2017. jan 29.

DC filmhősök a polcainkon

írta: TheRich
DC filmhősök a polcainkon

A gyűjtők álma végre valóra vált. A DC Collectibles végre olyan gyűjtői filmes figurákat dob a piacra, amikért már talán érdemes is pénzt kiadni!

dccbatvsup.jpg

Én is azon emberek közé tartozom, akik nem kis gyűjteménnyel rendelkeznek, ha Batmanről, vagy akár Flashről van szó. Nem mondom, hogy minden vagyonomat ebbe a "hobbiba" ölöm bele, ugyanakkor szeretek 1-2 olyan figurát és/vagy szobrot magaménak tudni, ami nem csak porfogó, hanem a szoba egyfajta éke is lehet.

Természetesen eddig is voltak hasonló gyűjtőknek szánt, úgymond elérhető áru filmes figurák a DC irányából, de sosem ilyen kaliberűek. A megfizethető kollektor darabokról eddig a Mattel volt híres. Nekik köszönhettünk többek között egy olyan szériát, ami arcmodellezésben és minőségben nagyon is ott volt a toppon. Ennek neve a Movie Masters kollekció volt.

wp_20170117_14_16_19_pro.jpg

Azonban az a helyzet, hogy semmi sem tart örökké. Ez a Mattel esetében is igaz:

maxresdefault2.jpg

Sajnos a minőség és kidolgozottság egyre inkább a gagyi kategória felé kezdett húzni, olyannyira, hogy már a bootleg figurák (pl: BvS bootlegek) is közel hozzák azt a szintet, mint az eredeti, most már Mattel - DC Multiverse néven futó darabok. Egyszerűen nem érik meg az árukat (itthon olyan 10-15 000 ez a széria)!

Szerencsére mindennek már vége! Hiszen jött a DC Collectibles, akikről tudni, hogy sosem aprózták el eddig a dolgokat. Végre meglépték azt, aminek már nagyon is ideje volt! Íme néhány példa arra, hogy mit hoz a jövő:

A DC Collectibles által kiadott DC Films figurák kimondottan gyűjtői darabok. Ez lényegében magas színvonalú anyaghasználatot, mozgathatóságot, kidolgozottságot, és részletességet jelent. Minden figura különböző kiegészítőkkel érkezik, többek között egy tartó állvánnyal, ami azért nem árt, hogy helyben tartson mondjuk egy kb. 18-20 cm-es Supermant, ha éppen repülő pózba akarjuk állítani.

sdcc-2016-dcc-dc-movie-figures-009.jpg

Mivel figuráról van szó, ezért a mozgathatóság sem egy elhanyagolható tény. Szerencsére a DC Collectibles erre is odafigyelt (jó szokásához híven), jó pár módon pózoltatható lesz minden darab.

dc-films-armored-batman-032.jpg

Habár nem húzós áron adják őket, legalábbis gyűjtői szemmel, de azért sokan felszisszenhetnek azon hír hallatán, hogy most darabonként minimum 15 000 Ft-ról beszélünk (ami a Mattel darabok átlag ára itthon). Egyelőre nem tűnik úgy, hogy az árak elkezdtek volna az egekig emelkedni, azonban nem lepődnék meg rajta, hogy mivel ilyen kidolgozott gyűjtői darabokról beszélünk, ezért így vagy úgy, de valaki talál rá okot, hogy túlárazza őket (főleg, hogy állítólag töröltek pár karaktert a DC Films sorozatból).

Persze nem kell most azonnal futni az első boltba, hogy beszerezzük ezeket a figurákat, ugyanis kis hazánkban egyelőre nem kaphatóak, de ki tudja, lehet csak idő kérdése az egész. Egy dolog viszont biztos, érdemes lesz odafigyelni a szériára!

Forrás:

Toyark

Szólj hozzá

játék film figura DC Batman Ben Affleck Superman Henry Cavill Batman v Superman Dawn of Justice Igazság hajnala DCEU