

⚡Flash Fact⚡: A Batman: Az első évről egyébként animációs feldolgozás is készült, magyarán megkönnyítik a nem képregény fanok számára is azt, hogy átérezzék egy ilyen jelenetnek a súlyát:

Ezt a pillanatot itt láthatjátok: Batman: Year One

Senki sem ismeri úgy a várost, mint Batman

Nem mindenki ismerheti úgy Gotham városát, mint Batman. Nem is csoda, hogy még a biztos halál elől is megmenekül a terepismeretének köszönhetően. Mindezt ráadásul enyhén menő módon és méltóságteljesen teszi.

2987070-3653399716-batma.jpg

Ezt a pillanatot itt láthatjátok/olvashatjátok: Batman New 52 Vol 1 #1

Batman, a sebész

"Ez itt nem egy pocsolya, hanem egy igazi műtőasztal...és én vagyok a sebész." Egy igencsak erőteljes mondat, egy igazi klasszikusból. 

03.jpg

Sok pontját ki lehetne emelni a Sötét Lovag Visszatér képregénynek, mivel egyik ikonikusabb a másiknál, azonban nekem mindig a fentebbi műtőasztalos idézet, és a hozzá tartozó jelenet volt a kedvencem. Végül is ez az a pillanat, ahol Batman visszatér.

⚡Flash Fact⚡: Oh és persze ez is van már animált formában.

Ezt a pillanatot itt láthatjátok/olvashatjátok: The Dark Knight Returns Vol 1 #2

Hiszek Batmanben

Nem egy könnyű olvasmány a Long Halloween. Egy tökös krimi, egy pszichológiai utazás, vagyis minden, amit egy Batman képregénytől elvárnánk. Ez is egy olyan darab, ahol Batmannek ismét mélyen magába kell néznie a hadjárata folytatásához.

sale.jpg

Nekem lényegében ez volt az egyik első olyan eset, ahol komolyan átéreztem miért is harcol ilyen kitartóan Batman a bűn ellen, ezért is vált instant kedvencemmé.

Ezt a pillanatot itt láthatjátok/olvashatjátok: Batman: The Long Halloween Vol 1 #13

Batman még Ra'st is képes megijeszteni

Lehet, hogy több évszázada él már a Földön, lehet nindzsákból álló serege, lehet szinte halhatatlan, de Batmantől még Ra's Al Ghul is becsinál (főleg mivel nemrég ölte meg és nem várta a gyors visszatérést), ha meglátja. Nem véletlen tartja a detektívet méltó trónörökösének.

4162091-rasalghul_by.jpg

Ezt a pillanatot itt láthatjátok/olvashatjátok: Batman: Tales of the Demon

Bónusz

Egy ütés!

Nem kifejezetten Batman képregény az, amiből a következő kedvenc pillanatom származik, de mikor megláttam, nem volt kérdés hogy kedvencem lesz-e.

Ha valaki marha idegesítő tud lenni a Zöld Lámpás Alakulat tagjai között, az ugyebár csak Guy Gardner lehet, szóval örülök neki, hogy Batman legalább egyszer megmutatta, hogy ki a Jani...Blue Beetle nagy örömére!

int_jli_punch.jpg

 Ezt a pillanatot itt láthatjátok/olvashatjátok: Justice League Vol 1 #5 (1987)

Szólj hozzá

képregény comic Top 5 DC Batman Bruce Wayne