2017. jan 15.

Ismét ragyoghat a Zöld Lámpás fénye?

írta: TheRich
Ismét ragyoghat a Zöld Lámpás fénye?

Avagy a Zöld Lámpások és a DCEU

Végre friss híreket kaptunk a Zöld Lámpás Alakulat tagjairól a DC filmek világában! Mivel eddig rejtély fedte azt, hogy mi a helyzet a 2814-es űrszektor védelmezőivel, ezért aztán utána néztem pár hírnek és pletykának, ami egy csokorba gyűjtve egész megnyugtató lehet, ha eddig hiányoltátok ezeket a karaktereket. Már itt volt az ideje, hogy ragyogjon a Zöld Lámpás fénye!

giphy_1.gif

Pár napja csoda történt, a DC Films bejelentette azt, amit már lényegében mindenki tudott. Most már hivatalos, hogy Hal Jordan és John Stewart lesznek a Zöld Lámpás Alakulat főhősei. Erre természetesen számítani lehetett, mert végül is ők ketten az első földi Lámpások. Egy ideje már az sem számít nagy titoknak, hogy egy Halálos Fegyver stílusú, űrzsaru sci-fi filmre kell számítani, ami végül is a két karakter kapcsolatát ismerve én szerintem egy egész jó ötletnek tűnik.

Persze azért DC-ről lévén szó, semmit nem tudnak manapság úgy eladni a rajongóknak, hogy ne legyen probléma belőle. A forgatókönyvet ismét David Goyerre bízták, aki bár szerintem már kicsit elveszítette a helyes irányt, ugyanakkor nem kell megijedni, hiszen nem egy csodát köszönhettünk már neki (pl: Penge, Sötét Lovag), sőt most bőven kap segítséget is. A remény ezáltal adva van, hogy kivételesen tényleg jó filmet dobjanak össze nekünk.

green-lantern-light-show.jpg

Színre lép egy relatíve új arc az írói szakmában, méghozzá Justin Rhodes, aki valószínűleg mindent bele fog adni ebbe a munkába, mivel kell neki a jó hírnév, és most szerencsére ott lesz a Lámpás film háttérben Geoff Johns is, aki biztosan helyrerakja a két írót, mikor szükséges. Végül is ő írta a legfontosabb modernkori Zöld Lámpásokhoz fűződő történeteket, csak tudja mit csinál.

Hiszitek vagy sem, de a Zöld Lámpások már tiszteletüket tették a BvS-ben is. Jól elrejtett easter egg-ről van szó jelen esetben, ami Zack Snyder részéről már nem újdonság. Az utalást Clark Kent gyászjelentése mellett látni, tehát pofátlanul a képünkbe is nyomták a sztorit, azonban csak a DVD és Blu Ray kiadása után lett igazán hírverése a sztorinak. (Erről az egészről ITT olvashattok)

giphy.gif

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor érdemes lecsekkolni a The Wrap filmes magazin egyik fülesét az Igazság Ligájával kapcsolatban, ahol elég bátran kijelentette a cikk írója, hogy egy Zöld Lámpás fel fog bukkanni a JL egyik kulcsfontosságú jeleneténél! Ennek a magazinnak még számít a jó hírnév, szóval ne csodálkozzunk, amennyiben igazuk lesz.

De ez még mind semmi! Vannak még érdekességek, amik bár feltűntek a neten, de nem kaptak túl nagy hírverést a képregényes és filmes oldalakon. Nemrégiben igencsak felbolydult az internet, de leginkább az Instagram, amikor egy szemfüles rajongó valami olyat szúrt ki az első hivatalos Igazság Ligája csoportképen, amire nem számított senki. Egy alak tűnt fel az illető szerint az égen, akinek a sziluettje igencsak emlékeztette az internet népét a Liga hetedik alapítótagjára, vagyis Hal Jordanre, a Zöld Lámpásra!

green-lantern-easter-egg-justice-league.jpg

Habár valójában csak egy rés a felhők között, ugyanakkor ezzel is tovább életben tartották az emberek magukban a reményt azzal kapcsolatban, hogy nem feledkeztek meg a Zöld Lámpásról sem Snyderék.

friend_request.jpg

Mivel a kérdés még mindig megválaszolatlan, hogy kik fogják viselni az akaraterő smaragd gyűrűit, ezért most egy kicsit a tények és hírek helyett a pletykák földjére lépek.

Örültem, mikor a fan favorit Chris Pine neve felmerült Hal Jordan szerepével kapcsolatban, viszont tudjuk, hogy vele hamarosan Steve Trevorként találkozhatunk, méghozzá a csodálatos, Wonder Woman oldalán, ergo ő már sajnos kilőve. Ez persze nem azt jelenti, hogy más befutók nem lehetnek a szerepre.

Kezdjük a sort egy még relatíve ismeretlen (Zack szereti az ismeretlen színészeket kiválasztani nagy szerepekre) színházi és sorozat színésszel, Dan Amboyerrel.

b8t30txciaasi9b.jpgDan elvileg csak egy drón pilótát alakított a Batman Superman ellen című filmben, ami rendben is lenne, viszont vannak körülmények, amik érdekessé teszik a színész rövidke jelenlétét. Meglepő vagy sem, de a srác jelentkezett már Superman, sőt még a Villám szerepére is a WB-nél, azonban a stúdió csak most látta elérkezettnek az időt arra, hogy visszahívja őt (hasonló módon kapta meg Cavill Superman szerepét).

Dan anno azt is megüzente a rajongóinak (valszeg marketingelt egyet), hogy érdemes odafigyelni a karaktere nevére az overálján a jeleneténél, de lássatok csodát, a felvarró nem volt látható. Az is eléggé szemet szúr, hogy egy mellékszerep ellenére kő kemény edzésbe kezdett, pont akkor, mikor az Igazság Ligájára való előkészületek kezdődtek. 

Persze nem Amboyer az egyedüli színész, akinek a neve elég erőteljesen felmerült Hal Jordannel kapcsolatban. 

armie_hammer_green_lantern_v3_by_bryanzap-daqsq6b.jpgÚgy néz ki, hogy nemrég csatlakozott a DC filmekhez egy olyan valaki, aki már egyszer marha közel került ahhoz, hogy Batman legyen (Justice League Mortal). Armie Hammer nevét talán már be sem kell mutatnom a filmrajongóknak. Egyre többet hallani róla Hollywoodban, ráadásul van egy igen nagy előnye is Amboyerrel szemben, mivel dolgozott már együtt a Warnerrel és Supermannel, vagyis Henry Cavillel.

A protekció Hollywoodban elég fontosnak számít, mivel a színészek, rendezők és stúdiók szeretnek egymásnak segíteni, főleg, ha úgy érzik, hogy van értelme a kapcsolatukra építeni. A Warnernél például bevált szokás, hogy ha egyszer már valakit felfedeztek, akkor nem válnak meg tőle egykönnyen (Affleck és James Wan). Ez nekünk jelen esetben egy marha jó hír, hiszen Hammer már a komikus és komoly oldalát egyaránt megmutatta a filmjeiben, amiket látva akár azt is mondhatnánk, hogy kisujjából kirázná Hal Jordan karakterét.

Én személy szerint örülnék, ha végül tényleg rá esett volna a Warner választása, de egyelőre titkok övezik azt, hogy miért is kezdte Geoff Johns és Joe Manganiello egyaránt jó haverjaként kezelni a srácot.

Mivel azt már tudjuk, hogy a Zöld Lámpás Alakulat két szereplőre fog koncentrálni, ezért Hal mellé kell egy John Stewart is, végül is ők voltak a bolygónk első Lámpásai (Erről bővebben ITT írtam). Bármilyen durván is hangzik, egyszer már rohadtul közel jártunk ahhoz, hogy Common a rapper magáénak tudhassa Stewart szerepét, de ahogy Hammer, úgy sajnos ő sem válhatott végül az Igazság Ligája egyik alapítótagjává a Justice League Mortalban. De persze utódokról kell gondoskodni, így két név elég gyakran felmerült az ex tengerészgyalogos esetében.

rs_600x600-150127134310-600-tyrese-gibson-green-lantern_jw_12715.jpgA Halálos Iramban filmek sztárja, Tyrese Gibson kő kemény kampányba kezdett azért, hogy John Stewart bőrébe bújhasson, mikor bejelentették a JL-t. Ez elvileg olyan szintre eljutott, hogy még arra is utalt a színész, hogy a meghallgatás meg is történt, azonban ezután elég nagy csend lett.

Megeshet, hogy Tyrese megkapta a szerepet, lehet, hogy tud valamit, amit mi nem...az igazságra szerintem csak pár hónap múlva derül fény. Viszont, ha rajongói vagytok a színésznek, akkor lehet reménykedni.

idris-elba-green-lanten-fan-art.jpgVégül eljutottunk egy olyan színészhez, akire már nagyon régen mutogat a teljes DC fan base. Idris Elba mindig első számú választása volt a rajongóknak, ha John Stewartról volt szó. Bevallom, hogy én kissé öregnek tartottam a szerepre, azonban tudva, hogy Halálos Fegyver szerűen épül majd fel a film, így már egy kissé más szemmel nézem a dolgokat.

Hal Jordan egy megállíthatatlan erő, aki sokszor gondolkodás, félelmet nem ismerve vág bele a harcba, vagyis kell mellé valaki, aki egy kis rációt ver bele. Itt jön képbe egy tapasztaltabb ex katona, aki a racionalitás talaján mozog. Habár Stewart később lett Lámpás, azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy helyre tegye Jordant, mikor szükséges volt, és bár kissé nehézkesen indult a kapcsolatuk, de idővel jó barátokká váltak.

glso03.jpg

Idris Elba nem kérdés, hogy egy tapasztalt ex katonát, aki átérzi azt a hatalmas felelősséget, amit egy idegen faj rábízott, röhögve eljátszik, ráadásul már utalt arra is korábban, hogy bizony érdekli a szerep. Még a végén valóra válik a rajongók álma!

Lényegében ez minden, amit a Zöld Lámpás Alakulattal kapcsolatos hírekről és pletykákról tudni lehet. Habár az írás végére inkább spekulálásba mentem át, de azért a fenti pontok nagy része már megnyugtathat mindenkit azzal kapcsolatban, hogy bizony a Zöld Lámpások nem lettek elfelejtve, csak várják a megfelelő pillanatot a bemutatkozásra.

Szólj hozzá

film DC Green Lantern Hal Jordan Zöld Lámpás John Stewart DCEU Green Lantern Corps Zöld Lámpás Alakulat